25/09/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

FCC Baschet Arad, la a patra victorie la rând cu Rodriguez pe bancă: „Pas important spre semifinalele Cupei României, dar nu defintiv”

Pe 4 noiembrie, „galben-albastrele” încasau a două înfrângere a sezonului, tocmai acasă, în faţa Universităţii Cluj. După acel rezultat, „principalul” de pe banca tehnică a FCC Baschet Arad a fost schimbat cu Manuel Rodriguez. De atunci, spaniolul a adus un plus vizibil, ce se reflectă cel mai clar în rezultatele din ultima lună: patru victorii la rând şi la 40 de minute distanţă de o calificare în semifinala Cupei României.

Arădencele s-au impus cu 66-60 la Braşov pentru cronica partidei) şi, aşteaptă, mai liniştite, returul de la mijlocul lunii ianuarie a anului viitor. „Ştiam că va fi un joc foarte greu. Brașovul are o echipă bună, iar când joacă acasă, îşi cresc nivelul. Am avut o prestaţie bună, profitând de punctele noastre forte și păstrând planul pe care îl stabilisem. Cred că scorul nu reflectă realitatea exactă din teren. Am fost mult superiori, și, în ciuda celor 21 de mingi pierdute, am reuşit să revenim cu 63 de recuperări” a fost concluzia la cald a antrenorului principal al FCC, Manuel Rodriguez.

Chiar dacă au avut un debut de meci ezitant, arădencele au făcut un sfert doi aproape perfect. 20-5 şi deja Aradul avea un avans de 10 puncte la pauza mare. „Nu s-a întâmplat nimic special, știam că Brașovul începe întotdeauna jocul foarte agresiv, doar că, pe măsură ce jocul progresează, nivelul lor scade. Ştiam că trebuie să fim inteligenți și să profităm de acele minute în care își vor reduce nivelul de joc,” a explicat ibericul.

De la venirea la Arad, Rodriguez nu s-a putut baza decât câteva minute pe Brankica Hadzovic. Căpitanul FCC-ului este în refacere după microruptura fibrilară suferită la piciorul stâng şi nu a evoluat deloc în ultimele trei jocuri. Este întotdeauna dificil să joci fără un jucător de importanța lui Hadzovic, dar echipa multiplică eforturile astfel încât absența ei să fie observată cât mai puțin. Ca şi astăzi (n.a. ieri), de exemplu, când nu am putut conta pe Dora Ardelean prea multe minute, din cauza unor faulturi, iar restul jucătoarelor de pe postul ei au făcut o treabă grozavă,”,a adăugat tehnicianul.

Returul sfertului de finală din Cupa României se va juca pe 15 ianuarie, în Sala Sporturilor Victoria” din oraşul nostru. „Am făcut un pas important, dar nu definitiv. Încă trebuie să jucăm 40 de minute împotriva unei echipe bune, dar sunt convins că ne vom descurca. Vom face tot posibilul pentru a învinge și să obţinem calificarea în Final Four. Mi-aș dori ca în meciul de la Arad, echipa mea să poată avea aceeași energie pe care Brașovul a avut-o astăzi (n.a. ieri), cu ajutorul fanii ei. Ar fi de mare ajutor!”, a concluzionat Manuel Rodriguez.

baschetarad.ro

2
0