UTA AradzTOP ARTICOLE

„Bătrâna Doamnă”, oaspetele daco-geților în runda inaugurală a Ligii a 2-a: „Meci foarte greu împotriva unei echipe serioase ce vrea să promoveze”





După lunga „domnie” a lui Roland Nagy, care a plecat de jos, din Liga 4-a și a plecat de la echipă în debutul celui de-al doilea sezon al eșalonului secund, UTA a intrat în „gestiunea” Ionuț Popa. Experimentatul antrenor arădean este singurul, în afara lui Nagy, care a terminat un sezon și a început un altul în cadrul noului proiect al clubului emblemă al județului Arad, fără a avea ca obiectiv declarat promovarea. De altfel, lotul nou, neomogenizat și cu două-trei lipsuri pe unele posturi nu dă garanții în acest sens, doar că „Mister” nu va accepta mediocritatea, ci va încerca să țină mereu sus ștacheta.

Până una alta, arădenii au parte de un debut complicat în noul sezon al ligii secunde. UTA e găzduită de una dintre cele două formații retrogradate din elită, care ar trebui să aibă de partea sa factorul experiență. E, oarecum, și cazul celor de la Juventus, redenumiți plastic Daco-Getica, cu toate că s-au despărțit de fotbaliști precum Constantinescu, Balgiu, Nicoară, Elek sau Wallace. Totuși, Marius Baciu mai beneficiază de câțiva fotbaliști cu prezențe în Liga 1, ca Stoian, Beța, Carabela sau Voicu, dar are și argumente legate de jucătorii mai tineri pentru un debut cu dreptul. Totuși, fostul fundaș al Stelei spune că echipa oaspete pleacă cu prima șansă mâine. „Eu am ca obiectiv să câștig toate meciurile, iar conducerea dorește să promovăm tinerii talentați, de perspectivă și asta facem. Este o serie echilibrată, chiar dacă sunt echipe ce par mari pentru că reprezintă orașe mari, cu tradiție și susținere financiară solidă. Erau unele și acum doi ani când a promovat Juventus. Cred că în câteva săptămâni se vor echilibra lucrurile și nu vor fi mai fi partide cu favoriți cerți. Nu joacă numele, joacă fotbaliștii. UTA este o echipă bună din câte am înțeles. Nu am văzut-o live, am doar informații, dar nu rămânea nea’ Popică dacă nu-și făcea un lot competitiv și chiar am văzut nume interesante pe acolo. Din punctul meu de vedere, UTA se va bate pentru promovare în acest an. Reprezintă un oraș cu tradiție fotbalistică și locul ei este în Liga 1. Respect foarte mult UTA, respect antrenorul, îmi place clubul, orașul și cred că arădenii sunt favoriți la meciul de duminică”, a menționat antrenorul celor de la Daco-Getica.

Delegația „Bătrânei Doamne” face deplasarea în Capitală cu avionul și, deci, ar trebui să aibă prospețime la o oră totuși imposibilă pentru fotbal în luna august (13).  Spre deosebire de vara trecută, când la Arad soseau multe „vedete” autohtone, culese de Adrian Mihalcea, în curtea Campioanei Provinciei nu s-a mai pomenit niciun moment cuvântul promovare. Nici nu putea fi altfel din moment ce bugetul clubului nu beneficiază nici acum de aport privat, cu excepția celor câțiva sponsori fideli. Probabil, „roș-albii” vor opta pentru politica pașilor mărunți într-o serie cu multe favorite la promovare. Deocamdată, însă, doar pe hârtie. Ca de obicei, Ionuț Popa nu a vorbit prea mult despre adversarul direct. „Avem informații despre fiecare echipă în parte, deci îi știm și pe cei de la Juventus. Sunt o echipă serioasă, cu patron puternic, care are ca obiectiv promovarea în Liga I. Beneficiază de opt foști jucători de Liga 1 printre titulari, în timp ce noi avem opt nou veniți la echipă. Ei au obiectiv promovarea, în schimb noi ne vom chinui să obținem rezultate în tur. Va fi un meci foarte, foarte greu pentru noi”, anunță cel mai bine cotat antrenor de la nivelul ligii secunde, care nu va conta pe juniorii Stahl, Oprea, Janos, A. Iuga și Gal la debutul UTA-ei într-un nou sezon de Liga II-a.

Formații probabile:

Daco-Getica: Stoian – Carabela, Beta, Georgescu, Dima – Calintaru, Grigore – Teut, Bustea, Stanescu – Voicu.

UTA: Bodea – Costin, Manea, Benga, Copaci – Enescu, Coulibaly – Cubleșan, Petra, Vădrariu – Al. Pop.

Arbitri: Ioniță Eduard (Constanţa) – Vişan Florian Alexandru (Galaţi),  Vlase Daniel (Slobozia Conachi – Galaţi). Rezervă : Dumitrache Bogdan (Bucureşti)

Observatori FRF: Ionut Borcan (Ploieşti) si Dorinel Dincă (Călăraşi – Călăraşi)

Așadar, partida din Colentina începe mâine, 5 august, de la ora 13 și va fi transmisă în direct pe Digi Sport1, Telekom Sport1 și Look TV. Sportarad.ro vă va ține la curtent în variantă live-text.

15 comentarii

  1. Asteptam dela uta un altfel de campionat, chiar daca au venit jucatori noi , poate produce surpriza in acest meci. Un pronostic Colentina- Uta 0-1

    0
    0
  2. Daca te rog, imi spui si celelalte echipe retrogradante, si cele care vor promova? Vreau sa ma imbogatesc la pariuri si tu pari omul potrivit care stie ponturile de dinainte de etapa 1.

    0
    0
    1. Promovează u Cluj și Petrolul, chiar dacă azi au făcut doar egal acasă, la baraj din nou Chindia, iar de retrogradat UTA e sigur, Recaș, pandurii și Brăila care au probleme mari, balotesti sau metaloglobus.. Dar cel mai sigur UTA, nu vor face nici 30 de puncte!

      0
      0
  3. Io zîc să rămâneți la strigăturile pentru Fa….raonu orașului nostru! Vremea vorbelor o trecut! Amu bociți? Că lupta-i colea!? Cu Dumnezeu înainte! Că numa EL poate face minunea! HAI UTA!

    0
    0
  4. Haideti sa nu mai dam pronosticuri,pentru ca fiecare suporter adevarat al UTA-ei ar vrea victorii, indiferent unde si impotriva cui ar juca,pana la urma.
    Un lucru este cert:nu va fi usor….nici maine si nici altele!Nu suntem in masura ca sa privim de sus nici un adversar!!!Ca exemplu,iata…Farul da cu terenul in cap lui Recas,Petrolul,cu foarte putini spectatori la cati ne-am fi asteptat a avut noroc intr-un scor alb,la U Cluj ma asteptam,la Arges idem…
    Aici,daca am ajuns la FC Arges,nu mai pricep nimic..tot citesc,ma informez…..Unele site-uri dau ca stiri,ca nu are drept de promovare,nefiind organizat clubul conform legilor in vigoare,Sandoi declara altceva…..Poate ca ne lamureste @lucian….cu multumiri anticipate..
    Pentru UTA,fiecare punct si gol conteaza,campionatul este lung si abia incepe.Nu cred ca mai repede de 4-5 etape,ne putem face o parere obiectiva asupra Ligii a 2-a.S-au facut transferuri care mai de care,declaratii combative diverse,obiective declarate sau nu,pe de alta parte echipe carora nu le-ai da nici o sansa,dar priviti rezultatele de astazi care ne contrazic,in sensul ca acestea merg probabil pe strategia sa faca puncte cat mai multe posibile,ca apoi sa le poata gestiona cumva,daca intelegeti la ce ma refer….
    Oricum….HAI UTA!Nu avem nimic de pierdut!Capul sus si sa nu mai vad jucatori intrand pe teren cu privirea la sireturi,ca si in sezonul trecut!
    Multa Bafta!!!!!!!!!

    0
    0
  5. Când citesc acest site,și văd ce scrie acest “postac Giro”,ce se vrea a fi mai scriitor decât admin Lucian,un fel de ION CREANGA(la alt nivel),m-a apuca greața! Chiar ești senil și crezi ca le știi toate ?! Noi restu’ suntem retarzi sau prosti?! Orice articol este depășit in litere de știința ta “aproFUND ata”despre UTA!!! Dacă nu ar fi existat Baronul Neuman,probabil tu ai fi fost fondatorul UTA-ei!!! Exact cum ai mai scris” sa ne lase elefanții” ! M-a aștept la un articol lung din parte domnului scriitor,dar “cine știe ,cunoaște”! Stai jos….4

    0
    0
  6. Te hotarasti sub ce nume „scriezi sau scriesti”?ITA?ITA ARAD sau ITA-ARAD si cine scrie mereu „stai jos”?Nu ca m-ar interesa parerea matale…chiar daca „m-a” apuca greata….citandu-ti gramatica de Pocioveliste din Vale,pe care o aduceai pe firmament…Daca” t-e” apuca…Matale poti sa alegi daca esti prost sau retard(at)!La latidudinea proprie!
    Daca as fi fost un Ion Creanga,ti-as fi dedicat Povestea Porcului….,asta ca sa nu spun o poveste cenzurata al acestuia,care ti s-ar potrivi mai „ghinisor,prin leaganul copilariei mele”..adica „Povestea P…i”!Nu te incorda cu mine in literatura,smechere,pentru ca te fac de ras la orice ora doresti!Vad ca insisti!Ridica-mi mingea la fileu!Te astept!
    E bine ca „m-a” astept,adica tu agramatul din Arad,la un raspuns lung!
    Cu nota 4 acordata de catre un analfabet,mai am sanse sa revin si sa-mi corectez media generala!
    Imi cer scuze @lucian,ca sunt mai scriitor decat tine, considera acest schimbator de nume…
    „S-e”asteapta si insista si insista si insista!!!!Nu stiu cat ma mai pot abtine….
    Am avut un cartonas galben,mai demult,recunosc,pe cand faceam praf politica elefantilor,dovedita adevarata!Cand mi se prescrie cartonasul galben?
    Da-mi voie doar o singura data ca sa-i raspund acestui „ITA”,pentru ca daca-l pui sa spuna ce inseamna literele I T A,este bata!O singura data,te rog sa-mi permiti!Apoi poti sa-mi dezactivezi comentariul…dupa cateva ore… si pot sa fiu linistit!
    Ce naiba?Se prescriu pedepse penale la politicieni,devalizatori….
    Ar conta cartonasul meu galben,din trecut,la care am avut dreptate?

    0
    0
  7. @ITA,ITA ARAD,ITA-ARAD….ma abtin momentan sa-ti umplu camara!
    Stai linistit…ce este pentru tine,este pus deoparte pentru jignirile aduse!Pe mine m-au crescut parintii cu iubire si sustinere de UTA!La mine in casa,copil fiind,se adunau componentii UTA anilor 70….,in general Duminica dupa amiaza….
    Nu este prima data cand scriu asta!Am stat pe genunchii si bratele lui Domide,Brosi,Kukla si veneau cu jucarii la noi!La mine,cadouri!Tatal meu dadea 100 Lei,Balcescu, la fiecare gol marcat,la victorii in deplasare,dublu!Domide a venit cu un tramvai de tabla,cadou,care scanteia pe dinauntru…pana cand am fost eu curios sa vad din ce cauza scanteiaza si mi-am retezat un varf de deget!…Doctorul echipei,Balu,m-a bandajat,m-a dus rapid la cusut,in Piata Mica!Apoi a fost adus Trandafilon,de la Sportul Studentesc,pe banii tatalui meu,cica imprumut,dar niciodata recuperati banii,pentru ca doar tampenii extrasportive a facut…Era invers,fata de viata de Bucuresti,era mereu rupt de beat,pe la Hotel Parcul Mic,dar a doua zi,era bec!Unicul care stia aceste miscari in familie,era Puiu Taucean,sa-l ierte D-zeu!
    Si as putea povesti multe si multe….din vremuri de glorii!Toate la timpul lor!
    Asa ca pretine,mie sa nu-mi povesesti de UTA….
    Va mai spune ceva numele de Cservenkovitchi?Chervenkovici?Prim secretar?Fara el ar fi murit UTA,pe atunci deja!Apoi Aron?Pai dl. Aron a fost unicul impotriva lui Elena Pugna,prim secretara comunista de Timisoara…..care dadea directive de partid comunist,ca Poli trebuie neaparat sa castige la Arad,si pus juniorul pe atunci, Cheregi sa execute penalti?Ratat?Cati mai vorbim si stim despre asta?
    Prea putini!Se uita multe!Dar nu se iarta niciodata!

    0
    0
    1. Serios giro acum…nu cred că interesează pe cineva amintirile tale din copilărie, sunt foarte obositoare crede-mă! Cu prostiile tale doar alungi oamenii de aici, pe Aradon ai umplut paharul și ești interzis, sper sa te oprești că deja exagerezi! Cred că in viața de zi cu zi ești o persoană foarte frustrată și precis nimeni nu te poate suporta!

      0
      0
  8. Se anunta un meci foarte greu cu astia din cartierul Colentina, dar sper ca, UTA. sa faca un meci bun si sa plece la Arad cu cel putin un punct. A inceput campionatul ligi a2a si am ramas foarte surprins de victoria Farului cu ACS. Timisoara si inca la un scor destul de sever !!! O sa fie bataie mare la promovare cu mai multe echipe !!! FORTA UTA, UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA , HAI BAIETII !!!

    0
    0
  9. “Postac Giro” !!! “ la latitudinea “ este o cacofonie ,conform gramaticii!! Vai,vai, vârsta ta se subînțelege in postările tale luuuungi și dese ! Câteodată greșesc unele cuvinte,nu pt ca nu știu, ci pt ca sunt “ beat” , ca și “Mugurel Ungur”, pe care tu-l iubești muuult,de aceea-l blamezi pe aici! Era frumos sa-i spui in fata dacă te deranjează,nu aici pe site ! Sau să-l fi ținut pe genunchi , la o poveste ca și pe Domide!!! In scurt timp vei fi “interzis” și aici….BUNICULE !!!! Stai jos…4

    0
    0
  10. Domnule Lucian ! Te rog frumos nu mai scrie niciun articol,ca oricum “postac Giro”,te întrece in fraze elevate și cuvinte! Ha,ha,ha ….

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button