Șoimii Lipova

Constănțeanul Alexandru Moise întărește atacul Lipovei: „Îmi doresc să promovăm în Liga 2-a!”





Vicecampioana seriei a IV-a a Ligii a 3-a pentru al doilea an la rând și-a început campania de achiziții cu doi fotbaliști ofensivi. În primul rând, Șoimii Lipova l-a repatriat pe fostul său golgheter, Kevin Trabalka, cel care s-a despărțit recent de FC U Craiova și care, din păcate, mai are de tras până a se recupera după operația de ligamente. Apoi, „alb-albaștrii” au transferat un fotbalist puțin necunoscut în vestul țării, dar care și-a făcut bine treaba la echipele din zona orașului natal, Constanța.

Vorbim despre Alexandru Moise (1,75 metri, 25 de ani), fotbalistul a crescut de Axiopolis Cernavodă, grupare pentru care a evoluat până în 2018. Am plecat apoi la Farul Constanța în Liga 2-a, În vara lui 2019 am plecat la liga a 3-a la Unirea Slobozia. Pentru constănțeni, Moise a evoluat în 15 de partide și a înscris cinci goluri, fiind integralist în remiza, 1-1, cu UTA, din decembrie 2018, când pe banca arădenilor stătea regretatul Ionuț Popa.

În vara lui 2019 s-a întors la Slobozia, pentru care a marcat două goluri în 6 partide disputate în tur, în iarnă alegând din nou formația din Cernavodă, unde, însă nu a mai apucat să evolueze. „Am luat referințe de la jucători și oameni de fotbal înainte de a accepta oferta Lipovei. Este o provocare pentru mine, este un proiect frumos, sunt condiții excelente și mult profesionalism la Lipova. O echipă care se bate la primul loc de câțiva ani nu poate fi decât o alegere bună pentru mine și îmi doresc să promovăm în eșalonul secund. Îmi place să joc vârf împins, dar pot evolua și bandă stângă. Mă voi pregăti bine în sistemul pe care îl va dori antrenorul și îmi voi face treaba de marcator. Am venit de câteva zile la Arad, m-am acomodat deja, îmi place ce am văzut. Am ajuns deja și la Ghioroc, știam că i se spune <<Litoralul Vestului>>, dar ceea ce am văzut acolo e mai frumos decât în pozele de pe internet. Abia aștept să-mi cunosc colegii și să începem munca”, ne-a declarat ultima achiziție a Lipovei.

 

Moise a semnat contractul cu „șoimii” în prezența președintelui secției de fotbal, Radu Pop și al directorul sportiv al echipei, Marius Bătrân. „Ne-am gândit că ar trebui un pic de sânge proaspăt la echipă și compartimentul care ne interesează cel mai mult este atacul. Astfel, l-am repatriat pe Kevin Trabalka de la FC U Craiova, dar, din păcate, el este în recuperare până în primăvară după operația la ligamentele încrucișate. Îl vom ajuta să se refacă și să redevină golgeterul pe care îl știm din sezonul trecut. Apoi, ne-am mai luat o gură de tun cu experiență chiar și la liga 2-a. Alexandru Moise ne-a fost recomandat de Bogdan Hetco, preparatorul fizic al Lipovei de acum doi ani, în prezent la Clinceni. Am luat referințe și de la antrenorul Farului de anul trecut, Petre Grigoraș, sub comanda căruia Alex a jucat în 15 partide, în 7 dintre ele fiind integralist și pentru care a marcat de 5 ori, odată cu Brăila și câte o dublă cu Mioveni și FC Argeș, echipe fruntașe în eșalonul secund. Referințele au fost foarte bune, i-am făcut o ofertă și a acceptat să se alăture proiectului nostru semnând un contract pe doi ani. Totodată, vom avea în pregătiri și câțiva juniori. În primul rând, este vorba despre pâncotanul Pașca, venit de la Sântana, născut în anul 2000, dar și alți trei juniori născuți între 2001 și 2003. Posibil să mai fie mișcări și la nivel de seniori, însă, în principiu, doar dacă ne vom mai despărți de cineva din actualul lot”, a precizat Radu Pop.

În principiu, Șoimii Lipova se va reuni pe 6 iulie, având la dispoziție șapte săptămâni pentru pregătirea de debutul în noul sezon de Liga 3-a.

În clipul video sunt cele 5 goluri marcate de Alex Moise la Liga a doua, în tricoul Farului Constanța.

3 comentarii

  1. Felicitari Batran,Pop pentru tot ce faceti acolo!
    Un transfer foarte bun acest varf,si cu Pasca nu gresiti deloc pentru ca merita copilul o sansa nu sa stea la Puia pe reconstructia echipei! ?
    Voi Puia&Nadiu cand va postati achiziitile ca se aude prin sat ca ati dus ceva fotbalai!?

    0
    0
  2. Hai Soimii !!! Hai UTA !!! Salut Radu , cum stam cu stadionul ? Am de gind sa vin ultimele 3 saptamini din August in Lipova am vreo sansa sa vad un meci pe noul Station ?

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button