Șoimii Lipova

Divizionara secundă a întors golul achiziției Paulevici: Ripensia – Șoimii Lipova 2-1





La două săptămâni de la reunire, Șoimii Lipova a demarat seria partidelor de verificare ale iernii în fața Ripensiei, unul dintre adversarii obișnuiți în perioadele de pregătire. Cele două echipe s-au întâlnit și în Cupa României în acest sezon, cu  divizionara secundă impunându-se la limită la Sânnicolau Mic, cu 1-0.

După ce au învins liderul din C8, pe Crișul Chișineu Criș, cu 4-3, timișorenii au dispus și de echipa de pe locul 2, cu 2-1. Golda și Tudorache (bară) aveau să rateze ocazii mari pentru gazde, pe terenul Bazei 2 UPT, în timp ce timișanul Paulevici a inventat o execuție de clasă în minutul 24. Vârful luat de Lipova de la Periam a șutat cu efect din colțul careului de 16 metri și Velcea s-a recunoscut învins la colțul lung. Doar că fostul prim divizionar, Alex Popovici a ieșit și el în evidență cu o acțiune personală, în viteză, în care a driblat și portarul și a făcut 1-1 înainte de pauză.

Actul secund nu a fost la fel de spectaculos, dar eficient pentru „Ripi”. În minutul 85, fostul utist, Alex Neagu, a transformat un penalty al echipei sale, ce s-a întors în cantonamentul de la Buziaș. Dobre, Rogac şi Sokovic nu au fost deloc utilizați de antrenorul Cosmin Petruescu.

Formații:

Ripensia (prima repriză): Velcea – A. Macrițchii, Țieranu, Lalić, Fridrich – V.  Macrițchii, Coulibaly – Popovici, Ene, Tudorache – Golda.

Ripensia (repriza a doua): Miklos – Marić, Țieranu (min, 79, Bain), Lalić, Gladun – Stoi, Călin – Vasluian, Neagu, Piftor – Pădurariu.

Șoimii Lipova (prima repriză): Iliescu – Nagy, I. Pop, A. Popa, Filimon – Gavrilă, Tănase, Gherasim, Trip – Trabalka, Paulevici.

Șoimii Lipova (repriza a doua): A. Buta – Stoin, Pop, Bercu, Vlad – Hațegan, Salhi, Prună, Moisin – Ardelean, Paulevici.

Au arbitrat: Denis Mihăescu – Denis Ştefănescu şi Paşca.

Sabău: „Marea provocare va fi să-i aducem pe cei noi din punct de vedere tactic și mental la ceea ce vrem noi să jucăm”

Așadar, Lipova începe să-și integreze proaspetele achiziții, atacantul Paulevici marcând chiar la debut. „A decurs exact cum mă aşteptam, ne-am mişcat destul de bine, am încercat să avem posesi. Uneori ne-a reuşit, alteori, pentru noi a fost un prim joc amical după două săptămâni de pregătire. Deocamdată, sunt foarte mulţumit de ceea ce am văzut. În a doua repriză am avut doi jucători în probe, care nu s-au antrenat cu noi, s-a văzut asta din punct de vedere tactic. S-a văzut asta bine pe linia mediană şi pe cea de atac. Cei care au plecat ştiau tot ce le ceream, cei noi nu ştiu. Marea provocare va fi să-i aducem pe cei noi din punct de vedere tactic și mental la ceea ce vrem noi să jucăm. Am încercat să le dau şanse acestor doi băieţi, Moisin şi Ardelean, o să vedem cum se vor comporta în continuare. În mare măsură suntem destul de competitivi şi nu mai avem nevoie de întăriri. Lupta pentru promovare din seria noastră va fi destul de grea. Sunt multe orgolii, sunt multe echipe de la noi din judeţ şi din județele apropiate. Sunt şi echipe bune şi mă aştept să fie foarte greu din toate punctele de vedere, mai ales când toată lumea știe că te bați la primele locuri”, a declarat antrenorul Lipovei pentru colegii de la sporttim.ro.

FOTO: sporttim.ro









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button