Fotbal feminin

„Leoiacele” încep să se obișnuiască cu aerul tare al înălțimilor, Vasas Femina e ultima victimă! Piroș: „Să continuăm pe aceeași linie” v.s. Vágó: „Greșelile copilărești, taxate de arădence”





Încet dar sigur, AC Piroș Security începe să răstoarne ierarhiile în fotbalul feminin românesc. Sigur, Olimpia Cluj e, parcă, dintr-un alt „film” și în proporție de 99% va câștiga un nou titlu de campioană, însă echipa arădeană își depune serios candidatura pentru locul 2. Într-o săptămână le-a bătut la Arad pe Fortuna Becicherecu Mic și Vasas Femina Odorhei, formații obișnuite în ultimele sezoane cu pozițiile înalte în clasametul Ligii I la fotbal femin.

Piroș: „Meci greu, decis de valoarea jucătoarelor, antrenorului și pregătirii fizice bune”

Mai mult, cele două victorii au fost cât se poate de convingătoare, cu nu mai puțin de 7 goluri marcate, unele dintre ele în urma unor faze excelent lucrate. Olariu, Bălaș și  Sucilă (2) au fost marcatoarele trupei lui Dan Cuedan astăzi, care acumulează 29 de puncte, cu unul mai mult decât timișencele de la Fortuna.  „Așa cum ne așteptam, a fost un meci foarte greu, dar pe lângă valoarea jucătoarelor și cea a antrenorului, am demonstrat și o bună pregătire fizică. Sper ca și după play-off să terminăm pe locul doi ca și în campionatul regulat, vrem să continuăm seria rezultatelor pozitive. Suntem neînvinși datorită pregătirii și meciurilor amicale pe care le-am făcut. Păcat că nu o avem printre noi și pe portarul Maha, i s-a amânat viza o săptămână la Ambasadă din cauza acestei pandemii. Parlak a ajuns în ultimul moment, aseară, la ora 11, a fost destul de obosită. Sperăm să prindă încredere și jucătoarele care au jucat mai puțin în acest play-off”, a spus Pavel Piroș.

Apelează din nou la Primărie pentru sprijin financiar: „Restul echipelor care au ajuns în play-off primesc bani de la autoritățile locale sau județene”

Președinte și finanțator unic al „leoaicelor”, omul de afaceri arădean va apela din nou la autoritățile locale, care – însă – anul trecut s-au uitat în altă direcție. „O să depun din nou proiecte de finanțare, voi discuta și cu domnul primar Bibarț, de unul singur este foarte foarte greu să țin echipa la acest nivel în Liga 1. Toate echipele care au ajuns în play-off beneficiază de sprijin financiar și din partea primăriilor, autorităților locale sau județene. În plus, mai au și facilități în folosirea terenurilor de antrenament și joc, noi plătim absolut tot. La noi banii vin doar dintr-o singură societate, va fi foarte greu, nu știu ce vom face, dar încercăm să ținem pasul.  Este important că suntem respectați, important este că am avut o evoluție foarte bună și că ne-am spus cuvântul în ceea ce privește campionatul feminin de fotbal din Liga întâi feminin. Atât pentru meciul de azi, cât și pentru cel cu Becicherecu Mic, fetele au avut și prime pe care și le vor încasa în curând. Deocamdată suntem la zi cu salariile, un lucru foarte important pentru un club ca al nostru, nesusținut de comunitatea arădeană”, a adăugat Piroș.

 Vágó: „Am fost surclasați la toate capitolele, nu putem da vina doar pe lipsa e experiență”

Vasas Femina Odorhei țintește și ea sus din moment ce în această iarnă a apelat la Attila Vágó (60 de ani). Tehnicianul maghiar și-a început cariera de antrenor la doar 26 de ani, a mai antrenat în Harghita echipele de băieți ale celor de la FC Odorheiu Secuiesc și FK Csíkszereda Miercurea Ciuc, dar a fost și antrenor al naționalei feminine a Ungariei. Vágó nu și-a început prea bine aventura la Vasas și asta pentru că după 0-3 cu Olimpia, acasă, a venit și eșecul (2-4) de la Arad, cu AC Piroș Security.  „Avem o singură scuză, faptul că echipa este foarte tânără. În rest, victoria gazdelor a fost absolut meritată, ne-au surclasat la toate capitelele, le felicităm pe fetele din Arad. Au avut o atitudine agresivă în joc, în sensul bun al cuvântului, ne-a surprins puțin acest lucru. Nu întâmplător nu au mai pierdut un meci de luni bune de zile. Au un moral foarte bun, joacă cu încredere, le merge totul foarte bine. Pe de altă parte, fiecare meci are puncte cheie. Azi, pe lângă faptul că am ratat o ocazie bună la 0-0, am luat primul gol dintr-o prostie. La pauză am țipat puțin la fete, le-am spus că e rușinos să nu avem atitudine. Le-am mai spus că trebuie să intrăm în joc, să jucăm ce antrenăm, până la urmă nu putem a vina pe lipsa de experiență. Am jucat ceva mai bine în repriza a doua, dar nu am mai putut întoarce rezultatul. Am faăcut greșeli copilărești pe care arăencele le-au taxat imediat. Ăsta este fotbalul, mergem înainte”, a declarat Vágó după meci.

Ambele formații joacă și miercuri în faza a doua a Cupei României. Piroș Security la Livada, cu Viitorul, iar Vasas la Miercurea Ciuc, cu Csikszereda.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button