UTA Arad

Echipele U 19 ale României și Ungariei s-ar putea întâlni într-un meci amical la Arad, la începutul anului viitor!





Reprezentativele Under 19 ale României și Ungariei (care încă se mai luptă pentru calificare) și-ar putea lua pulsul înainte de „europenele” din țara noastră, cu ocazia unui test, programat undeva în luna februarie sau martie a anului viitor. Acesta are mari șanse să aibă loc la Arad, pe noua arenă „Francisc Neuman”, totul fiind discutat în amănunt astăzi, la Consiliul Județean Arad și Primărie, de Mihai Stoichiță, șeful Comisiei Tehnice din cadrul FRF și Daniel Oprescu, selecționerul naționalei sub 19 a României. Cei doi federali vor lua loc și în tribună, în această seară, la UTA – CS U Craiova din cadrul etapei a 13-a a Casa Liga 1.

Sergiu Bîlcea, parlamentar de Arad după alegerile din 6 decembrie, a dezvăluit totul pe Facebook, fără a intra – însă – în detalii despre amicalul de gală ce îl pregătește FRF-ul în orașul nostru. ”Stadionul UTA trebuie integrat în circuitul fotbalistic național. Am avut azi o discuție cu Mihai Stoichiță, directorul tehnic FRF, Daniel Oprescu, selecționerul România U 19 și Răzvan Cadar, vicepreședintele Consiliului Județean Arad despre pașii pe care trebuie să îi facem în viitor. Sper că autoritățile locale vor rezolva problemele care țin de gazon și de toate condițiile necesare pentru ca Aradul să revină în prim planul atenției pe scena fotbalului românesc” – e postarea de pe contul de Facebook a lui Bîlcea.

Într-adevăr, principalele probleme ale organizării unui astfel de meci sunt legate de starea gazonului care nu e deloc bună la această oră și există dubii că ea s-a va îmbunătății în februarie-martie, în condițiile în care UTA va evolua la foc continuu pe arena „Francisc Neuman” în returul campionatului Ligii 1.

Chiar înainte de primul fluier al partidei dintre UTA și Craiova, Stoichiță a confirmat totul. „În calitate de prieteni ai oficialităților din Arad, Primărie și Consiliu Județean, Federația Română de Fotbal, prin domnul președinte Burleanu, m-a trimis să inițiez un parteneriat pentru a organiza meciuri internaționale la Arad. Ar fi bine să reușim să deschidem și porțile stadionului pentru cei care iubesc fotbalul din Arad și nu numai și credem că ar fi o bună propagandă această selecționată sub 19 ani, care este participantă la Campionatul European organizat de România în vara viitoare. Este o selecționată pigmentată cu mulți jucători de valoare, pe Drăgușin l-am văzut acum două săptămâni jucând în Liga Campionilor, la Juventus Torino. Ne gândim ca în luna martie, să ne ajute Dumnezeu ca împreună cu Primăria, cu Consiliul Județean să organizăm o partidă pe acest stadion nou și minunat pe care îl văd și eu acum pentru prima oară. Poartă numele baronului Neuman și este făcut din banii arădenilor.Merită felicitări autoritățile și e bine că acum găzduiește fotbal pe măsura stadionului. În luna februarie vom reveni aici pentru detalii”, a declarat șeful Comisiei Tehnice din cadrul FRF.

Campioantul european rezervat selecționatelor U19 se va desfășura în perioada  30 iunie – 13 iulie la București (arene „Arcul de Trimf” și „Giulești”), Voluntari și Ploiești.

3 comentarii

  1. Tu implicate sa aduci sponsori la UTA și lamureste-l pe bibi sa aloce bani echipei UTA. Dacă UTA retrogradează in Liga a II-a pe cine crezi că mai interesează ! Asta e primul lucru pe care trebuie să-l faci.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button