Fotbal judetean

Ce spun curticenii despre varianta unui baraj cu Zăbraniul? Anca: „Cam nerealist, dar trebuie să onorăm competiția dacă așa vor decide conducătorii noștri”





La videoconferința online susținută, joi, de prețedintele FRF, Răzvan Burleanu, cu reprezentanții Asociaților Județene de Fotbal, s-au pus pe tapet diferite variante de continuitate a sezonului, vorbindu-se mai ales despre condițiile în care se vor alege campioanele, ce vor disputa, mai nou, baraje în trei pentru un loc în Liga 3-a. Viorel Lolea, șeful AJF Caraș, a spus clar că ar dori ca întrecerea să fie încheiat pe teren în județul său, unde la nivelul Ligii a 4-a există două serii și ar dori ca formația campioană să fie decisă după respectarea, pe cât posibil, a programului fixat inițial.

Fiindcă nu era ora deciziilor, Lolea nu a primit niciun răspuns din partea lui Burleanu, care – însă – va reveni cu detalii despre protocolul pe sănătate pentru fotbalul din România după ce-l va renegocia cu autoritățile. Între timp, AJF Arad face și ea scenarii, iar în cel mai pesimist dintre ele e vorba despre „înghețarea” sezonului, cu posibilitatea – însă – ca primele două clasate în primul eșalon județean, Victoria Zăbrani și Frontiera Curtici, să mai joace un baraj pentru desemnarea campioanei, ce va reprezenta Aradul la barajul de promovare în Liga 3-a.

Ca și omologul său de la Zăbrani, Dorel Mutică, al cărui punct de vedere îl puteți vedea AICI, antrenorul curticenilor poate vorbi doar pe ipoteze în momentul de față. „E foarte greu să îmi dau cu părerea despre acest subiect, cred că va trebui să așteptăm să decidă ceva AJF-ul , în privința modalității de desemnare a campioanei județului. Am înțeles că după 20 mai va mai fi o întâllnire AJF-FRF, dată până la care se vor aduna mai multe informații și s-ar putea decide exact cum se va face cu promovarea în Liga a 3-a și se vor da și recomandări clare pentru terminarea campionatelor județene. De exemplu, la noi, nu știu dacă Zăbrani sau Curtici ar putea face față unei participări în al treilea eșalon. Datele problemei se schimbă radical într-o ligă superioară, sunt deplasări lungi, jucătorii au nevoie de pregătire mai bună și e greu când ei și lucrează. În plus, e nevoie de un buget mult mai mare decât în Liga a 4-a și în condițiile de anul acesta, posibil să fie probleme cu banii pentru sport la nivelul autorităților locale”, spune Radu Anca.

Toți fotbaliștii sunt în vacanță forțată în România de la mijlocul lunii martie și o rechemare a lor la „arme” la temperaturi de vară e o adevărată aventură. „Este foarte greu să ne gândim la reluarea fotbalului după atâta întrerupere, doar cu antrenamente fizice făcute de fiecare în limita posibilităților. Ar fi nevoie de câteva săptămâni bune de reacomodare. Discut destul de des cu președintele clubului, Sorin Grec, ținem legătura și cu jucătorii, știm variantele, dar e greu să ne gândim concret la ceva. Nu pot spune că vrem sau nu vrem o anunită variantă, înțelept este să așteptăm și când se va decide ceva să ne conformăm. Pentru că așa este normal, să ne supunem oricărei decizii ce se va lua de către conducătorii noștri. Sigur că vrem să jucăm din nou fotbal, sigur că am vrea sa ne antrenăm din nou, dar nu știm ce condiții se cer. Dacă este ca la Liga 1, este imposibil să ne întoarcem la treabă”, a adăuat fostul mijlocaș al UTA-ei.

Și dacă, totuși, se va opta pentru un baraj Zăbrani – Curtici, Anca asigură: „Dacă trebuie să jucam, vom face un efort și vom juca, chiar dacă nu avem obiectiv promovarea. Adică nu am discutat deloc în cadrul clubului despre Liga 3-a, dar trebuie să onorăm competiția, nu putem spune dinainte că ne predăm. Pe de altă parte, să ne gândim că în iulie ar trebui să reîncepem antrenamentele după 4 luni de stat acasă și asta doar ca să jucăm un meci de baraj cu Zăbraniul, ni se pare cam nerealist”.

Frontiera Curtici e la două puncte în spatele Victoriei Zăbrani, iar dacă AJF-urile respectă regulile FRF-ului privind barajele de promovare în eșalonul secund, atunci cele două echipe ar trebui să se mai confrunte și ele odată sau chiar în dublă manșă pentru stabilirea campioanei Ligii a 4-a, ediția 2019-2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button