National Sebis

Fără destui bani de la bugetul local, Național Sebiș e ca și retrasă din Liga a 3-aDispariția fulgerătoare a primarului interimar al Sebisului, Radu Demetrescu, pare să coincidă cu finalul poveștii clubului de fotbal. Înglodată în datorii la stat, dar și la foști și actuali jucători și antrenori, gruparea de pe malul Crișului Alb nu stă pe roze nici din punct de vedere sportiv la jumătatea sezonului în Liga 3-a. Trupa pregătită de Dănuț Somcherechi e prima sub linia de retrogradare și ar avea nevoie de investiții importante pentru a se bate cu șanse reale pentru salvare, dar de unde bani?

Factorii de decizie ai orașului trebuiau să tranșeze soarta clubului de fotbal înainte de ședinta de Consiliu Local de vineri, când se discută proiectul de buget pentru anul 2020. Constrângerile financiare au făcut ca în anumite domenii de activitate să se opereze tăieri importante față de anul trecut, iar sportul și fotbalul nu au fost ocolite. S-a propus o sumă între 450 și 600 de mii lei, insuficientă pentru a acoperi activitatea curentă și datoriile din urmă, necesarul fiind cam dublul acestei sume.

Prin urmare, astăzi, după sedința informală a Consiliului Local concluzia trasă e cât se poate de cruntă pentru viitorul fotbalului sebisean. Dacă nu se întâmplă ceva neprevăzut în următoarele zile, Național Sebiș se va retrage din campionatul Ligii a 3-a, pentru ca în privința juniorilor să se încerce continuarea activității în campionatele organizate de AJF Arad până în vară. Costurile nu ar fi mari, doar câteva zeci de mii de lei până în vară.

Președintele clubului, Raul Pîrv, și-a depus deja demisia, antrenorul Somcherechi și cei 14 jucători care se pregătesc de zece zile pe avarie la baza sportivă Crișana au fost anunțați și ei de cum stau lucrurile.

Dacă votul din CL Sebiș pentru proiectul de buget pe anul 2020 va fi conform cu simularea de azi, seria a IV-a a Ligii a 3-a va continua cu 15 echipe și se va știi numele primei formatii retrogradate. În această situație, jucătorii și antrenorul Somcherechi pot deveni liberi de contract, majoritatea dintre ei având oferte concrete de la alte formații din județul Arad și nu numai. Dacă clubul nu se va desființa, există și varianta memoriilor pentru Forisz și colegii sai, care ar mai avea de încasat trei salarii restante.

Fiindcă s-ar retrage din competiție după încheierea turului, Național Sebiș și celelalte combatante din seria a IV-a vor rămâne cu punctele acumulate în clasament, doar că din retur formația de pe Crișul Alb va pierde la „masa verde” toate disputele rămase de jucat până la finalul stagiunii. Vă reamintim că în acest an, Sebisul sărbătorește 100 de ani de fotbal în oraș și – probabil – dacă tot se va ajunge la desființarea clubului Național va renaște Crișana, gruparea de tradiție a orașului.4 comentarii

 1. Vai mama voastra . Asta stiu unii care conduc destinele localitatilor sa desfiinteze . In veci nu mai ajungeti in liga 3 in veci vecilor amin . Rusine sa va fie . Vesnic veti fi cunoscuti ca CEI CARE AU DESFIINTAT CLUBUL . RUSINE domnilor consilieri RUSINE . Si pentru ce pentru politica voastea de 2 bani .

  0
  0
 2. Dupa parerea mea acest clubu nu ar trebui sa fie desfintat deoarece este un club foarte buna si are jucatori de performanta antrenor bun care si -au dat sufletul pe teren s-au luptat din greu fac un antrenament foarte bun acest club are niste conditii foarte bune tot ce isi doreste un fotbalist nu este corect parerea mea
  Haideti sa le mai acordam.o sansa pentru ca si ei sunt oameni cu suflet bun merita sa fie in lig 3 nu mai fiti asa rai 😥😥😥 cu ei datile ce vor cel mai bine sa fie toata lumea multumita parerea mea

  0
  0
 3. Domnilor consilieri vreti sa fiti considerati la final de mandat-GROPARII-clubului de fotbal National Sebis ??!!

  0
  0
 4. Eram copil,pe la Carand in vacante….Plecam dimineata cu bicicletele pedalat cca 9 km,ca sa urmarim meciurile Crisana Sebis,pe atunci cand erau o forta,fara transferuri,doar jucatori adunati de pe acolo,zonale….Acum sunt de ras…..regrete enorme…..Cand interesele personale ale unor dubiosi politruci,se spala pe cur…..e bai mare…..Si cand stai sa gandesti ce era candva Crisana….ma doare sufletul…..Sincer…..Legea este ambigua….

  0
  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back to top button