Arhivă articole

februarie 2020
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Primăria a deliberat într-un final: ”S.C. DRAST COMPANY S.R.L va finaliza stadionul!” Termenul limită, undeva pe finalul lunii august

Pe 21 ianuarie sportarad.ro vă informa că o singură firmă a participat la licitația pentru finalizarea arenei „Francisc Neuman”. Este vorba despre S.C. DRAST COMPANY S.R., pe care experții din cadrul Primăriei Arad au evaluat-o în ultima lună, iar astăzi au venit cu următorul comunicat:

”A fost atribuit contractul pentru finalizarea stadionului „Francisc Neuman”. Urmează semnarea contractului.

Primăria Municipiului Arad a atribuit cotractul de lucrări pentru obiectivul de investiție “Mărirea capacității peluzelor Stadionului UTA-modificări și completări”.  S.C. DRAST COMPANY S.R.L din Arad va executa lucrările necesare pentru finalizarea stadionului municipal.  Timp de 6 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, operatorul economic care de altfel a fost și singurul ofertant, va desfășura lucrări pe două loturi. În Lotul 1 au fost cuprinse lucrările aferente Peluzei Nord, Peluzei Sud și Tribunei 2, respectiv colmatarea  rosturilor între prefabricate beton cu material hidrofug, montarea obiectelor de tâmplarie (uși și ferestre), montarea confecțiilor metalice pentru: dirijare flux, siguranța spectatorilor și închideri laterale, instalații electrice, sanitare, P.S.I și instalații de de încălzire și ventilare. Tot acum se va amenaja casa de bilete, se vor realiza instalațiile de curenți slabi (sistem de supraveghere video, sistem control acces, instalație de avertizare în caz de incendiu instalație voce, sistem detectiv efracție,  instalație de sonorizare). Alte lucrări prevăzute în acest lot sunt: realizarea instalațiilor edillitare de apă și canalizare, istalația de paratrăznet și cea de iluminat exterior și rezervorul P.S.I.

În Lotul 2 sunt cuprinse lucrările necesare finalizării  Tribunei 1 și a corpului de clădire adiacent. Mai exact vorbim despre: compartimentări la grupuri sanitare, montarea obiectelor de tâmplărie, executarea finisajelor interioare și exterioare la corpul de clădire adiacent, instalații sanitare, instalații P.S.I., instalatii termice, inclusiv echipamente și instalații de  ventilare si desfumare, inclusiv echipamente.

Prețul ofertat pentru lucrările ce se vor executa la nivelul Lotului 1 este 6.878.608,75 lei fără TVA, iar aceeași firmă va primi 9.469.427,57 lei fără TVA, pentru toate lucrările cuprinse în Lotul 2”

După datele tehnice, pe care vi le-am oferit și noi AICI, a venit și declarația politico-admibnistrativă a primarului interimar. „Am ieșit, în sfârșit, din hățișul procedurilor legale și avem un constructor care va finaliza lucrările la stadionul așteptat de atâta vreme. Comisia de specialitate din cadrul Primăriei a desemnat câștigătorul licitației. Este vorba despre S.C. DRAST COMPANY S.R.L. Ne despart numai câteva zile de semnarea contractului, moment în care putem să ne apucăm de treabă. Ne-am propus ca inaugurarea stadionului să se poată face în vară, iar echipa fanion a Aradului să poată disputa primele meciuri, sperăm noi, din Liga I, aici”, sunt cuvintele lui Călin Bibarț.

”Zilele următoare” date ca termen pentru semnarea contractului înseamnă undeva la începutul săptămânii viitoare, adcă 24-25 februarie. Dacă Drast Company își va duce imediat muncitorii pe „șantierul” Francisc Neumann și, calculând termenul de finalizare – adică șase luni, panglica noii arene ar trebui tăiate undeva la finalul lunii august. Dacă UTA va promova, noul sezon al Ligii 1 începe undeva la mijlocul lunii iulie, astfel că „roș-albii” își vor căuta o casă provizorie, cel mai probabil Sibiu sau Mediaș.

2
5

34 comentarii la articolul: “Primăria a deliberat într-un final: ”S.C. DRAST COMPANY S.R.L va finaliza stadionul!” Termenul limită, undeva pe finalul lunii august

 1. Nu pot să cred că UTA dacă va intra in liga 1 nu va putea juca meciu inaugural la Arad. Domnilor de la primărie, inainte de a semna contractul specificati să lucreze zi lumină să termine la inceputul lui iuie. Da de scaune se mai ocupă cineva sau mai faceti o icitatie prin iuie?

  28

  2
 2. Vai de capul vostru…. Sfarsitul lui august?
  Adica meciul de debut in liga 1 va fi in deplasare… Frumos… Multumim pnl

  35

  1
 3. de asteptat acest deznodamant a juca primele etape in deplasare, iar ca parere personala vom juca pe noul stadion doar din 2021 ( sper sa nu am dreptate) dar dupa finalizare urmeaza procedurile de autorizare care iar vor dura

  16

  3
 4. Aradul lucrului bine facut! Intarzieri colosale, preturi exorbitante, calitate cel putin indoielnica. Toate intr-o Romanie normala😂

  32

  2
    1. putem sa jucam la sebis se poate omologa,nu e mare diferenta la capacitate

     1

     5
  1. Logic….poti juca si pe la Severin,Targu Jiu….vorba prostanului…”se poate si asa,ce are?”
   @Cip..de la tine aveam pretentii, macar minime….Normal…ai putea juca si pe fostul Neuman,pe fostul Vagonul,pe fostul Strungul,pe fostul Telecom,Gloria..teoretic se poate juca si la tine in gradina….Ufff….greu cu astia ca si tine….
   Da….putem locui si intr-o casa ridicata „in rosu”,fara utilitati,mai o folie in loc de geamuri,ne facem nevoile in punga,aducem apa de la cismea….
   Bineanteles,logica de torpedou….”merge si asa”….
   Aici este buba care puroiaza,ca ne complacem si acceptam minciunile….
   Sper din tot sufletul meu,ca pana la urma,cineva va plati cu varf si indesat….Doar fitilul trebuie aprins….Cel pe care politicienii incearca sa il protejeze…ca nu cumva sa se aprinda….

   4

   3
 5. S-au montat scaune la ambele peluze sau doar la una? Oricum, din ce se vede in foto e aiurea, findca in mod absolut normal si obisnuit, se scrie si la peluze din asezarea scaunelor numele echipei sau orasului. Sau poate cer prea mult ca creau sa fie cat de cat normalitate?

  0

  3
 6. Ar interesa ,gazonul și o tribuna principala Sigur o promovare ar atrage la început 20.000 de oameni și e periculos ca siguranță. Dar și debut în altă localitate nu da bine . Apoi ce personal are firma ,ca și. garanție de executare in termen .O enigma care începe cu 10 zile până la semnăturăi într- o iarna ce. a semănat cu o primăvară din Cipru !!

  8

  8
  1. D-le Ionescu Gavrila va citesc comentariile filosofice si nu prea puneti punctul pe >i> cutiuta << e mic si v-a avea capacitate maxima de 11 250 locuri(poate nici atat) caci neprinetutii sefi ai Aradului nu au insistat ca Neumanul sa fie de cel putin 18 000- 20 000 locuri ca altadata.Unde e doamna aceia din primaria aradeana care a spus ca niciodata Neumanul cu cele 11,000 locuri nu se umple ….!Am tot scris atunci lui Falca ca e mic stadionul si sa nu intre la apa( a intrat) si uitati la primari din ROU ce judeca pentru viitor si doresc stadioane cu peste 25.-30 000 locuri Iasi,TM,,,!!!Falca stadioane noi se fac odata la 100 ani si tu cu ai tai uite ce ati facut……o cutiuta de stadion neterminat in 6 ani…. !!!!!! Hai UTA !

   3

   3
 7. Nu va este rusine nesimtitilor? Voi vreti la Primarie, amatorilor? Ce va recomanda? Suta 100? Daca ati fi in Germania, v-ar lua oamenii la bataie. Chiar nu puteti sa invatati, un lucru esential? Ce? Sa nu mai mintiti. Voi cum credeti ca functioneaza lucrurile in tarile civilizate? Cu abureala balcanica? Rusine sa va fie, ramaneti balcanici toata viata.

  25

  2
 8. Prima data sa.promovam si mai vedem cum va fi.
  Nu cred ca n-o sa putem juca acolo meciurile din prima liga, chiar daca nu va fi finalizat 100% pana atunci.
  Adica, sa fim seriosi. daca Dinamo poate juca pe ruina aia cred ca vom putea juca si noi, daca sunt terminate vestiarele, scaunele puse si tot ce tine de minimum de conditii.

  5

  12
  1. La o adica se poate juca si in parcare la Kaufland😂
   Nu asta e problema ci ticalosia celor care au promis una si au facut alta. Intr-o tara normala un asemenea stadion era gata in 2 ani. Dar e bine si asa, mai rau sa nu fie etc, etc, etc.😂

   27

   0
   1. Ăsta-i alt subiect, mie a ajuns să-mi fie scârbă să mai vorbesc despre asta.
    Bine că suntem aproape de finalizare, prefer să mă uit la asta decât să imi mai fac nervi aiurea.

    2

    11
 9. Eu zic ca noul vostru Primar Balcea va da doar idei, propuneri si vise dar ceva concret nu o sa faca niciodata. Bun doar de promisiuni viitorul vostru Primar !!

  9

  1
 10. UTA nu va juca la sibiu sau medias pt că nu va promova! Nici barajul nu il vor prinde vor termina pe 4 !

  5

  34
 11. Sper că toți care comentăm aici o să ne aducem aminte de toate lucrurile astea și în ziua votului. Altfel.. comentăm a pagubă așa cum o facem de 16 ani.

  12

  1
 12. O sa platiti scump in caz ca UTA nu poate evolua primele meciuri in LIga 1 pe propriul stadion. O sa platiti scump la urne si voi si toata gasca aia infractionala de la psd Arad. De asemenea, Drast company v a trebuii sa faca lucrarea vietii lor daca nu doresc sa se compromita precum Tehnodomus. Asta nu e vreo gradinita de la tara, e stadionul celei mai titrate echipe (necomuniste)din Romania.

  6

  2
 13. Lucian, si toată presa din Arad, sperăm să fiti acolo cand se va semna contractul. Patronul să ne spună cu câți oameni atacă această lucrare? Ce previziuni are, cam în cât timp va putea termina? Trebuie vorbit cu el si tinută o legătură permanentă pt a ne informa despre stadiul lucrărilor.

  6

  2
  1. vom vedea pe teren câți oameni vor lucra, eu personal cred că vom fi plăcut surprinși de această dată … nu știu cum este cu actele, mi-e teamă că toate avizele și omologarea stadionului vor dura mai mult decât ne-am dori … să vedem ce va fi, interesul este maxim din partea tuturor, sunt și alegeri locale, hai să fim optimiști de această dată

   8

   1
 14. La Tg Jiu a durat un an de zile pana la avizare si omologare, dar se pare ca la Arad a fost omologate deja terenul si nocturna

  1

  0
 15. Se pare sau au fost, la noi totul e în ceață. Ceea ce e sigur este faptul că stadionul din Arad e făcut de primărie nu de CNI. La ei a durat mult trecerea de la CNI la primărie si acolo astepti până are Bucurestiul chef de omologare. Eu asa stiu, pot să gresesc. Poate ne explică cineva care se pricepe.

  3

  0
 16. Multe comentarii, din majoritatea se vede insatisfactia aradenilor ca edilii locali arata multa nepricepere, dezinteres si lene, chiar. 1. Mi-ar place ca un ziarist aradean sa mearga la sediul firmei asteia, sa vada cine o conduce, ce potenta are, citi angajati are, ce a mai construit , pina acum,si cum vad ei situatia. Ca o parere, sint lucrari dispersate in mai multe locatii, si multe s-ar putea face concomitent, asta daca exista potenta si forta de munca. Apoi sint de achizitionat materiale ( invelitoarea externa, multe alte dotari) care dureaza pina sint facute in parametri ceruti. 2. Daca UTA promoveaza (- nici nu pot gandi sa rateaze oportunitatea asta, ar fi , chiar …un dezastru-) nu cred ca, pentru prima etapa , UTA poate juca pe stadionul acesta.Eu nu agreez varianta, auzita pe la colturi, ca se va juca pe UTA, doar partial terminata, ( ca la Sibiu, cu o singura tribuna), in timp ce lucrarile vor continua treptat. Este o manevra de lungire a termenelor. . Sint variante, acreditarea temporara a arenei Motorul ( e greu sa ii spui stadion), dar varianta ca mai plauzibila imi pare Stadionul 1 Mai din Timisoara, accesibil pentru aradeni ( mai ales ca primarul Timisorii- Dl Robu e din Rapsig) 3. Faptul ca s-a dat lucrarea nu inseamna ca se va si termina repede, daca nu exista dorinta si putere de munca. PS. Succes echipei la Miercurea Ciuc , unde estre imperios necesar sa nu pierdem, 3 puncte ar fi chiar ,…de aur. Promovarea nu e jucata, nu va fi simplu, sa fim pregatiti, din start

  1

  0
  1. Decat sa jucam la Timisoara mai bine ne retragem din Liga l si reluam la anu campania de promovare

   0

   0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.