Șoimii Lipova

Șoimii Lipova, pe urmele naționalei iugoslave în cantonamentul de la Donji Milanovac: Lazea, despărțire de ultim moment de „alb-albaștri”





Din această dimineață, Șoimii Lipova s-a mutat peste graniță, în Serbia, unde va efectua un cantonament de 7 zile. Cei 28 de jucători, seniori și juniori, care se pregătesc sub comanda lui cu Flavius Sabău, Marius Ciubăncan și Cătălin Bujor vor merge pe urmele foștilor internaționali ai Iugoslaviei pentru partea de acumulări fizice. Ultimul venit la Șoimii este juniorul Albert Aslău (2003) de la UTA, care calcă pe urmele tatălui său, Mircea. În orășelul de pe clisura Dunării, Donji Milanovac, într-un hotel situat pe un deal, într-o pădure de tei, Mădălin Popa și colegii săi pun bazele returului Ligii a 3-a, pe care-l reiau de pe poziția a doua în clasamentul seriei a IV-a, la fel ca acum un an de zile.

Cei doi președinți, Radu Pop și Vergilius Stamate, ai secției de fotbal și respectiv al clubului Șoimii Lipova vor superviza desfășurarea pregătirilor. „Am considerat că după doi ani de Ungaria se cuvine o schimbare iar oferta din Serbia a fost foarte bună. Din păcate pentru noi și, din fericire pentru el, l-am pierdut pe Florin Lazea, care a fost admis la Școala de Poliție și, astfel, va fi nevoit să agațe ghetele în cui. Și fostul nostru jucător, Calvin Tolmbaye, a reușit la examen, așa că le urăm ambilor succes în noua lor meserie, sunt băieți buni, vor fi buni și în poliție. Noi vom avea un program încărcat cu antrenamente tari, urmate de recuperare și odihnă, dar și condiții de cazare și masă bune, plus vitaminizare. Mulțumim comunitații din Lipova fiindcă a făcut posibil acest cantonament, în special domnului primar Mircea Jichici și domnilor consilieri care înțeleg fenomenul și știu că pentru a fi profesioniști, fotbaliștii au nevoie de toate condițiile, iar pregătirea serioasă de iarnă este foarte necesară. Bineînțeles că de transport se ocupă ca întotdeauna firma Pletl, îi mulțumim și lui Fredy pentru sprijin” a precizat Pop, care, ieri, a beneficiat de o surpriză din partea jucătorilor săi cu ocazia împlinirii a 48 de ani. Președintele „șoimilor” a fost îndulcit cu un tort special de vestiar, iar plata a fost în bere…

Așadar, cei 28 de fotbaliști care vor trudi în Serbia sunt:

Iliescu, Pădure, Buta – portari

Polgar, Nagy, Bercu, A. Popa, Filimon, Dobrean, Dolga, Stoin – fundași

Vlad, Prună, Dobrean, Simion, Bicuschi, Șimăndan, Codoban, M. Popa, Denis Rusu, Aslău, Hațegan, Eduard Rusu, Gherman – mijlocași

Sulea, Banyoi, Grigore, Andrei Rusu – atacanți.

Delegația „șoimilor” în Serbia e completată de organizatorul de competiții Claudiu Trif, asistentul medical Alina Trif, kinetoterapeutul Natanael Pană și Mădălin Mihuța, analistul video al clubului.

După cantonament, vor urma meciurile de pregătire, primul fiind  programat în deplasare, la echipa de Liga 4-a, CS Beliu.

 

 









4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button