National Sebis

Jucătorii și antrenorii Sebișului au fost trimiși acasă fără bani și…dezlegări, situația de la club rămâne critică

Consiliul Județean Arad va trimite 890 de mii de lei către orașul Sebiș, însă printre „țintele” investițiilor nu se află sportul și, bineînțeles, fotbalul. Extinderea și modernizarea corpului D al spitalului local, modernizarea și retehnologizarea stației de epurare, asfaltarea drumurilor din oraș și Sălăjeni, amenajarea drumului podului de centură sunt obiectivele vizate de fondurile de la Județ. Prin urmare, banii pentru clubul Național Sebiș ar trebui să vină exclusiv de la comunitatea sebișeană, care, prin aleșii ei, nu mai e dispusă să dea bani la fotbal.

Cum scriam și zilele trecute, echipa va fi retrasă, în proporție de 99%, din Liga 3-a, dar există șanse mari ca nici cele două grupe de copii și juniori să nu termine sezonul în competițiile organizate de AJF Arad. Cert este că astăzi președintele demisionar al clubului sebișean, Raul Pîrv, i-a informat pe fotbaliști și pe antrenorul Dănuț Șomcherechi că sunt liber să plece acasă. Antrenamentele s-au suspendat automat, dar asta nu înseamnă că fotbaliștii sunt liberi să-și aleagă viitorul. Majoritatea dintre ei au oferte de a se alătura chiar de mâine altor formații, de Balha se aude că e dorit chiar de ASU Poli în Liga 2-a, însă, deocamdată, nu s-a dat semnat nicio dezlegare.

Ar fi nevoie de o hotărâre în Consiliul de Administrație, care, bineînțeles, va ține cont de propunerea Consiliului Local, pentru ca fotbaliștii și tehnicieni să-și poată facă meseria la alte echipe. Acest lucru ar putea să dureze, întrucât s-a cerut un audit la club și unii membri ai celor două consilii ar dori să vadă rezultatul acestuia înainte de a arunca cu dezlegări în dreapta și stânga. Sebișenii și așa sunt în urmă cu pregătirea și au lotul foarte subțire pentru a-și putea permite să aștepte verdictul final din partea organelor de decizie, cu atât mai mult cu cât, așa cum spuneam, ar fi 1% șanse ca formația să-și continue drumul în prezenta ediție a Ligii a 3-a.

Așadar, cel puțin deocamdată, propunerile fotbaliștilor de a renunța la banii restanți pentru a se elibera de contractele cu Naționalul au fost refuzate și asta în condițiile în care, astăzi, nu s-a pomenit nimic de bani. Mai mult, conducerea orașului nu dă semne că dorește să mai achite din restanțe în perioada ce urmează, mai ales că Finanțele stau la pândă și vor goli conturile clubului. Dacă acestea vor fi alimentate de la bugetul local, bineînțeles sau de cei de la Sepsi Sfântu Gheorghe, în contul transferului lui Claudiu Vereș. Cei 10 mii de euro ar trebui fie trimiși spre Sebiș săptămâna viitoare, mijlocașul de 19 ani urmând să-și facă „mâna” la divizionara secundă, Dunărea Călărași, acolo unde va lucra din nou cu Cristian Todea.

Cert este că antrenorul Somcherechi și elevii săi au acceptat, de voie de nevoie, situația și au plecat resemnați la casele lor, așteptând cât mai repede un telefon sau un mesaj pe Whatsapp. Dacă nu pentru restanțe, măcar pentru dezlegări.

3 comentarii

  1. Trist……dar adevarat ! N-as vrea sa jignesc pe nimeni dar nu gasesc un alt cuvant decat RUSINE SA VA FIE !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button