Baschet

Arădeanca Andra Mandache e campioană națională cu SIC Sfântu Gheorghe, baschetbalistele din Covasna sunt la alt cincilea titlu la rând!





Sepsi SIC Sf\ntu Gheorghe a trecut, aseară, de CS Municipal Satu Mare cu scorul de 65-56 (20-16, 12-19, 14-9, 19-12), în deplasare, în al patrulea meci al finalei Ligii Naţionale, impunându-se cu scorul general de 3-1 în finala campionatului, după 69-68 şi 73-50 în primele două meciuri de la Sfântu Gheorghe şi 54-75 (n.n. singura înfrângere stagională pe plan intern), în prima partidă de la Satu Mare, de luni. Echipa covăsneană a mai câştigat titlul în sezoanele 2015-2016, 2016-2017, 2017-2018, 2018-2019, iar acesta a fost a cincilea consecutiv, având în vedere că în stagiunea precedentă nu s-a acordat titlul, campionatul fiind suspendat din cauza pandemiei de coronavirus. La toate a contribuit din plin fosta componentă a BC ICIM Arad, timișoreanca Anne Marie Părău, ajunsă la nouă titluri naţionale, iar la acesta din urmă arădeanca Andra Mandache.

Arădeanca Mandache, la cel de-al șaselea titlu din carieră

După trei sezoane consecutive în care a jucat finala campionatului cu „U Cluj, o dată şi alături de CSM Satu Mare în două rânduri, dar a fost mereu învinsă, arădeanca Andra Mandache s-a mutat la Sepsi Sfântu Gheorghe pentru a cunoaşte din nou bucuria cuceririi unui titlu naţional. Transferată în 2019 la echipa din judeţul Covasna, baschetbalista crescută şi formată la Arad nu s-a putut bucura nici de titlul din 2020, datorită îngheţării clasamentului. A cucerit însă anul trecut Cupa României, după o finală cu Aradul. În acest sezon, Andra Mandache și Sepsi SIC au realizat eventul, cucerind după Cupa României și titlul de campioană.

Pentru Andra Mandache este al şaselea titlu, după cele cu BC ICIM Arad, în 1998, 1999, 2000 și 2001 și Bianda Târgoviște, în 2007. În ultimul meci al finalei, Părău a reuşit să înscrie zece puncte, iar Mandache şapte. Din lotul lui Sepsi face parte şi o altă ex-arădeancă, Jovana Pasic, iar din cel al vicecampioanei din Satu Mare Teodora Neagu, şi ea cu trecut în maieul Aradului.

Vă reamintim că FCC Baschet UAV Arad a terminat şi ea pe podium în acest sezon, după 2-0 în finala pentru bronz, cu Olimpia Braşov. Sepsi a participat în acest an şi în preliminariile Euroligii, cea mai puternică întrecere continentală inter-cluburi, iar în EuroCup a avansat până în sferturi de finală!

(foto: Sepsi SIC, facebook)









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button