Fotbal feminin

Spectacol și puncte: AC Piroș Security – Vasas Femina 4-2





AC Piroș Security Arad devine o realitate frumoasă a fotbalului românesc. La cel de-al doilea sezon pe scena primului eșalon, „leoaicele” răpun pe rând formațiile cu pretenții. În play-off, după Fortuna Becicherecu Mic a venit rândul fetelor de Odorheiu Secuiesc să plece cu mâna goală de pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic.

Partida a fost extrem de spectaculoasă, cu destule reușite tehnice în special din partea gazdelor. Începutul pe contre a fost întrerupt de o nouă execuție de excepție a Melisei Olariu. Ca și cu Becicherecu Mic, internaționala de tineret a marcat din afara careului cu un șut tăiat peste portărița oaspetelor. Era minutul 9, iar 6 minute mai târziu scorul devenea 2-0. Sucilă a întors două adversare în stânga, a centrat perfect în 6 metri, de unde Balaș a pus latul.

Vasas a dat impresia că poate reveni în joc, la capătul unei faze legate, terminată cu șutul în cros, din 15 metri lateral dreapta, ce s-a dus lângă bară la colțul lung. Autoare – Beno, în minutul 17. Dar, „leoaicele” s-au întors rapid în atac, iar Sucilă a obținut un penalty, pe care tot ea l-a transformat cu un șut la vinclu pentru 3-1, în minutul 21. Apoi „roș-albele” au preferat să controleze din punct de vedere tactic partida. Au închis foarte bine culoarele spre buturile Denisei Marcea, improvizată portar și în această etapă și au avut câteva contre. Eli Bozian a avut două execuții de puțin pe lângă buturile adverse, iar Bălas a fost blocată în ultimul moment în 12 metri.

Scorul pauzei a fost 3-1, deschis încă oricărui rezultat. Cu atât mai mult cu cât harghitencele au început mai bine actul secund, dar asta și pentru că antrenorul Vago a ridicat nivelul decibelilor în vestiar. Au fost și două ocazii importante pentru vizitatoare, dar Marcea a fost impecabilă la șutul din afara careului al lui Căldare și finalizarea din apropiere a lui Mitri. Aceasta din urmă a mai avut un duel cu Marcea, care de această dată a repins până la Barabsi, care marcat din apropiere, dar era în offside.

Revenită aseară la Arad, internațional azeră, Nazli Parlak, a avut o ocazie mare la 3 minute după intrarea pe gazon. Angajată în adâncime de Sucilă, „straniera” de la Piroș, a driblat și portarul, dar a ajuns mingea în unghi mort și finalizarea a fost paralelă cu poarta. În minutul 76, arădencele au reușit să-și mărească avansul după o fază combinație de efect în două: Bozian – Sucilă, ultima scăpând pe zonă centrală și trimițând cu latul lângă bara din stânga lui Kajtar. Diferența de două goluri s-a refăcut în penultimul minut de joc. Mitri a scăpat în viteză, a întors-o pe Ancăș în careu și a tras puternic în dreapta lui Marcea.

Meciul era, însă, jucat și AC Piroș Security bifează al doilea succes al play-offului și rămân pe locul secund înainte de pauza de două săptămâni ce urmează în Liga Național de Fotbal Feminin. Până atunci, însă, miercuri, de la ora 15, la Livada, „leoaicele” pornesc mari favorite în fața fetelor de la Viitorul în faza a doua a Cupei României.

Formații: 

Piroș: Marcea – Șuveț, Ancăș, Prisăcari, Tomescu (67 Parlak) – Drăgan, Bozian, Raduc, Sucilă – Olariu (81 Kugler), A. Balaș (86 Voinea).  Antrenor: Dan Cuedan.

Vasas: Kajtar (80 Sandor) – Szasz, Kis, Biro, Beno – Mitri, Vlădulescu (80 Horvath), Căldare (80 Orban), Barabasi- Gered, Dako (73 Toth). Antrenor: Attila Vago.

Arbitri: Claudiu Gaitin (Timişoara) – Claudiu Gogu (Reşiţa), Răzvan Toader (Oţelu Roşu – Caraş Severin).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button