UTA AradzTOP ARTICOLE

Balint o consideră favorită pe U. Cluj, dar: „Nu mergem acolo să ne apărăm sau să ciupim ceva, ci avem curaj și încredere că putem lua toate cele 3 puncte”





Campioana Provinciei intră în cea mai aglomerată perioadă din istoria sa. Niciodată UTA nu a disputat 9 partide oficiale într-o lună de zile, cazurile fiind extrem de rare și la echipe de pe întreg mapamondul, care leagă meciurile de campionat cu cele de Cupă sau competițiile europene. „Roș-albii” vor juca doar pe punctele întrecerii interne încă 8 partide până la finalul lunii, prima dintre ele fiind programată mâine seară (ora 17,45, în direct pe Digi Sport1, Telekom Sport și Look TV) la Cluj.

Vorbim despre restanța din etapa a 6-a, cu Universitatea, echipă ce la începutul lunii septembrie, când partida era programată inițial, trecea printr-o acută criză de rezultate. De altfel, chiar atunci, Cristian Dulca a fost înlocuit pe banca tehnică cu Adrian Falub, clubul profitând de convocările la lot ale lui Telcean și Dur-Bozoancă pentru a-i da răgaz noului tehnician să mai dreagă situația. Nici Falub nu a obținut rezultate extraordinare, echipa sa aflându-se mai aproape de zona retrogradabilă decât de cea promovabilă, însă, cel puțin ca și exprimare în teren, „alb-negrii” au lăsat o ultimă impresie bună.

Marția trecută, U. a pierdut la limită meciul din optimile Cupei cu FCSB, după care s-a odihnit profitând de retragerea din competiție a celor de la Daco-Getica. „Dacă mă întrebați acum la ce ne așteaptă miercuri, U. Cluj pleacă favorită. Au jucat bine cu FCSB, apoi au avut timp destul să-și recupereze energiile. Echipa a arătat din ce în ce mai bine și am spus-o și acum două-trei săptămâni că U. Cluj nu și-a spus ultimul cuvânt la promvoare. Au jucători de caltiate, cu experiență, antrenor care știe ce e Liga a 2-a și gestioanează foarte bine lupta pentru primele locuri. Din punct de vedere sportiv, sportiv au făcut un mare pas în față în comparație cu debutul sezonul. Probabil, la meciul de Cupă au fost și foarte motivați să fie la nivelul lui FCSB, dar, dacă ne gândim la jocul lor, se poate spune că au arătat ca o echipă bună de prima ligă. Mai joacă și acasă, cu fanii în spate, au prima șansă. Dar, nu mergem acolo să ne apărăm sau să ciupim ceva. Mergem cu același spirit, aceeași atitudine și sunt convins că băieții vor avea atitudine și energie și vom aborda meciul bazându-ne pe princiile noastre. O ținem pe același drum”, a punctat Laszlo Balint.

Întrebat care sunt fotbaliștii care pot crea pericol în tabară „șepcilor” roșii, Balint a adăugat: „E clar că în ofensivă Goga sau Gavra sunt jucători care pot decide oricând soarta unui joc. Au și străini care le-au ridicat nivelul. Mulți au spus că sunt mercenari, dar au experiență la nivelul primelor ligi și atunci și pentru asta au un avantaj”.

Dacă ar fi respectat calendarul, U. Cluj și UTA  s-ar fi duelat pe 6 septembrie, pe arena „Tran-Sil” din Târgu Mureș, fără spectatori în tribune. „Au avantaj și prin această amânare. Joacă cu fanii alături, pe teren propriu, nu ne-a convenit nici nouă asta. La acea dată aveam noi un avantaj, noi eram bine atunci, eram pe o pantă ascendentă, nu atât de încărcați ca și program, dar asta e situația. Trebuie să găsim cele mai bune soluții și să mergem cu curaj și încredere că putem lua toate cele 3 puncte”, a mai spus Laszlo Balint.

Delegația UTA-ei a plecat la orele amiezii spre Cluj în 20 de jucători, luând în calcul și faptul că-și vor continua drumul spre Pitești de mâine încolo, cu escală la Tărlungeni. Bolboașă, Iacob – A. Rus, Melinte, Fl. Ilie, Șeroni, Tomozei, Salka, Deta, Lorenzi, Moise, Hrezdac, Isac, Oroian, Bustea, Ursu, A. Ioniță, Miculescu, C. Rus, Buhăcianu sunt numele alese de stafful tehnic utist pentru cele două deplasări. Mezinul Cătălin Vulturar nu face parte din plan și pentru că este convocat la lotul național Under 16, care dispută la Skopje o dublă amicală cu Macedonia de Nord. De fapt, prima întâlnire s-a încheiat nedecis, 0-0, iar mijlocașul utist a fost titular.

Dacă ținem cont de mărturisirea lui Balint legată de Damian Isac, care va fi 100% doar pentru meciul de la Pitești, este posibil să vedem următorul prim „11” mâine: Iacob – A. Rus, Melinte, Șeroni, Tomozei – Ursu, Hrezdac, Moise, Bustea – C. Rus, Buhăcianu.

Arbitri: Szabolcs Kovacs (Carei) – Alexandru Vodă (Alba Iulia), Alexandru Corb (Satu Mare). Rezervă: Rareș Vidican (Satu Mare)

Onservatori FRF: Zoltan Szekely (Baia Mare), Cristian Petropulos (Alba Iulia).









Un comentariu

  1. U Cluj e printre putinele echipe de traditie din fotbalul romanesc A fost infiintata de un om de stiinta nu de un cioban,analfabet in 1919.
    Primul joc din istoria sa l a jucat in compania Asociatiei Sportive Romane Gloria Arad.
    Nu a cistigat decit o Cupa a Romaniei
    A fost si vicecampioana a Romaniei
    A dat campionatului golgeteri Adam, Septimiu Cimpeanu care nu au imbracat macar o data tricoul echipei nationale
    Nu le era permis Erau de la tara
    UTA si U au jucat din pacate si in A si in B
    Poate dr.Dumitras de la Ineu a fost primul ce a jucat in echipa lui U
    Au mai jucat si alti aradeni la U Coras,,Bacos din Pincota,Gaboras a debutat la UTA si a jucat la U
    De la U la UTA Nicolae Bretoteanu, Marius Popescu.acum Ursu
    Golgeterul inginer Mihai Adam a jucat la Vagonul ,nu la UTA
    Adrian Falub jucator la U a antrenat UTA citiva ani. Aradeni nu au antrenat U de a lungul anilor
    Cam asta e pe scurt istoria dintre cele doua
    Palmaresul Aradului e mai bogat ca al lui U dar sta pe loc din 1970, de 49 de ani
    Din nefericire pentru Arad Clujul traieste frumos prin CFR care la numar de trofee a deposit Aradul campionate,Cupe ale Romaniei,Supercupe ,meciuri international
    CFR a cistigat la Manchester United,a batut Celtic a batut Lazio …
    Ma opresc

    Succes UTA !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button