Fotbal juniori

Record de participanţi în Cupa Satelor U13: Aproximativ 800 de copii din judeţul Arad au luptat pentru un loc în semifinalele din primăvară





A doua ediţie a Cupei Satelor Under 13 la fotbal, organizată de FRF, în parteneriat cu AJF-urile din ţară şi cu sprijinul AFIR, s-a bucurat de o participare-record la nivelul judeţului Arad. Meritul principal îi revine vicepreşedintelui AJF, Andras Mako, care a izbutit să capaciteze un număr de 52 de echipe din mediul rural. Au fost 13 zone a câte patru echipe, câştigătoarele şi trei echipe de pe locul secund cu cea mai bună linie de clasament obţinând dreptul de a evolua, în primăvara anului viitor, în etapa semifinală a fazei judeţene (patru zone), etapa finală urmând a se disputa între învingătoarele din penultimul act. Campioana va reprezenta Aradul la etapa regională.

Iată cele 13 echipe câştigătoare: Hălmagiu, Birchiş, Bârzava, Socodor, Adea, Archiş, Felnac, Vinga, Horia, Secusigiu, Măderat, Şicula şi Şimand. Acestora li s-au adăugat trei echipe de pe locul secund: Semlac, Zădăreni şi Pilu.

Ne bucurăm că am izbutit să convingem un număr record de echipe să participe la această competiţie. Meritul este al unor oameni cu suflet mare, care au înţeles că o astfel de întrecere poate reprezenta un început pentru micuţii fotbalişti. Trebuie să remarc implicarea factorilor de decizie din localităţile gazdă ale zonelor, care au asigurat copiilor gustări, sucuri, fructe şi dulciuri, AJF contribuind cu trofee. De asemenea, calitatea jocurilor, ambiţia şi încrâncenarea cu care s-a luptat pentru fiecare minge, deznodământul multor meciuri fiind incert până la ultimul fluier. Cu siguranţă despre mulţi dintre cei care au jucat în Cupa Satelor Under 13 vom mai auzi, delegaţii prezenţi la zone – Nelu Iovescu, Leontin Buda şi Gheorghe Sfăt – oferind premii celor mai tehnici şi de perspectivă jucători” – spune Andras Mako, responsabilul de proiect din partea AJF Arad.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button