Șoimii Lipova

Ezerișul și-a adus antrenor cu 143 de meciuri în Liga 1 și i-a pus gând rău Lipovei! Filimon răspunde: „Jucăm ceea ce pregătim și anul ăsta nu mai ratăm promovarea!”





Trei zile a coborât Soimii Lipova pe locul 2 în clasamentul seriei a VIII-a din Liga 3, profitând – poate – și de amânarea partidei dintre Pecica și Crișul. Trupa lui Adi Abrudean a țâșnit în frunte după succesul din restanța cu  Cermeiul. Așadar, lipovanii și-au făcut cu vârf și îndesat treaba împotriva puștilor de la Becicherecu Mic. ¨Șoimii˝ i-au învins cu 7-0 și par în mare formă înaintea ultimelor două meciuri ale anului.

Primul dintre ele se joacă sâmbătă după-amiază, la Caransebeș, contra nou-promovatei Progresul Ezeriș, formație aflată pe loc (9) de retrogradarea după cele 8 runde scurse. „Mergem cu un singur gând în județul Caraș-Severin, vrem victoria pentru a rămâne în fruntea clasamentului. Știm că au un teren rău la Caransebeș, s-ar putea să ne afecteze, mai știm că au schimbat și antrenorul. Noi vrem să jucăm ceea ce pregătim și să ne impunem în această ultimă etapă a turului.

Obiectivul este să terminăm pe locurile 1-2 care ne vor duce la baraj și eu cred că vom face față și nu vom rata o promovare mult dorită. Ar fi o promovare meritată, zic eu după ce în ultimii doi ani am terminat tot pe locul 2, în spatele campioanelor”, a punctat Vlad Filimon. ˝Fili˝este cel mai vechi component al „șoimilor”, alături de Marcel Bercu, care au promovat cu „alb-albaștrii” din Liga 4-a acum 4 ani.

Filimon, jucătorul bun la toate, la fel de util echipei, fie că joacă fundaș sau atacant

Pe finalul disputei cu „puștii” de la Becicherec, „Fili” a purtat banderola de căpitan după ieșirea de pe teren a lui Mădălin Popa. În plus, e cel mai polivalent jucător al echipei. „Am jucat fundaș stânga, mijlocaș stânga și atacant. Practic, acolo unde mă pune folosește antrenorul eu încerc să-mi fac datoria, chiar și ca fundaș urc mult în atac, sunt cu profil ofensiv. Îmi place în fața porții, îmi place să dau goluri, să îmi ajut și așa echipa, sper să mai am această ocazie și în meciurile următoare.

Din păcate, acest campionat e scurt, sunt puține meciuri oficiale, o să terminăm în curând și urmează din nou o vacanță lungă. Apoi, ca să revenim la forma inițială, trebuie să ne pregătim săptămâni la rând. Singura parte bună este că jucăm nu ca alte ligi inferioare care anul acesta au stat pe tușe. Păcat că nu avem spectatori cu care să împărtășim bucuria unei victorii, să le simțim încurajările”, spune fotbalistul de 27 de ani care a marcat în ultimele meciuri oficiale, la Chișineu Criș și cu Becicherecu Mic, singurele din actuala stagiune.

Ezerișul și-a adus antrenor cu 143 de meciuri în Liga 1

După înfrângerea internă cu Gloria Lunca Teuz Cermei, antrenorul Adrian Ienășescu a demisionat, iar în locul lui a fost adus pentru finalul acestui an fotbalistic Lucian Dobre. Acesta a debutat cu un 1-1 la Periam, gazdele egalând în ultimul minut de joc. Lucian Dobre Mihail are 42 de ani, este născut la Reșița și este un fost jucător de fotbal care a jucat nivel înalt la  CSM Reșița, Astra Ploiești, Petrolul Ploiești, Universitatea Craiova, Zimbru Chișinău, Spartak Nalchik, Tavriya Simferopol, Iskra-Stal Ribniţa, Dacia Chişinău, FC Farul Constanţa și Muncitorul Reșița.

Are 143 de meciuri în prima ligă din România și 115 meciuri în Divizia Națională a Moldovei, două partide jucate în UEFA Cup  Zimbru Chișinău și un meci în Champions League cu  Dacia Chișinău.

Este absolvent al Școlii Federale de Antrenori și antrenor licență A UEFA. Este fondatorul Academiei de Fotbal Mundo Reșița și la nivel de seniori a pregătit echipele AS Semenicul Văliug, CSM Reșița, CS Muncitorul Reșița. Din această toamnă este și consilier local al municipiului Reșița.

Lucian Dobre i-a pus gând rău la Soimii Lipova, liderul seriei a VIII-a din Liga 3!

„Am acceptat propunerea făcută de conducerea Ezerișului de a pregăti echipa de seniori, mai ales că este un lot format din mulți jucători foarte tineri și dacă pot să ajut un club, consider că este un lucru normal să o fac. Orice proiect fotbalistic care dorește să se dezvolte sănătos, consider că trebuie susținut. La Ezeriș o să colaborez cu Cosmin Negoescu, iar eu îmi doresc să-l am alături de mine pe Cristian Chitucea, pentru că este un profesor și un antrenor tânăr, serios și un foarte bun colaborator de al meu la ACS Mundo Reșița. Cristian îmi cunoaște foarte bine filozofia despre fotbal”, a spus Dobre pentru Gazeta de Caraș-Severin.

Noul tehnician al „gugulanilor” este încrezător în șansele Progresului de-a face un joc bun cu Șoimii Lipova și chiar să obțină cele trei puncte. „Vă spun sincer că sunt foarte sigur pe echipă și cred că vom câștiga meciul următor, cel cu Șoimii Lipova. Dacă ne vom antrena așa cum îmi doresc, eu sunt sigur că Ezerișul are puterea să se bată acolo sus în Liga 3. Poate nu din acest an, dar din sezonul viitor sunt convins că această echipă poate să câștige Liga a 3-a”.

Liga 3 programează Soimii Lipova sâmbătă, de la ora 14, pe „Municipalul” din Caransebeș, unde am putea vedea la lucru următoarele formații:

Formații:

Ezeriș: Birăescu – Margan, Zamfir, Marian Musteța, Marius Musteța – Ciurea, Jivan, Lolea, Beloescu – Rimovecz , Cheda.

Lipova : Iliescu – Nagy, Bercu, A. Popa, Filimon – Prună, Polgar, M. Popa, F. Trip – Simon, Codoban.

Arbitri: Dan Ștefan Buzărnescu (Craiova), Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea), Călin Cimponeriu (Lugoj)

Observatori: Ciprian Tranca și Florin Mierea (ambii din Timişoara).

 

 









Un comentariu

  1. Care Dobre este acesta?..Acelasi cu pile si relatii,presiuni,turnee de juniori,cu furaciuni de arbitraje,turnee zonale la Resita,care sarea la bataie la jocuri de copii?Cel pe care nu l-a mai onorat nimeni cu prezenta?Gresesc?Sper ca nu acelasi Dobre,observator….disparut din AJF Resita,iesit pe usa din spate,care „observa” pe UTA,pe la Siria…Confund?Sper ca da….Hmmm….

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button