24/09/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Dacă reprezentanții Primăriei doar inspectează „Motorul”, Ionuț Popa a pus osul la treabă: „Trebuie îndreptată manual suprafața de sub sintetic!”

„Operațiunea” de montare a gazonului sintetic de pe „Motorul” l-a implicat și pe Ionuț Popa. Nemulțumit de faptul că polonezii contractați de firma din Galați aștern straturile de geotextil și cel de amortizare pe suprafața vizibil vălurită lăsată moștenire de angajații Primăriei, antrenorul UTA-ei a pus osul la treabă.

După ce, dimineață, a discutat printr-un translator cu muncitorii polonezi, care i-au transmis politicos că nu e treaba lor să finiseze suprafața cu probleme, „Mister” a făcut rost de la un prieten de un teu de lemn și s-a pus pe treabă. Ajutat de magazionerul Romeo Zamfir, Popa s-a ocupat de o parte a porțiunilor imperfecte, însă ar mai fi nevoie și în zilele următoare de mână de lucru. „Polonezii mi-au spus că straturile de sintetic puse până acum râmân așa. Dacă vor exista diferențe de nivel, mi-au spus că vor repara prin umplerea cu nisip și granule de cauciuc, ceea ce nu mi se pare normal. Trebuie îndreptată manual suprafața de sub sintetic până nu e prea târziu. De aceea, am pus mâna pe teu și am decis să fac cât pot cu cine mă mai ajută. Cei de la Primărie au venit doar în inspecție, dar nu au trimis pe nimeni să ne ajute”, ne-a mărturisit experimentatul tehnician, care-și dorește ca echipa sa să evolueze în condiții cât mai bune până la inaugurarea arenei „Francisc Neuman”.

Într-adevăr, ieri, pe stadionul din Aradul Nou a aruncat cu privirea și Călin Bibarț. Viceprimarul părea optimist, din moment ce a postat următorul mesaj pe un site de socializare: ”Terenul Motorul prinde culoare! Specialiştii veniţi din Cehia special pentru a întinde covorul de gazon sintetic ne-au promis că se stăduiesc ca totul să iasă perfect!” Astăzi, a ajuns la fața locului și Lucian Hațegan, referent superior în cadrul serviciului Baze Sportive din cadrul Primăriei, fără a avea – la rândul său – motive majore de îngrijorare.

Altfel, jucătorii UTA-ei au pus punct celor 5 zile de pregătire pe terenul II al bazei sportive „Motorul”, urmând ca mâine, de la ora 11, să dea piept cu maghiarii de la Elore Bekescsaba în primul test al verii. Partida se joacă pe terenul din Sânnicolau Mic și va fi transmis în direct pe TV Arad.

15
1