Arhivă articole

„Galben-albaștri” de locul 5, Stanciu a revenit cu gol după accidentarea din Cupă: Progresul Pecica – Unirea Sântana 2-2


Cel mai interesant meci al rundei finale în primul eșalon județean s-a consumat la Pecica. Considerate încă din start principalele urmăritoare ale celor din Chișineu Criș, Progresul și Unirea au fost protagonistele unei partide frumoase, dar cu aer de vacanță. A ieșit un 2-2, ce nu le prea mulțumește pe gazde, dar nu e departe de cele întâmplate pe gazon.

Partida a debutat perfect pentru gazde, cu gol în poarta lui Csurka după numai 4 minute. Huțanu l-a deschis pe stânga pe Vlad, acesta l-a depășit în viteză pe Politic și a trimis plasat, la colțul lung. Capătă a început de la centru cu un șpiț în tribună, iar Dan Cuedan l-a schimbat după câteva minute cu Vlăduț Stanciu. Juniorul accidentat grav în semifinala Cupei cu Zăbraniul, de pe terenul inundat din Sânnicolau Mic și rejucată miercuri, și-a pus imediat amprenta pe faza ofensivă a echipei sale. Mai întâi, arbitrii i-au refuzat un gol pe motiv de offside la pasa lui Paven, iar apoi a profitat de o eroare a lui Dolga și l-a învins pe Rusu din 13 metri, ușor lateral stânga. Scorul pauzei părea să fie 1-1, însă Ewald Wild nu a fost de acord. În cel de-al doilea minut de prelungire, Huțanu a executat lung un corner, Csurka a ieșit pe sub balon, iar puternicul fundaș a trimis din drop în plasă.

Așadar, partea secundă s-a reluat de la 2-1, dar și cu patru schimbări efectuate deja în ambele tabere. Unirea a repornit cursa după egalare și avea s-o și obțină după 63 de minute de joc. Atunci, Șiclovan și-a dat drumul la alunecare în careu, a atins mingea, dar și pe Ginghină, iar Bolcaș a arătat punctul cu var. Fundașul Paven a marcat precis pentru 2-2. Dorindu-și măcar prezența pe locul 4, Pecica a insistat mai mult în atac, dar Huțanu (în două rânduri) și Vlad nu au putut înscrie din poziții bune.

Fiindcă, probabil, Ineul va primi la Comisie punctele de la Mailat, Pecica va termina pe locul 5 ediția 2017-2018 a Ligii a IV-a. „După numele jucătorilor din lot, cu toții ne așteptam la o clasare mai bună, însă s-a întâmplat ceva de la un anumit punct al returului. Pur și simplu, pregătirea din iarnă nu ne-a mai ajutat la un moment dat, pe parcurs nu am mai acumulat mare lucru și am căzut de multe ori fizic după pauză, așa cum s-a cam întâmplat și cu Sântana. Chiar și așa, după numărul de ocazii create, am fi meritat – poate – mai mult, însă asta a fost să fie. Personal, nu cred că voi mai continua la Pecica și asta pentru că nu mi s-au părut corecte unele lucruri”, ne-a mărturisit Ewald Wild, fundașul „galben-albaștrilor”.

Între campionatul de juniori, Cupă și Liga 4-a, Stanciu a strâns 43 de goluri în meciurile oficiale. Cel de azi, al patrulea în primul eșalon județean, a fost – însă – cel mai prețios. „Când am suferit acea accidentare în urmă cu trei săptămâni, mi-era teamă că nu voi mai putea reveni pe teren. Am făcut-o poate chiar mai repede decât mă așteptam, iar azi am reușit și un gol ce mi-a ridicat foarte mult moralul și m-a ajutat să-mi elimin frica pe care o mai aveam în contactele cu adversarii. Sper să joc și mai mult la anul, să-mi ajut din nou echipa și, poate, să avem împreună rezulate și mai bune. În acest campionat, mai mult de locul 2 nu se putea obține în fața Crișului, iar noi avem meritul de a fi terminat acolo”, a spus mijlocașul de 19 de ani al lui Cuedan.

Formații:

Pecica: Rusu – Ew. Wild, Dolga, Șiclovan, Țugulescu (46 Denuț) – Bercu (87 Erich Wild), Marinescu – A. Ponta (31 Lakatos), R. Fritea (35 R. Popa),  M. Vlad – Huțanu.

Sântana: Csurka – Politic (69 Ghiță), Paven, Bodea, Istin – Marc, Olteanu (57 Martin) – Ginghină, Avrămuțiu, Prică – Capătă (12 Stanciu)

Arbitri: Alin Bolcaș – Zoltan Nagy, Sergiu Burcă.

Observatori AJF: Dorin Vătran, Gheorghe Sfăt.

1
0


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.