Șoimii LipovaȘtirile zilei

Calificarea Ripensiei în dauna Lipovei în 16-imile Cupei României, decisă de un penalty și de ancheta fulger a DSP Timiș! Pop: „Bravo lor, nu are rost să contestăm ceva!” +FOTO





În turul patru al Cupei României, Ripensia Timișoara și-a valorificat plusul de experiență și, până la urmă, de valoare în fața Șoimilor Lipova, formație ce speră să respire și ea aerul ligii secunde din vara anului viitor. Cosmin Sîrbu a fost cel care a decis echipa calificată cu un gol din penalty, reușit în minutul 32.

Meciul a început, oarecum, de aseară, când teamul de pe Bega a aflat că are patru jucători infectați cu COVID-19, plus un membru al staffului și începea o cursă contra cronometru pentru obținerea avizului de la Direcția de Sănătate Publică Timișoara. Miza: intrarea pe terenul din Sânnicolau Mic, de la marginea Aradului, cu jucătorii apți din lot. Iar „minunea” s-a întâmplat, ripensiștii au fost buni de joc până la ora 12, ceea ce era greu de prevăzut că se putea întâmpla dacă situația era exact invers. Adică Șoimii Lipova să depindă de DSP Arad în puținele ore ale dimineții, în care ar fi trebuit făcută ancheta epidemiologică pe repede înainte.

Radu Pop: „E greu să arbitrezi sub presiune…”

De altfel, exact adversarul „șoimilor” în turul precedent, Gloria Lunca Teuz Cermei, nu reușise să obțină la timp avizul de la DSP Arad după ca anunțase două cazuri de infectare cu COVID cu o seară înainte și a pierdut la masa verde disputa cu conjudețeana. De fapt, chiar președintele Lipovei s-a mirat puțin cât de repede s-a mișcat DSP Timiș în cazul Ripensiei. „Timișul e Timiș, Aradul e Arad. Dacă au reușit să facă atât de repede ancheta epidemiologică, bravo lor. Nu avem ce să contestăm, nu are rost, nu am avea câștig de cauză oricum, ce am putea dovedi? Nu este treaba noastră, este treaba lor și a Federației dacă au făcut sau nu o anchetă epidemiologică cum scrie la carte”, a precizat Radu Pop.

Principalul motiv de supărare al șefului lipovanilor a fost legat, însă, de un alt aspect și anume delegarea observatorului timișorean, Nicolae Grigorescu, la un meci al unei echipe timișorene. „Nu am înțeles această alegere a Federației. Până la urmă, meciul a fost decis de un penalty, care, din punctul meu de vedere, nu a prea fost, așa cum nici la noi, la Stoin, nu a fost. E greu să arbitrezi sub presiune… Asta e, ne doream să mergem mai departe, probabil am fi ajuns să jucăm cu UTA, pe stadionul nou, era o onoare pentru noi. Așa, ne concentrăm pe campionat”, a mai spus șeful lipovanilor.

Flavius Sabău: „Păcat că nu am reușit să marcăm, obiectivul tactic ni l-am atins”

În mai multe detalii despre desfășurarea partidei a intrat antrenorul „șoimilor”. „A fost un joc echilibrat, echipa mea a evoluat destul de bine. Îmi pare rău pentru jucătorii mei că am avut două-trei situații foarte bune, dar, din nou, nu am reușit să marcăm. În schimb, ne-am atins obiectivul tactic, am făcut un antrenament foarte bun pentru meciul de sâmbătă,. În plus, câțiva dintre jucătorii importanți au evoluat doar o repriză, atât cât să-și facă antrenamentul, dar nici să nu obosească prea mult. Reper, păcat că nu am marcat și nici nu mergem mai departe, căci ne doream să jucăm cu o echipă mai puternică. Iar acel meci s-ar fi jucat după ce terminam noi turul și atunci din punct e vedere fizic nu era nici o problemă”, a declarat Flavius Sabău, antrenorul liderului seriei a VIII-a a Ligii a 3-a.

Cosmin Petruescu: „Atitudine corespunzătoare, victorie muncită…Ne ducem crucea până la capăt”

Fără prea multe satisfacții în campionatul Ligii a 2-a, „Ripi” și-a mai refăcut moralul în Cupa României după o prestație suficientă, încununată cu golul calificării în turul 5 al Cupei României, reușit de „decarul” Sârbu. „O victorie muncită. Știam că vom întâlni un adversar redutabil, o echipă foarte bună de ligă a treia, cu pretenții de ligă a doua. Mă bucur că ne-am mobilizat foarte bine pentru acest joc, am avut o atitudine corespunzătoare. Îi felicit pe băieți pentru jocul care l-au practicat, pentru rezultat, pentru calificare, cu atât mai mult cu cât nu am putut să aliniem cel mai bun <<11>> din cauza meciului de sâmbătă pe care l-am jucat în condiții foarte grele și a trebuit să ne împrospătăm. Mă gândesc la meciul de la Târgu Jiu, cel mai important este întotdeauna următorul, nu mă gândesc la 16-imile Cupei României. Sper ca la Târgu Jiu să fiu inspirat în alegerea primul 11 și să fim atenți cum vom gestiona situația în zilele care mai sunt până la acel meci. Mai avem de gestionat și cazurile de COVID, asta este soarta noastră, a Ripensiei. Când am crezut că lucrurlie merg bine, pe un drum bun, pe un făgaș normal, că am recuperat o parte din jucătorii accidentați, a venti acest necaz cu băieții testați pozitivi. Asta este situația, ne ducem crucea până la capăt, important este să găsim soluții din cei 22 de jucători de câmp din lot. Toți au ocazia să demonstreze că merită să îmbrace tricoul Ripensiei și sunt convins că o vor face”, a punctat și Cosmin Petruescu, antrenorul teamului timișorean.

Vor victorie la…testele COVID

Vă reamintim că la meciul cu Lipova, Ripensiei i-au lipsit patru fotbaliști infectați cu SARS-CoV-2. Conform Liga2.ro este vorba despre Alexandru Popovici, Alexandru Neagu, Mădălin Sturzu și Harald Fridrich, la care se adaugă kinetoterapeutul Bogdan Boldorea. În schimb, pentru lipovani emoțiile încep mâine, când e programată testarea periodică (la 14 zile). Chiar înaintea partidei de azi, „șoimii” au aflat că ultimul adversar din campionat, ACS Ghiroda și Giarmata Vii, are nu mai puțin de zece infectați, între 6 jucători și 4 membri ai staffului. „Din păcate, vedem tot mai multe cazuri la echipe partenere de competiție, eu sper ca băieții mei să fi înțeles importanța respectării protocolului. Noi facem tot ceea ce putem, problema este cu cei asimptomatici, dar sper ca mâine să avem o victorie la testele Covid, dacă astăzi nu am reușit în Cupă”, a spus Flavius Sabău, antrenorul celor de la Șoimii Lipova, care, de când a început noua stagiune de Liga 3-a a avut doar patre elevi infectați cu coronavirus: Fabio Trip, David Pop, Dragoș Grigore și Petre Simon.

Galerie foto Șoimii LIpova – Ripensia Timișoara

FOTO: Costel Șerban

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button