UTA Arad

De ce s-a întrerupt amicalul Bekescsaba – UTA? Balint: „Intrarea tare asupra lui Moise a adus nervozitate, noi am venit pentru un antrenament complet”


UTA s-a deplasat pentru o singură repriză contra celor de la Elore Bekescsaba și un antrenament de 45 de minute pe care Laszlo Balint îl conduce după ce testul cu maghiarii a fost întrerupt. În prima repriză, confruntarea a fost destul de echilibrată, cu puține ocazii de gol. Buhăcianu a avut un șut bun de la marginea careului înainte de a fi eliminat de pe teren, dar și Iacob a intervenit salvator în fața lui Faragó, scăpat singur spre poartă.

În fine, Laszlo Balint a decis ca în loc să mai dispute 45 de minute în fața unei trupe maghiare destul de agresivă și fără posibilitatea de a-l mai introduce pe teren pe Buhăcianu să conducă un mini-antrenament pe terenul bun pe care s-a și jucat o repriză din UTA – Elore Bekescsaba: 0-0. „A fost decizia mea să renunț la repriza secundă. Am venit aici să fac un antrenament complet, nu să joace 10-15 minute jucătorii de bază. Vali Buhăcianu a fost eliminat pentru că ar fi scuipat la un meleu, ceea ce sub nicio formă nu e adevărat. Acest lucru, plus faptul că Moise a ieșit accidentat după o intrare tare, a adus nervozitate în rândurile noastre. Așa că, pentru a evita orice alte probleme, am preferat să  optăm pentru un antrenament”, a explicat antrenorul principal al „roș-albilor”.

Într-adevăr, Moise a fost călcat pe un tendon de un adversar și nu a mai putut reintra în joc. Cum și așa arădenii au destule probleme medicale la nivel de lot, ultima fiind cea a lui Alex Ioniță care nu a făcut deplsarea în Ungaria din cauza unei accidentări la cot, Laszlo Balint nu a dorit să-și mai expună elevii la „tratamentul” maghiarilor. Nici atitudinea arbitrului nu a fost corespunzătoare, atâta timp cât fotbalistul care l-a faultat pe Buhăcianu la faza din care s-a născut meleul și apoi eliminarea golgheterului utist primise doar cartonaș galben.

Vă reamintim că UTA a evoluat cu: Iacob – A. Rus, Ilie, Șeroni, Tomozei – Oroian, Moise, Lorenzi, Ursu – C. Rus, Buhăcianu (30 Vulturar). Pe bancă: Bolboașă – Melinte, Salka, Deta, Hrezdac și Gavrilă.

După mini-ședința de pregătire ținută la baza Academiei din Bekescsaba, utiștii au luat masa alături de formația maghiară, relațiile între cluburi rămânând bună în ciuda scânteilor survenite în timpul reprizei amicale. Doar arbitrul a fost dintr-un alt film, ținând cu tot dinadinsul să iasă în evidență cu decizia de a nu-l reprimi pe Buhăcianu pe teren în actul secund, deși acesta nu făcuse nimic grav.

10 comentarii

 1. Dacă ăștia te domină, ce pretenții sa ai cu rapid sau turris? In 2 săptămâni vă veti lămuri că promovarea la arad reprezinta o fata morgana. Nici pe descultii ăia de la asu poli nu îi batem !

  0
  0
  1. Tu doar la meciuri vedetă mergi, adică cu poli Timișoara sau cel cu Dinamo, negativismul îl omoară pe român.
   Și dacă Doamne ferește nu am promova la meciuri tot vom merge iar tu ar trebui sa înveți ce înseamnă să fii suporter!!!

   0
   0
 2. Alta data un fotbal de invidiat cel practicat azi de vecinii maghiari a devenit o palidă caricatura !!În plus fata de baze și condiții optime au căpătat o nevroza ,,sportiva” ce nu le face cinste. Sunt stresați de propria neputință și văd în fața. ce vede taurul la corida . Amical sau nu intra tare cum nu vezi nici pe la K 1. !! Decit sa joci cu ei. mai bine alergi prin păduri .Un motiv pentru care multe echipe aleg baze de pregătire în Slovenia sau Austria. Acum fiind în competiție s-a ales adversar liber. Arădenii au. multe ,,amintiri” contondente cu vecinii .Acum vreo doi ,trei ani mai să fie bătuți ca la poliție pe teren și pe margine !!

  0
  0
 3. Nu trebuia disputat nici un amical cu ungurii. Din totdeauna au avut alte preocupări decât fotbalul. Avem atâtea experiențe de genul ăsta cu Szeged, Debrecen etc.

  0
  0
 4. Eu nu inteleg de ce conducerea UTA.-ei au fost deacord cu acest meci amical cu ungurii,stiindu-se foarte bine ca acestia sunt niste gheolbani avand un joc foarte agresiv , Ce faceti domnilor ? Vin meciuri foarte grele si un program infernal si asta ar mai trebui ca, jucatorii sa se mai si accidenteze crescand nr. lor !!! Nu mai jucati amicale cu ungurii daca a-ti vazut ca joaca dur si sar la galceava !!!

  0
  0
 5. UTA. caută meciuri preliminare tari Așa ceva nu se găsește ușor . Toți sunt angrenați în. competiții. Singura cale se afla in turneele de pregătire ,vara . Presupune un plan detailat ,cu echipe medii și sigure ,și cu ceva bani . Mai ales , d- ul Balint știe. și e bine să acționeze cu inteligenta !!

  0
  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button