UTA Arad

Clubul UTA se bucură de confirmarea parteneriatului cu Primăria, dar așteaptă și concretizarea sa: „Avem nevoie de certitudini pentru a pregăti cât mai bine sezonul”





La orele amiezii, sportarad.ro reda un punct de vedere al Primăriei privind finanțarea cluburilor sportive pe legea 350/2005. Pe scurt, CMCA ne informa: ”În contextul pandemic actual, Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură nu are în vedere lansarea celei de a doua sesiuni de finanţări nerambursabile. Cel puțin nu în viitorul apropiat”.

S-au creat mici valuri, în special suporterii UTA-ei au reacționat negativ la acest anunț, iar Primăria și Călin Bibarț au venit rapid cu lămuriri, susținând că parteneriatul cu echipa fanion a Aradului continuă, iar finanțarea se va face după o altă lege, 115/2020.

Conducerea „Bătrânei Doamne” salută anunțul Primăriei, dar – totodată – așteaptă ca el să se concretizeze cât mai repede, în contextul pregătirilor pentru noua stagiune de Liga 1:

”Ca urmare a comunicatului emis astăzi de Primăria Municipiului Arad, prin vocea domnului primar Călin Bibarț, dorim să transmitem că ne bucurăm să primim confirmarea parteneriatului cu clubul UTA. Am avut convingerea că vom continua colaborarea, partenerul cel mai important al clubului a fost, de la începutul acestui proiect, și este și astăzi, Primăria Municipiului Arad. Promovarea din această vară, vis al arădenilor vechi de mai bine de un deceniu, a fost obținută împreună cu partenerii noștri din conducerea orașului. 

Suntem convinși că Primăria va găsi soluții și în  perioada această grea, de criză medicală și economică, să sprijine clubul UTA minim cu sumele cu care a contribuit și în anii precedenți. Legea 115/2020 permite Consiliilor Locale și Județene alocarea directă de subvenții pentru cluburile sportive. 

Așteptăm concretizarea parteneriatului în următoarea ședință de Consiliu Local. Ținând cont că suntem o echipă nou-promovată în Liga I, și noi și Aradul dorim să punem bazele unei echipe care va rezista rigorilor primului eșalon. În realizarea acestui demers avem nevoie de certitudini acum, înaintea startului, pentru a pregăti cât mai bine sezonul”.

Aproximativ 600 de mii de euro a încasat clubul UTA la începutul lunii iunie din fonduri nerambursabile. Acum, pe legea 115/2020 se poate aloca diferența, măcar până la nivelul sumei de anul trecut, când echipa evolua în Liga 2-a, adică încă aproximativ 1 milion de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button