Fotbal judetean

Una „manita” alb-roșie pentru calificarea în finala Cupei: Unirea Sântana – Victoria Zăbrani 1-5





Rejucarea semifinalei de Cupa României (faza județeană) a adus în tribunele arenei din Pecica aproximativ 50 de spectatori. Pe o vreme călduroasă și pe o suprafață de gazon bună, cele două echipe au demonstrat veleități ofensive încă din start.

După o preluare greșită a lui Măgulean în poziție excelentă de finalizare și o reluare pe spate a lui Capătă prinsă de Șoltesz, a căzut și golul. În minutul 8, Zele a executat lângă bara din dreapta lui Csurka o lovitură liberă de la 19 metri, portarul Unirii a respins până la Băd, care a înscris din 6 metri, ușor lateral stânga. Reacția „roș-negrilor” a venit prin șuturile de la distanță ale lui Avrămuțiu și Martin, respinse cu dificultate de Șoltesz.

După 10 minute de dominare a Sântanei, Zăbraniul a ieșit din nou la joc cu faza golului de 0-2. Popa a învăluit la pasa lui Gherghel pe dreapta, a centrat  perfect în fața porții, de unde Fl. Pavel a trimis cu latul în plasă. Chiar și după pauza de hidratare, tot Zăbraniul a fost echipa mai activă și a găsit și golul trei după 28 de minute de joc. Gherghel  l-a angajat pe Băd, acesta i-a luat fața lui Csurka, l-a driblat scurt și a trimis din unghi în plasă. Evoluția modestă a lui Peia (intrat cu probleme medicale pe gazon) s-a concretizat și printr-un penalty făcut asupra lui R. Popa, pătruns pe dreapta în careu. Zele a trimis liftat în plasă de la punctul cu var și scorul devenea 4-0 (min. 36). Capătă, Avrămuțiu și Martin au încercat poarta de la peste 30 de metri, dar fără efect pe tabelă, așa că pauza venit cu un scor neverosimil în favoarea teamului lui Irimia: 4-0.

După ratarea lui Pavel din debutul reprizei, Sântana a controlat clar ostilitățile, iar Șoltesz a fost remarcat de Avrămuțiu dintr-o lovitură liberă de la marginea careului lateral stânga, dar mai ales de Ginghină și  Prică, ambii trăgând în el din poziții clare de gol. Apoi, a venit rândul lui Martin să rateze incredibil, din 4 metri, șutând peste poartă după o bâlbâială a lui Francescu. Capătă a tras bine cu pământul, dar și Pavel a fost periculos de la distanță, printr-un șut în cros de la 25 de metri lateral dreapta.

În cele din urmă, mai precis în minutul 78, Unirea a redus din diferență. Șoltesz a scăpat din mâini mingea trimisă din corner de Ginghină, iar Capătă a trimis mingea în plasă din numai 5 metri. Trei minute s-a păstrat diferența de trei goluri, căci Măgulean a punctat și el, după ce a primit o pasă de la Băd și a trimis pe lângă Csurka din 10 metri ușor lateral stânga.  Paven a tras în două rânduri spectaculos, cu stângul, de la distanță, dar de fiecare dată mingea a ocolit buturile porții adverse. Nici Avrămuțiu nu a avut noroc, căci „torpila” sa a lovit transversala, în timp ce Șoltesz și-a completat evoluția bună cu alte două intervenții bune la șuturile lui Capătă și Prică.

Zăbraniul a câștigat mai clar decât se aștepta semifinala de Cupă și va juca finala cu Crișul Chișineu Criș, pe 9 iunie, cel mai probabil la Șiria.

Formații: 

Zăbrani:  Șoltesz – A. Popa, Francescu, Hodan, Topai – Simion – Gherghel, Fl. Pavel (88 Goț), Zele, Măgulean – Băd.

Sântana: Csurka – Ginghină, Paven,  Istin, Peia (46 Politic) – Martin (65 Marc), Avrămuțiu, Bodea, Prică – Capătă, Pasăre (62 Olteanu).

Arbitri: Alexandru Gornic – Florin Vesa, Sergiu Burcă. Observatori AJF: Mihai Jivan, Iosif Lovas

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button