Șoimii Lipova

Lipova ar fi preferat să călătorească spre nord în noua ediție a Ligii a 3-a, dar și un alt adversar în prima etapă: „Cermeiul are mulți juniori de calitate, cu ambiții”





După două sezoane la rând vicecampioană a seriei a IV-a, Șoimii Lipova ar putea să aspire la câștigarea seriei. De această dată, fiindcă numărul seriilor s-au dublat, locul 1 nu-ți mai garantează direct promovarea, ci vor mai avea loc alte două „dueluri” până la a respira aerul Ligii a 2-a.

Până una alta, echipa lui Flavius Sabău a aflat că rămâne să se dueleze cu conjudețenele, dar și echipele din Timiș, plus cărășenii de la Ezeriș. „Sincer, preferam adversari noi, din Bihor, Sălaj sau Satu Mare ca să avem o nouă provocare. Așa, suntem într-o serie echilibrată, în care, e clar, 4-5 echipe clar se vor lupta pentru locurile 1-2, respectiv Lipova, Ghiroda, Dumbrăvița, Crișul sau Pecica dar pot fi și surprize. Eventual ACS Poli care are posibilități mari, dacă își doresc cu adevărat ceva. Vor fi meciuri grele, nu știu ce pregătire au făcut și ce amicale au jucat ceilalți, dar cred că sunt toți pregătiți. Rezultate vor depinde doar de noi, de cum vom aborda partidele, apoi vedem pe ce loc ne vom clasa”, a spus Radu Pop.

Lipova – Cermei e primul derby arădean al sezonului, programat chiar în runda inaugurală. „Preferam un alt adversar. Gloria e în schimbare, sunt mulți jucători noi, dar cu ambiții. Au și juniori de calitate de la UTA care vor să arate ceva. Se vor bate pentru fiecare minge, poate era mai bine să jucăm cu o echipă din Timiș”, a adăugat președintele Lipovei.

„Șoimii” și-au amânat testul de la Timișoara cu Ripensia fiindcă ambii portari, Buta și Iliescu, erau accidentați. „De luni, cei doi revin la pregătiri, miercuri ne vom testa și vedem ce va fi cu Denis Rusu. Dacă are șanse reale să joace va rămâne la UTA, dacă nu, poate ar fi mai bine să revină la noi. Băiatul are nevoie de jocuri, de cât mai multe minute. Așteptăm tot luni un mijlocaș defensiv din afara județului, cu experiență la Liga a 3-a și chiar și în străinătate”, mai susține Pop.

Care ar fi obiectivul echipei în noul sezon? „Ne dorim să fim sănptoși, să ne bucurăm din nou de fotbal și să continuăm evoluțiile bune din ultimii doi ani. Clasările excelente ne obligă și anul acesta la un loc pe podium. Sper să rămânem cele patru arădene mai departe în Liga 3 și, dacă se poate, anul viitor să mai urce una din județ”, a concluzionat șeful „alb-albaștrilor”.

Programul turului pentru lipovani: Cermei (a), Periam (d), ACS Poli (a), Pecica (a), Dumbrăvița (d), Ghiroda (a), Chișineu-Criș (d), Becicherechecu Mic (a), Ezeriș (d).









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button