UTA Arad

Vine promovarea mai…Rapid? Utiștii au șansa să-și scoată suporterii în stradă după meciul cu giuleștenii: „Să ne menținem echilibrul și să fim inteligenți!”





7 mai 2008 e data ultimul meci disputat de Campioana Provinciei pe scena primului eșalon. A fost UTA – Dinamo 1-3, dar soarta arădenilor era demult pecetluită într-un sezon marcat de cearta dintre finanțatorii Bara și Sandu Ion, cu multe schimbări pe banca tehnică. Ultimul tehnician a fost Ionuț Chirilă, cel care l-a dus pe Cristi Melinte apoi la Dinamo. Melinte a fost pe teren la acea partidă pentru „roș-albi” ca și Ioan Hora, de altfel, atacantul orădean despre care se spune că ar fi tentat de o nouă aventură cu UTA în Liga 1.

Pentru asta, însă, tot ce are de făcut „Bătrâna Doamnă” este să nu mai aibă soarta de acum 12 ani și două luni în fața unei alte formații bucureștene de tradiție, fostă campioană a României și ea. După ce, aseară, Mioveniul a învins Argeșul, obiectivul minim al arădenilor pentru ultimele două runde ale play-offului, dar în special pentru jocul de mâine, cu Rapidul, a devenit cucerirea unui punct.

Baint: „Să arătăm că ceea ce a fost în Regie a fost un accident”

Sigur, Laszlo Balint și colegii săi din stafful tehnic vor pregăti duelul cu giuleștenii la victore, cu atât mai mult cu cât: „Dorința noastră este să arătăm că ceea ce s-a întâmplat în toamnă, în Regie, atunci când ne-a învins Rapidul, a fost doar un eveniment nefericit care a apărut și din cauza contextului în care s-a jucat partida (n.a. arădenii au avut meciuri din trei în trei zile și o mulțime de probleme de lot). Este foarte important să legăm și cea de-a doua victorie, una care de data aceasta ne-ar aduce la îndeplinirea obiectivului. Suntem mai zâmbitori cu toții după un moment delicat. La Mioveni, am demonstrat că suntem puternici și ne-am întors  cu 3 puncte, arătând că suntem pe un trend ascendent. Duminică ne așteaptă un meci dificil în care nu putem ignora importanța celor trei puncte puse în joc, puncte care ne pot asigura promovarea din punct de vedere matematic. Nu ne apasă, însă, acest lucru, important este să ne menținem echilibrul și să fim inteligenți. Abordarea acestui meci trebuie să fie echilibrată”, susține antrenorul principal al liderului.

Duelurile unu la unu, un factor decisiv?

Fără victorie și un singur gol marcat cele șase meciuri oficiale din 2020, printr-o execuție personală a lui Drăghiceanu, Rapidul nu pare o formație de speriat, însă Balint avertizează: „Cred că nu trebuie să ne lăsăm păcăliți de lipsa lor de eficacitate, mai ales că un compartiment ofensiv cu jucători foarte dinamici. La fiecare meci a avut ocazii mari și să ne amintim că în situația în care juca cu doi fotbaliști eliminați pe terenul celor de la Petrolul tot ei au fost cei care și-au creat o dublă mare ocazie. Suntem puși în gardă de valoarea adversarului. Compartimentul defensiv este format din jucători cu experiență, are doi portari de la U 19, ambii foarte buni, fie că ar fi Popa, fie că e Tătaru, iar de la mijloc în sus au jucători dinamici. Abordarea duelurilor individuale, cele de unu la unu, ar putea fi un factor decisiv la acest joc. De asemenea, aspectul mental poate cântări decisiv”, a adăugat tehnicianul UTA-ei.

Alexa:Să câștigăm cele două jocuri și să mai sperăm la ceva”

Rapidul a ajuns în  vestul țării, la Timișoara, încă de vineri seară. Antrenorul Dan Alexa și „oficialii” clubului din Giulești nu au mai vorbit după eșecul de marți, de acasă, cu Argeșul (1-2), iar cu acea ocazie tonul a fost cam resemnat. Pe de altă parte, însă, dacă mai vor să spere în minunea barajului, „alb-vișiniii” trebuie să câștige 6 puncte cu primele două clasate, UTA și Turris. „În proporție foarte mare, clar am ratat promovarea. E supărare. E un an, le-am spus și eu jucătorilor, aproape pierdut, un an cu bune, cu rele. Trebuie să recunosc, șansele sunt minime. Adică nu sunt nebun să zic că mai avem șanse mari. Trebuie să câștigăm cele două jocuri și să mai sperăm la ceva”, spunea Dan Alexa, după 1-2 cu trupa din Trivale.

Angelescu: „Mai avem niște șanse să prindem locul 3”

Victor Angelescu era negru de supărare la finalul întâlnirii, fiindcă nu i-a plăcut din nou jocul Rapidului, dar și că șansele la promovarea directă s-au risipit. „Șanse nu mai sunt la promovarea directă. Mai avem niște șanse să prindem locul 3, pentru baraj, dar, din păcate, la cum a arătat jocul până acum…Asta ar însemna să câștigăm ambele meciuri, să facem șase puncte. Și alții pot să se mai încurce. Nu știu dacă principala problemă e să se încurce alții, ci dacă putem noi să câștigăm ambele meciuri. Eu am încredere în ei, știu că pot, dar nu dacă joacă cum au făcut-o azi (n.a. marți). Avem cu UTA, care încă nu e promovată, echipa de pe locul 1, dar și cu Turrisul, o echipă solidă. Dacă vrem să mai avem șanse trebuie să arătăm cu totul și cu totul altceva”,a afirmat și principalul acționar al Rapidului.

Probabil, utistul Stancu va fi singurul fotbalist indisponibil la acest meci. Marius Tomozei e de acum sută la sută apt, însă – probabil – Laszlo Balint va opta din nou pentru fotbaliștii care și-au reintrat în ritmul de competiție. Dincolo, la dispoziția lui Alexa revin portarul Popa și mijlocașul Lazăr, cei doi eliminați pe „Ilie Oană” în urmă cu două săptămâni. Arădenii Cătălin Hlistei și Amir Jorza sunt anunțați titulari împotriva fostei lor echipe.

UTA – Rapid, din cadrul etapei a patra a play-offului ligii secunde la fotbal, începe duminică, 26 iulie, la ora 17, pe arena „Motorul”. Accesul spectatorilor rămâne interzis în  contextul pandemiei de coronavirus, dar 500 de suporteri arădeni sunt așteptați de conducerea  clubului și de Primărie în Piața Avram Iancu pentru vizionarea partidei pe ecran mare. Clubul a anunțat în această seară că toate locurile au fost deja ocupate. Digi Sport1, TelekomSport și Look TV transmit meciul de mâine.

Formații probabile:

UTA: Fl. Iacob – Bustea, Melinte, Ilie, Rumpoulakou – Miculescu, Moise, Isac, Ursu – Ioniță, Buhăcianu.

Rapid: M. Popa – Bonnin, Bg. Manole, Mallo, Goge – Djuric, Jorza – Sefer, Alami, Hlistei – Labeau.

Arbitri: Radu Petrescu (București) – Vladimir Urzică (Piatra Neamț), Adrian Vornicu (Iași). Rezervă: Szabolcs Kovacs (Satu Mare)

Observator de arbitri: Dan Jiga (Bistrița)

 

13 comentarii

  1. Adversar nici prea greu ,nici prea ușor !!! Ceva ce UTA a întâlnit ediția ce ia sfârșit ,sperăm cu acest meci. Toți am învățat să citim în spatele cuvintelor adversarului.. Poziție firească ,nimeni nu face atâta. drum ,să plece capul ! Nu poți juca la un punct. El iese la un echilibru neașteptat și o lupta dârză. Numai că la acest meci ,,textilistii” au de luat o revanșa. In plus atașamentul suporterilor care au luat. bilete sau abonamente și au apărut spectaculos pe la garduri ,merita un joc de elita.!!! Hai UTA !!!

    0
    0
  2. ATENTIE MARE la fostii jucatori ai UTA-ei aradenii HLISTEI si JORZA !!! ISI vor da sufletul pe teren , nu va fi usor pt. UTA dar cred si asa va fi ca, BALINT ii va motiva pe baietii la maxim si vor reusi !!! HAI BAIETII, PE EI PE MAMA LOR LUPTATI CA NISTE LEI PT. FIECARE MINGE SI CU INTELIGENTA MAXIMA, SUCCES BAIETII, PROMOVAREA ESTE FOARTR, FOARTE APROAPE Si IN MAINILE VOASTRE , UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA ARAD, V I C T O R I E !!!

    0
    0
    1. Dacă ne sperie de Jorza atunci mai bine ne lăsăm de fotbal! Hlistei da , e fotbalist, dar nu va marca azi! Ne-a marcat în tur, bravo lui, Romario Moise a marcat contra petrolului, el fiind ploiestean, e momentul să marcheze și rapidistul nostru Ioniță, să le arate giulestenilor că au greșit că nu l-au luat, dar asta rămână problema lor! De fapt Ioniță pt noi în acest miniplayoff a fost decisiv, la cele 4puncte cucerite are un mare merit! Chiar și cu Turris a avut o bară care dacă intră era 4-3 pt noi! Si atunci rapidul și petrolul mai aveau și ele sanse! Păcat că echipe cu suporteri că petrolul și rapid rămân în liga a doua, și promovează turnu măgurele.. asta e..nu joacă tradiția în teren! Hai UTA cu victoria și promovăm de pe primul loc! Apropo..oare au dus tricourile de campioni cei de la federația lui burleanu?

      0
      0
  3. Infumuratii, arogantii astia de la Rapid , vin cu declaratii razboinice la ARAD convinsi ca vor castiga sigur ceea ce trebuie sa ii ambitioneze si mai mult pe baieti incat sa le inchida gura la sfarsitul meciului si trimitandu-i in liga2a inapoi ca are derby cu MINAMO !!! Meciul o sa fie destul de greu, au jucatori rapizi si UTA. trebuie sa fie atenta !!! FORTA UTA , HAI BAIETII, PE EI PE MAMA LOR !!!

    0
    0
  4. uta a promovat de mult in liga 1//bine ar fi sa promoveze 4 cum zice hagi
    daca nu fac asa ajuta numai pe dynamo vedem joi ce se voteaza

    0
    0
  5. VOR SA O SCAPE PE MINAMO BUC. SI VOR SA INGHETE CAMPIONATUL Pt. ASTA SI VOR FACE CAMPIONAT de 16 ECHIPE, NU RETROGRADEAZA NIMENI CU EXCEPTIA ULTIMULUI LOC din liga1 CARE VA DA BARAJ cu a3a clasata in play off liga2a si primele 1si 2 promovate direct, scrie in prosport de cel mai bun scenariu !!!

    0
    0
  6. Hlistei și Jorza ,doi evadați cu acte. Cum pe alte timpuri unii doreau să fugă în Bulgaria ,unde nu se. ,,,lua” curentul !! Talentul lui Hlistei nu prea a fost de folos unei echipe ,care nu era aranjata nici pentru div. B. !!La o răsturnare de lot ,poate primi o noua propunere. Atunci mai ridica și el prețul . Altceva e cu Jorza .Rolul de închizător i-a fost acordat ,pe unde a fost ,cu ocazia vârstei de juniorat . Tot la o schimbare masiva de lot ,nu rezista . După Rapid se vede CERMEIIUL !! De aceea ,plânge !! Nu de dragoste pentru giuleșteni. La o astfel de partida ,cu parfum de A ,nu mai contează ce jucători apar la oaspeți . FORZA. UTA !!

    0
    0
  7. sincer noi promovam in rest nu ma intereseaza ceilalti santem la mana noastra , as dori doi jucatori ce mie mia placut foarte mult unul e HAITA de la turis iar cel de al doilea MATIS de la arges doi jucatori tineri si foarte tehnici forza UTA

    0
    0
  8. Sunt amândoi jucătorii altora .!!! Nici FCSB nu-i i poate lua fara multi bani. De cugetat cum la Hagi ies jucători pe banda rulanta . 40 de oameni pregătiți să intre la A !!! O idee de cum noi abia ducem sus 2,3 jucători la echipa mare . Nu poate fi o compensație morală că mulți nu au o valoare certa . Ganea ,fundașul care la Viitorul ,cocheta cu Naționala ,la Bilbao nu intra in primii. 22 !!

    0
    0
  9. Tot văd felicitări din toate părțile pt jucători, pt bravul Balint, care desigur le merită cu toții cu prisosință pt munca și SACRIFICIILE aduse, majoritatea nefiind aradeni și fiind departe de cei dragi,plus luarea în serios a protocoalelor de evitare a acestei nenorocite boli, drept dovadă că nu avem nici un caz , încă o dată felicitări!! Dar…nu am vazut nici aici nici pe facebook un singur comentariu similar pt părintele acestei echipe, Meszar Soani, fără care acum nu eram aici,! Câte reproșuri nu a primit,și acuze, în special de la doctorul zeno că nu vrea să promoveze, că își promovează jucătorii de la atletico pe banii aradenilor..samd . Dacă în 2010 mergeam pe mâna lui acum poate aveam și al 7lea titlu în trombă cu trofee..dar sa ales mizeria aia cu fortuna covaci..Zic eu atunci..Multumim din suflet domnule Meszar, și să ne iertati că nu am fost poate corecți cu dvs!

    0
    0
  10. STEFANE !!! Cum sa nu, eu l-am felicitat de multe ori pe MESZAR PARINTELE ACESTEI ECHIPE DE CARE FARA EL cu UTA. nu stiu ce ar fi fost !!! MERITA TOT RESPECTUL pt. tot ceea ce face , ESTE CREERUL UTA-ei , mii de FELICITARI a acestui om MINUNAT CARE A ATRAS MULTI SPONSORI ALATURI DE UTA SI SE ZBATE IN CONTINUARE PT. A ADUCE UTA. LA MARILE PERFORMANTE DE ALTADATA !!! BRAVO, BRAVO , BRAVO !!! HAI UTA UTA UTA UTA UTA, HAI BAIETII , V I C T O R I E !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button