28/09/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Beliu și-a făcut echipă în jurul lui Manea: Șoltesz, Tomuț, D. Crișan și C. Gabor au ajuns sub comanda lui Gligor

Fostul căpitan al „Bătrânei Doamne”, Alex Manea, e fotbalistul de la care CS Beliu a demarat campania de întărire a lotului. Plecând de la el, formația din Țara Sămădăilor a reușit convingă și alte nume importante din fotbalul județean să îmbrace tricoul „alb-negru” și, automat, pretențiile cresc și încă nu puțin.

Așadar, lângă Manea au mai sosit portarul Paul Șoltesz, fundașul Daniel Crișan și atacantul Cristian Gabor (foto, în duel cu Cosmin Feieș). Cei trei se despărțiseră în iarnă de Victoria Felnac cu direcția Șiria, unde, însă, nu au mai apucat să joace din pricina epidemiei de coronavirus. Apoi, de la Unirea Sântana a sosit fundașul Mădălin Tomuț, fotbalist crescut de Liberty Salonta, care a jucat cu Ineul în Liga 3-a. Mașniță s-a întors și el de la Zăbrani, dar programul de la servici l-ar putea împiedica să-și vadă de treabă și la Beliu. În fine, juniorul Ineului, Ruben Iacob, originar din sarul Vasile Goldiș, a reprezentat, a reprezentat monedă de schimb pentru Andrei Cohan, care va juca sub comanda lui Cristian Sculici.

Așadar, belenii sunt pregătiți să debuteze în noul sezon al Ligii a 4-a, pe 22 august. Dar asta numai dacă Comitetul de Urgență al AJF, având ultimele recomandări de la MTS și Ministerul Sănătății, nu vor amâna prima etapă în contextul epidemiei de coronavirus. „Ne-am întărit foarte bine în această vară, când mă văd la antrenamente alături de un jucător de Liga 2-a, precum Alex Manea, dar și Șoltesz, Tomuț, Crișan sau Gabor, îmi dau seama că suntem la un alt nivel față de sezonul trecut. Practic, am întărit foarte bine axul central unde stăteam cel rău și gândul mă duce la o figură foarte frumoasă în campionatul care vine. Am revenit la antrenamente cu poftă mare de fotbal, după atâta stat departe de gazon avem un pic de probleme cu greutatea, unii dintre noi. Cei mai de la oraș, căci la țară am mai făcut mișcare, nu au fost restricțiile dintre betoane. Dacă ne pregătim bine, cu lotul care îl avem, plus, poate, 1-2 juniori buni, cred că putem spera la un loc pe podium în acest an. Nicidecum nu vom fi la coada clasamentului”, susține Octavian „Morro” Purtan, actualul „decar” al belenilor.

CS Beliu a revenit pe prima scenă a fotbalului județean vara trecută cu Costel Filipaș la timonă. Din cauza unor neînțelegeri cu conducerea clubului și comunei, fostul „principal” a făcut un pas în spate și echipa a fost preluată de Alin Gligor. Fostul atacant a făcut o pregătire de iarnă ca la carte, ducându-și elevii inclusiv într-un cantonament la Moneasa, însă nu a mai apucat să debuteze ca antrenor pentru beleni.

3
0