UTA Arad

Primăria reacționează în „speța” stadionul, gazonul și băncile de rezervă, ne-am fi dorit-o mai reactivă și în ultimii cinci ani!

Despre stadion am tot scris și vom mai scrie până nu o vedem pe UTA și suporterii săi din nou acasă. Au trecut 5 ani de zile de când a început (re)construcția din Calea Aurel Vlaicu și azi încă avem dezbateri despre cum ar trebui să arate gazonul, tribunele, băncile de rezerve.

Chiar în această dimineață am relatat faptul că firma Rulori de Gazon a întrerupt montarea „covorului verde” fiindcă are neplătite două facturi. Se pare că, totuși, banii au plecat joi spre conturile firmei giurgiuvene prin ordin de plată și sunt pe cale să „deblocheze” situația.

Apoi, băncile de rezerve sunt comandate conform cerințelor ROAF, adică sunt bune pentru meciurile de Liga 1 și Liga 2-a. Pe Răzvan Burleanu l-a luat, probabil, gura pe dinainte când a spus că pe noua arenă „Francisc Neuman” se vor putea organiza și meciuri internaționale, ce necesită bănci de rezervă de minim 18 locuri. Bineînțeles, Primăria ne spune că nu va fi  nicio problemă, că vor apărea bănci suplimentare. Ca și cum „proiectul” băncilor de rezerve de 13 locuri nu mai putea fi schimbat, după genul celui cu înlocuirea membranei din acoperiș cu tablă, conform reglemetărilor ISU după tragedia de la clubul „Colectiv”

În fine, ni s-a mai spus că nu avem despre cunoștiințe în construcții și că ceea ce noi am interpretat-o drept crăpătură e de fapt: ”o treaptă din beton prefabricat şi urmează colmatarea şi etanşarea rosturilor cu material elastic”. E posibil și asta, atunci să vină materialul elastic, zicem, sau stai că nicio firmă nu vrea să termine ceea ce a început Tehnodomusul.

În fine, vă redăm mai jos dreptul la replică la cele publicate de o parte a presei arădene în ultimele zile, cu mențiunea că o asemenea atitudine reactivă a Primăriei o așteptăm de cinci ani încoace, când s-a tot bătut apa în piuă la șantierul „Francisc Neuman”. Și are legătură exact cu ultima frază ce ne-a convins de bunele intenții ale instituției de la kilometrul zero: ”Considerăm că este de datoria noastră să informăm corect cetăţenii Aradului cu privire la această importantă investiţie”.

Dar iată informarea mot a mot a Primăriei Arad, primite de câteva minute:

”Cetăţenii Aradului merită să fie informaţi corect

Având în vedere faptul că în spaţiul public au apărut o serie de informaţii eronate în legătură cu lucrările de modernizare a stadionului municipal „Francisc Neumann”, Primăria Municipiului Arad face următoarele precizări din dorinţa de a informa corect opinia publică.

De la bun început trebuie subliniat faptul că până în acest moment lucrările au fost executate respectându-se întru totul proiectul elaborat în conformitate cu  regulamentul Federaţiei Română de Fotbal. De altfel, Primăria Municipiului Arad păstrează în permanenţă legătura cu reprezentanţii FRF, mai ales pe probleme de amenajare a arenei, asfel încât aceasta să corespundă standardelor categoriei din care face parte.

În ceea ce priveşte calitatea lucrărilor executate, ne exprimăm regretul pentru superficialitatea evaluării lor, mai cu seamă că acest „audit” a fost făcut de persoane neavizate, cu modeste cunoştinţe în domeniul construcţiilor.  Probabil astfel se explică faptul că nu se cunosc noţiuni elementare cum ar fi de exemplu că treptele  sunt din beton prefabricat şi urmează colmatarea şi etanşarea rosturilor cu material elastic. În consecinţă, arena NU “crapă”.

În privinţa lucrărilor de montare a gazonului, acestea continuă, iar executantul lor dă asigurări că până la finele săptămânii viitoare, întreaga suprafaţă de joc va fi verde. Lucrările au fost întradevăr sistate câteva zile din cauza ploilor ce au împiedicat decopertarea rulourilor din fermă. Chiar şi aşa, angajaţii firmei au fost prezenţi la stadion şi au montat gazonul artificial.

În legătură cu  băncile de rezervă, Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice 2018 precizează la art. 40 alin 4 lit r) că terenul trebuie să fi dotat cu:  “Bănci pentru jucătorii de rezervă şi pentru persoanele oficiale, dotate cu minim 13 scaune pe care vor putea lua loc 7 jucători de rezervă și alte 6 persoane, între care antrenori, delegat, medic şi maseur. Băncile vor fi situate pe aceeaşi parte, la distanţă egală de minim 5 metri faţă de linia de centru şi de linia de margine, de regulă în apropierea gardului împrejmuitor. Ele vor avea un acoperiş protector. La jocurile din SuperCupa României, Liga 1, Liga a 2-a, precum şi la jocurile din cadrul optimilor de finală, sferturilor de finală, semifinalelor şi la finala Cupei României, băncile de rezerve se vor putea suplimenta cu maxim 5 (in loc de 4) locuri. Băncile suplimentare se vor amplasa în afara suprafeţei tehnice, la minim 5 m în lateral către liniile de poartă şi la acelaşi nivel cu băncile tehnice; Echipa vizitatoare va ocupa întotdeauna locurile de pe banca de rezerve aflată în spatele arbitrului asistent L1”.

Având în vedere faptul că modernizarea stadionului “Francisc Neumann”, se face exclusiv cu bani din bugetul local, considerăm că este de datoria noastră să informăm corect cetăţenii Aradului cu privire la această importantă investiţie”.

Comentarii Facebook

4
1

11 comentarii

 1. Pana in august 2020 nu va fi finalizat stadionul UTA .La cat mai este de lucru, la finisaje,invelitoare exterioara,,vestiare,grupuri sanitare,parcare,nemaivorbind de cantonamentul din incinta si microrestaurantul la care s-a facut referire,etc,sigur ne apuca 2024 ca sa fie exact conform proiect.Pana atunci pe Motorul sau daca promoveaza echipa pe la Szeged,Beckeschaba,Szolnoksau Cluj

  19

  3
 2. Reprezentanții primăriei vorbesc doar când e în interesul lor sa o facă, în nici un caz nu-i interesează corecta informare a opiniei publice și a cetățenilor.
  Dacă ar fi asa corecți și bine intenționați ar trebui sa ne spună de ce Tehnodomus nu a plătit nici un fel de penalizări pentru întârzierea lucrărilor asa cum plătește toată lumea de exemplu când întârzie cu plata impozitului.

  26

  0
 3. Știe cineva dacă între tribune va rămâne spațiul ăla așa care arată că dracu sau se va închide cumva să nu bată țugu?!

  10

  0
 4. Ehe, nu vă imbătați cu apă rece, domnilor, sunt alegeri anul viitor, altfel am fi așteptat un răspuns de la ”stăpânire” mult și bine. Asta-i singura perioadă când ăștia in costume, cu rânjet de hienă, se uită in jos….vorba aia, dacă ai coloană vertebrală faci orice altceva, dar nu politică.

  14

  0
 5. De ce firma Tehnodomus nu a pus acel material sa prindă plăcile din beton?Cine trebuia sa le pună nu ei oare?E ca și cum ai face o casa și constructorul casei nu face legăturile între materialul din care e clădită casa ,trebuie sa chemi alt constructor sa facă legăturile?Doamne, Doamne asta e de Spitatul de nebuni pe bune!

  7

  0
 6. Deci se montează scaunele și după vin sa pună materialul din elastic sa lege betonul?Apropo de scaune ,de sa oprit montarea lor?

  8

  0
 7. asta cu, crapatul nu va grabiti domnilor de la Primarie sa spuneti ca nu va crapa, pentru ca si autostrada Arad- Timisoara crapa in permanenta si tot se repara in fiecare an de ce bine a fost facuta, dar receptionata de ai vostri pdl-isti si neterminata…toate trecerile pe sub ea sunt neterminate de zici ca treuie sa treaca doar animalele , nu si masini…Asa ca Primaria …ciocu mic, ca suntesi niste ticalosi slugarnici la Faraonul Falca.

  2

  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close