Șoimii Lipova

Lipova a trecut cu brio și examenul de la Galda, dar Sabău atenționează: „Nu ne-am propus promovarea, nu avem buget pentru Liga a 2-a!”





Șoimii Lipova nu s-a împiedicat în Alba, câștigând lejer, la Galda de Jos, scor 3-0 (1-0), după o evoluție ce nu a lăsat loc de interpretări. Liderul Seriei a 4-a are maximum de puncte după 5 runde și are un avantaj de 3 puncte față de o altă echipă arădeană, Crișul Chișineu Criș, aflată pe locul 2.

„Șoimii” au avut o prestație solidă în Alba, controlând autoritar confruntarea, golurile fiind marcate de Trabakla (18), Filimon (65, penalty) și D. Rusu (73), împotriva unei echipe ce nu se regăsește în acest sezon. „Am început bine meciul, cu presing avansat și recuperări în treimea adversă, dar nu am reușit să înscriem. Adversarul a marcat la prima șansă avută, dând dovadă de pragmatism și calitate la finalizare. Nu avem nici șansă în acest început de campionat, plus lipsa de experiență a câtorva dintre jucători noștri sunt factori care ne-au adus în această situație. Analizăm situația, găsim soluții și ne luptăm în continuare”, a declarat Paul Ciucă pentru ziarulunirea.ro imediat după meci.

Lipovanii continuă să aibă punctaj maxim în  prezenta stagiune a Ligii a 3-a, depășind deja cota de 20 de goluri marcate, zece dintre ele purtând semnătura lui Kevin Trabalka. Nu mă așteptăm să câștigăm de o asemenea manieră, bănuiam că va fi un meci dificil. Adversarii au început tare, mă bucur că nu am cedat presiunii și am deschis apoi scorului. Cheia jocului a fost în actul secund, întrucât știam că stam mai bine din punct de vedere fizic și când am marcat două goluri rapid, pe contraatac. De aceea l-am și introdus pe Vasinc în locul lui Trabalka. Nu mă gândesc la promovare, deși avem un parcurs peste așteptări. Nu ne-am propus aceasta, nu suntem pregătiți, nu avem buget pentru Liga a 2-a”a menționat Flavius Sabău tot pentru ziarulunirea.ro

Vă reamintim succesiunea evenimentelor de la Galda De Jos redată de colegii noștri din Alba:

Partidă începută echilibrat, prima oportunitate fiind a lui Cioară (16), blocat în 7 metri.

*0-1, MIN. 18: TRABALKA a finalizat cu un șut din 14 metri, în dreapta lui Lepădat, o combinație frontală cu Sulea

După 0-1, Trabalka a fost cel mai periculos atacant advers, însă în minutul 25, nu a profitat de ieșirea greșită a portarului advers și i-a permis lui Haiduc să respingă din fața porții goale! Primul șut pe spațiul porții trimis de gazde, Cernea (31) – de la distanță, pradă ușoară pentru D. Filip. S. Popa (43) acțiune individuală de 20 de metri încheiată cu un șut pe jos, respins în lateral de Lepădat. Portarul Galdei mai intervine salutar și în minutul 45, la șutul lui Poiană de la 16 metri, pe jos
După pauză, S. Popa (59) a șutat de la 18 metri, cu efect, pe lângă bara stângă. Peste două minute, Baghiu a reluat capul de la 14 metri, periculos, dar F. David a prins. R. Moga (63) a trimis, cu efect, de la 16 metri, puțin peste bară.
*0-2, MIN: 65: atac imprundent în lateral al portarului Lepădat la D. Rusu, penalty transformat de FILIMON

*0-3, MIN. 73: D. RUSU a trimis în plasă, din lateral, mingea respinsă de Lepădat la șutul lui Vasinc de la marginea careului!

Industria a căzut după cele două goluri primite, doar Haiduc (77) – trimițând alături la o fază fixă.  Ba mai mult, Sulea (90+2), ratează incredibil singur cu portarul, șut alături din 12 metri!

Formații:

Industria: Lepădat – Schiau, Haiduc, S. Fulea (63, R. Trif), Boancă – D. Lupșan – Frențiu (20, Baghiu), Al. Costea, Cernea/ cpt, R. Moga (75, Apetri) – Cioară (76, Bedelean); rezerve Iancău – Puha, Gergely. Antrenor Paul Ciucă.

Șoimii: D. Filip – Savin, Calvin Tolmbaye/ cpt, Vasiu, Filimon (82, Burlă) – Poiană, Dobrean  (66, Măd. Popa), S. Popa, D. Rusu (78, Stoian) – Sulea, Trabalka (57, Vasinc); rezerve Jianu, Bercu, Pascu. Antrenor Flavius Sabău.

Cartonașe galbene: Haiduc (21), S. Fulea (35), R. Trif (90)/ Vasiu (12), S. Popa (35), Filimon (44), Poiană (60), D. Rusu (76)

Arbitri: Constantin Olaru – Marian Costache (ambii Râmnicu Vâlcea), Elena Mazilu (Cluj-Napoca)

Observatori FRF: Lorant Szanto (Târgu Mureș), Nicolae Dima (Gorj)

46 comentarii

  1. Bravo mai baieti!Cand privesc clasamentul,ma unge pe inima,sincer!Cine s-ar fi gandit?
    Ma bucur pentru absolut orice echipa aradeana!
    Nu va fie frica de rezultate pozitive!Nu faceti greseala,cum a facut Cermeiul anul trecut,cand asa cum s-a auzit,primarul i-a mai temperat,daca este adevarat!Grupati-va pe locurile fruntase.
    Nu stiu ce crede si spune Sabau,pe care nici macar nu il cunosc personal,dar daca din modestie spune ca „nu suntem pregatiti”,este de acceptat,dar nu trebuie sa o si declare!
    As baga mana in foc,ca in cazul unei promovari, mai repede s-ar gasi sponsori decat la UTA,chiar daca nu ar fi tocmai usor.
    Nu pot motiva direct,dar va apare acea emulatie locala si vor pune umarul multi.Asa cred eu momentan.

    0
    0
  2. Chiar dacă nu aveți condițiile pt liga a doua, din respect pt suporteri pt oraș și pt meseria pe care o practicați, nu trebuie sa vă dați la o parte, să ,,arbitrați” seria .. sponsori vor veni dacă sunt rezultate, poate chiar Pletl va băga mai multi bani, dar și dacă nu , puteți ceda locul unei alte echipe, astfel vă veți asigura o parte din buget pt sezonul viitor..dar cu stadion nou, echipă frumoasă și tânără, nu cred că nu va veni un investitor serios, care să vadă in Șoimii Lipova o afacere profitabila. Eu daca as avea ? mai repede as baga bani la Lipova decât la actuala UTA..Lipova are un ,, aer curat”

    0
    0
    1. Am sa-ti raspund eu la cele scrise de tine in comentariu . Cred ca nimeni din tot orasul Lipova nu ar fi mai mandru ca mine daca echipa ar reusi promovarea in liga a doua . Intotdeauna ne-am respectat, in limitele posibilitatilor noastre fotbalistice, ,,meseria” pe care o practicam, cat si spectatorii care ne insotesc peste tot la meciuri, cat si orasul pe care-l reprezentam . Nu ne vom da la o parte din fata nimanui, iar daca ar fi sa nu fim noi cei de pe primul loc, vom arbitra seria doar in favoarea unei alte echipe din Arad . Eu personal gandesc in felul urmator :
      -daca poate promova o echipa din Arad in liga doua, din partea noastra are tot sprijinul . Vom face tot ce ne sta in putinta sa-i invingem toti adversarii directi .
      -daca vom fi noi cu cele mai multe sanse, vom munci pana la final, iar daca Dumnezeu ne ajuta, atunci vom promova noi .
      -nici o echipa din liga treia reprezentanta a Aradului nu are voie sa retrogradeze. Din contra, ne dorim la anul sa fim cinci echipe in liga treia sau doua in liga doua si patru in liga a treia .
      Noi vom munci si pe viitor tot la fel, cu modestie si nu vom „fenta” fotbalul .

      0
      0
  3. Eu stiu ca antrenorul are alta treaba decat bugetul echipei, unul singur din tara asta e presedinte/antrenor/vanzator de bilete/etc. Tu tine echipa pe locul 1 si lasa-i pe cei cu atributii sa spuna daca sunt sau nu bani pt liga 2!

    0
    0
    1. treaba antrenorului este si sa tina presiunea departe de echipă … eu am vazut cugirul care a pornit declarat cu obiectivul promovarea cum la fiecare fluierat al arbitrului protesteaza, de la antrenorul de pa banca pana la jucatori, se vede ca sunt sub o presiune imensa a rezultatului … au rezultat 3 egaluri, pana acum …

      0
      0
      1. De acord, dar de la a indeparta presiunea de pe echipa (ceea ce la Lipova nu e cazul, din cate stiu si vad) si pana la a-ti da cu presupusul pe buget, e cale lunga. Sabau e antrenor profesionist, de aceea nu inteleg derapajul asta declarativ…

        0
        0
        1. ca sa lamurim lucrurile … ziaristul de la Alba a intrebat daca are Lipova conditii de Liga a doua … Sabau a spus ca nu avem stadionul gata, nu avem conditii de pregatire pentru a putea juca in Liga a doua, nu a pronuntat cuvantul BUGET …

          0
          0
          1. Nu aveam de unde sa stiu chestia asta…v-am scris si ieri ca nu stiu sa faca un livetext colegii vostri. Chiar si in titlul preluat de la ei, apare spinosul cuvant BUGET!

            0
            0
          2. buget (bani) e prescurtarea de la toate cerintele care sunt necesare la un anumit nivel … in plus, in cazul Lipovei, este al doilea an cand joaca practic meciurile de acasa in deplasare din cauza stadionului aflat in constructie …

            0
            0
          3. Citește articolul pe care poate chiar tu l-ai redactat, sau copiat, și vei vedea că a pronunțat cuvântul buget

            0
            0
          4. asa a scris jurnalistul de la Alba Iulia, eu l-am intrebat pe Sabau

            0
            0
  4. Il critica pt ca nu respecta nici echipa, nici conducatorii si nici suporterii prin declaratiile pe care le face

    0
    0
    1. tu ai grija de UTA, de declaratiile celor de la UTA si nu pune tu presiune pe cei de la Lipova ca nu ai nicio treaba cu ei …

      0
      0
    2. Ma baiatule Sabau nu este 100% dedicat echipei din Lipova ci 1000%. Care conducatori nu-i respecta ? Care suporteri ? Tu unde te incadrezi la conducatori la suporteri ? Chiar as fi curios cate meciuri ale echipei din Lipova ai vazut ?

      0
      0
    1. cenzurez atacurile la persoana … nu esti in masura sa iti dai cu parerea mai ales ca sunt convins ca nu ai fost la meciurile lor

      0
      0
  5. Dar tu esti avocaltul lor de cenzurezi mesajele stergandu-le cele critice fara sa contina cuvinte jignitoare

    0
    0
  6. Nu am atacat pe nimeni doar am spus ca nu are licenta nici de liga a 3- a probabil de aceea nu vrea sa promoveze.

    0
    0
    1. la primul curs o va obtine, sunt multi antrenori care nu au licenta corespunzatoare dar antreneaza … chiar si la liga 3 la Arad

      0
      0
    2. Tu de unde si aparut de esti asa ofticat ? Stai linistit ca nu ajungi in locul lui indiferent cum te numesti . Brusc ai descoperit tu echipa din Lipova . Ce treaba ai tu cu Sabau ? A te incurca rezultatele ??? Asta e . Anul trecut dadea lumea in el ca nu le are anul asta il musca de cur ca le are . Asa este la romani . Invidia este mare .

      0
      0
  7. Nu e vorba de invidie, de ce va deranjeaza daca cineva spune lucrurilor pe nume, sau poate o parere ??? Eu doar am constatat din declaratia lui Sabau ca nu isi doreste promovarea, si sngurul motiv plauzibil ar fi acesta ca nu are licenta nici macar de liga a 3 -a pai daca nu vrei sa promovezi de ce mai antrenezi. Ar trebui sa fii preocupat domnule presedinte ca ai un antrenor ce nu isi doreste promovarea.

    0
    0
    1. Deja ma preocupa problema asta . Atat de mult incat vom munci si mai departe impreuna . Si stai linistit stiu foarte bine cum gandeste Sabau stiu foarte bine cum gandesc baietii stiu bine tot ceea ce face cineva din cadrul clubului . Steliane hai sa nu punem presiune anapoda pentru o simpla interpretare a unui ziarist . Eu sunt convins ca nu a zis asa . Dar nu o zic sa ma justific nici nu vreau asta . Noi toti vrem liniste la echipa iar cei ca tine vor tratati ca atare . Te respectam ca internaut dar atat . Stim ca nu esti suporterul nostru . Stim asta dupa cum scrii . Tu vrei sa bagi doar batul prin gard sa ne agiti dar din pacate batul tau este foarte scurt si nu ajunge pana la noi .

      0
      0
  8. Radu ,am o întrebare ? Lucica și ție la fel…….pentru ce îi da-ți atâta importanta unui agitator? Ii treabă lui ce declara Sabău ? Eventual a președintelui clubului dar în nici un caz al d-lui Stelian. Lasati-l și pe el să agite apele că doar vine Cermeiul și poate produce un pic de zanzanie. Stelica eu cred că cel mai normal ii să îți vezi tu de echipa ta de suflet și nu te lega de declarațiile antrenorului. Las-o pe Șoimii in pace că de văzut cred că ai văzut-o doar la amicalul contra Utei!

    0
    0
  9. Chiar nu inteleg de ce va deranjeaza daca cineva isi da cu parerea??? Nu am jignit pe nimeni am expus o parere, poate e reala poate nu, pe viitor ne vom lamurii, ru va doresc bafta si ar fi bine sa acceptati si criticile nu numai laudele.

    0
    0
    1. tu confunzi parerea cu atacul la persoana … cand nu cunosti persoana, nu stii ce poate, nu ai vazut meciuri, poate nici nu ai calcat prin Lipova, cum poti sa spui ca iti dai cu parerea atacand un antrenor care culmea, isi face treaba? o parere ti-o dai cand stii despre ce vorbeste, nu ca sa te afli in treaba … continua la articolele despre UTA ca acolo ˝te pricepi˝ mai bine

      0
      0
  10. Nu avem nevoie de bafta ta. Critica-ti formația ta favorita nu una pe care tu nu ai văzut-o !!! Te legi de antrenor pentru o declarație care a fost trunchiată. Acceptam criticile venite din partea unor persoane calificate . O zi buna Stelica și rămâi acolo unde ești. Scrie unde ai mai scris și până acum. Ești maro…….nu vorbi te rog de SOIMII…..

    0
    0
  11. Ce nu intelege Stelian si altii care critica cele scrise de ziaristul din Alba este faptul ca Sabau nu a gresit cu nimic in afirmatia lui . Sabau are dreptate pentru ca eu i-am explicat ca momentan nu avem buget de liga doua . Noi acum suntem pe buget de liga treia . Dar daca terminam turul pe loc de promovare vom merge si in retur tot pe buget de liga treia iar daca vom promova se va putea face o rectificare bugetara in care ni se va putea acorda suma necesara activitatii in liga doua daca va fi cazul . Nu cred ca cineva din club a zis vreodata nu vreau in liga doua . Iar motivatia care o dai tu Stelian ca nu are licenta pentru liga doua si de asta ar zice el pas este de rasul curcilor. Pai cu atat mai mult isi doreste Sabau liga doua cu cat in cv lui la varsta de 34 de ani ar fi trecute 2 promovari din D-C si din C-B. Asta si fara licentele vietii . Sabau este posesor de licenta B momentan . Dar te intreb cati nu au licenta A si nu au nici o treaba cu fenomenul . Ti-am mai scris ca tu vrei sa bagi batul prin gard dar este prea scurt pt a crea zanzanie intre noi . Sa stii ca si dc ne contram pe vreun subiect il discutam ca in familie si gasim rezolvarea potrivita pentru noi toti . Asa ca las-o balta .

    0
    0
  12. D-nule Radu chiar va faceti ca nu intelegeti o avea Sabau 2 promovari dar fara licenta tot in liga 4-a antreneaza, stiti fb ca nu poate antrena nici in liga a 3-a fara derogare, ce tot o dati la intors atata???

    0
    0
    1. Se poate si fara derogare, asa cum este Radu Anca si Flavius Sabau, asa cum a fost antrenorul demis de la Ocna dupa etapa a patra si cum mai sunt o gramada chiar si in liga a doua. Daca te pricepi iti dai seama cum, daca nu … ai uitat de Mirel Radoi cum a antrenat, fara nici un fel de licenta, la Steaua? Mai citeste inainte de ati da cu parerea … ca sa antrenezi iti trebuie talent si vocatie, altfel poti sa ai licenta PRO si sa nu antrenezi nici in curtea scolii …

      0
      0
    2. Tu ai ce ai cu Sabau din ce tot citesc eu aici. Ce nu-ti convine . Ce te f… grija pe tine ce licenta are el. Pana acum nu ti-a pasat de licenta lui . Acum te doare pe tine. Ai fost vreodata la meciurile lor ? Ai vazut vreun meci ? Daca nu mai scuteste-ne ramai suporterul celeilalte echipe si gata. Nici daca erai in conducerea clubului nu erai atat de oparit . Desteptule si daca in liga patra ar avea voie sa antreneze tot este mult mai capabil decat multi care au licente si o freaca la rece ca nu stiu sa faca o asezare in teren, nu stiu sa dea o indicatie . Ce este greu de inteles de ce tocmai acum te-ai apucat de comentarii cand echipa merge bine . Campionatul trecut in etapa a cincea echipa avea 7 puncte si totul era ok nu scriai nimic . Acum te mananca pe tine instalatia sa te iei de Sabau .

      0
      0
  13. Sabie sa te ti bine ca dupa prima infrangere te rupe Stelian . Va umple Sportarad de comentarii . Antrenor de liga patra ce esti ??????

    0
    0
  14. Voi nu intelegeti ca nu am treaba cu Sabau doar sumt de parere ca nu se rupe cu firea sa promoveze ca asta inseamna ca nu poate antrena la Lipova in viitor. Si cu asta inchei ca vad ca nu vreti sa intelegeti realitatea.

    0
    0
    1. Ma baiatule ma omule ca nu stiu cum sa-ti spun ca nu stiu ce varsta ai dar sincer nu vreau sa te jignesc . Dar dsca tot nu-l cunosti nu stii cum munceste cu ce pasiune cu cata obsesie isi face treaba de mama dracului tot agati in el . Mai stai naibii in banca ta si vezi-ti de treaba ta . Au mai scris o gramada au mai vrut multi sa-l schimb . Te anunt si pe tine cum i-am anubtat si pe altii daca am mers impreuna campionatul trecut cand ne-a fost greu mergem si campionatul asta indiferent de rezultate . Realitatea de care vorbesti tu NU MA INTERESEAZA . Este parerea unuia care nu cunoaste adevarul .

      0
      0
    2. Cine ti-a spus ca nu poate antrena in Liga 2? Habar nu ai ce vorbesti … inca o data iti spun dar nu iti dau mura in gura ca nu meriti … cum a antrenat Mirel Radoi la Steaua fara nici un fel de licenta, nici macar de instructor sportiv? Esti penibil cu insistatul tau si dovedesti ca esti total pe langa subiect.

      0
      0
  15. Mirel a antrenat cu derogare pt ca a avut meciuri la nationala si in ucl ceea ce nu cazul lui Sabau dar se pare ca habar nu ai tu, pe langa faptul ca ar trebui sa fii impartial ca si ziarist nu sa iei apaearea unora, a declarat ce a declarat, eu sunt de vina ca omyl nu are grija la declaratii. Vai dar opariti mai sunteti.

    0
    0
    1. Ia vezi-ti de golimbii tai si nu te tot tufe grija pe tine . Esti msi batut in csp decat credeam . Ti-am explicat clar ce a zis dar tu o ti pe a ta . Ok a declarat ce vrei tu . Nu inteleg care-i treaba ta . Ce te intereseaza pe tn . Vezi de treaba ta . Ca deja ma plictisesti .

      0
      0
    2. Mirel nu a avut DEROGARE pentru ca nu era inscris la niciun curs PRO si mai mult decata ta nu avea BACALAUREATUL DAT! Si totusi a stat pe banca … ca altceva, nu ca antrenor principal, altcineva era cu Licenta PRO … vai vai vai … statul pe banca e una, antrenatul e alta … pricepi acum?

      0
      0
      1. Nu va pricepe ca este greu de cap . Orice exliicatie ii dam el tine capra de coarne da striga ca este șuta.

        0
        0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button