Handbal

S-a schimbat sistemul de desfășurare a turneului de promovare în Liga Florilor: Crișul e în grupă cu Neamțul, Ploieștiul și Constanța!

Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal a decis marți modalitatea de desfășurare a turneelor de promovare în Liga Națională. Practic, este vorba despre o comasare a turneelor semifinale și a celor finale, renunțându-se la ideea de confruntări eliminatorii. Inițial, fetele de la Crișul Chișineu Criș ar fi trebuit să înfrunte în primul joc din semifinală formația Activ Prahova Ploiești, dar acum, teoretic, își poate permite să piardă un joc pentru a-și continua drumul spre Liga Florilor.

Așadar, conform noului sistem, combatantele  vor fi împărțite în câte două grupe de 4 și vor juca fiecare cu fiecare. Primele două clasate din fiecare grupă se vor întâlni încrucișat în semifinale. La feminin sunt disponibile trei locuri pentru accederea în primul eșalon, iar la masculin două.

Iată componența grupelor la fete, cu câștigătoarea Seriei D a Diviziei A, Crișul Chișineu Criș, printre protagoniste:

Grupa 1: CSM Galați, Dacia Mioveni, CSU Știința București, CSM Tg. Mureș.

Grupa 2: CSU Neptun Constanța, Crișul Chișineu-Criș, HCF Piatra Neamț, Activ Prahova Ploiești.

„Pe hârtie, grupa noastră e ceva mai abordabilă și e cea prevăzută de regulament la începutul sezonului. Așadar, ne convine acest nou sistem de disputare a barajului, vom face tot posibilul să ajungem în careul de ași și să ne batem cu toate armele pentru promovare. Activ Prahova Ploiești rămâne cel mai puternic adversar, e bine că nu-l întâlnim în meci direct, eliminatoriu”, ne-a declarat în urmă cu câteva minute Sebastian Tudor, antrenorul handbalistelor de la Crișul, care a sunat pentru astăzi, la ora 16, adunarea pentru pregătirea acestui turneu de promovare în Liga Florilor.

La Federație continuă discuția despre jucătoarele care vor avea drept de joc la aceste turnee, adică e posibil ca echipelor angrenate să le fie permise să se întărească până ce vor intra pe parchet pentru a se bate pentru unul dintre cele trei locuri disponibile în elita handbalului românesc feminin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button