UTA Arad

Există regretul ratării barajului pentru Conference League? Balint: „Pentru acest an era important să rămânem în Liga 1, să ne dezvoltăm firesc, sănătos”





UTA a terminat pe locul 8 sezonul 2020-2021 al Ligii I, postură din care ar fi putut juca primul baraj pentru calificarea în Conference League cu Chindia Târgoviște. Dacă ar fi trecut de târgovișteni, arădenii ar fi dat peste una dintre Sepsi Sfântu Gheorghe sau CS U Craiova în încercarea de a reveni după nu mai puțin de 49 de ani și pe scena fotbalistică europeană.

Totul e doar un scenariu, căci, după cum se știe „Bătrâna Doamnă” nu a aplicat pentru Licența UEFA în acest sezon. Că a fost vorba despre o greșeală, legată de faptul că firma angajată de club pentru depunerea dosarului nu a știut că termenul limită este 31 martie, sau despre o opțiune strategică a conducerii clubului explicată, de altfel, de Alexandru Meszar, contează prea puțin acum. UTA intră în vacanță după meciul de astăzi, iar echipa ce se va bate cu Chindia în barajul pentru Conference League este Viitorul.

Totuși, utiștii rămân cu satisfacția faptului că au terminat campionatul în prima parte a clasamentului și au luat și bonusul maxim oferit de conducere pentru play-out. „Asta e situația și ne adaptăm la ea. Probabil, în acest moment clubul nu era pregătit să dispute o competiție europeană, deși e clar că aveam două meciuri grele până acolo. Eu am îmbrățișat mereu această politică a pașilor mărunți, dar siguri. Pentru acest an era important să rămânem în Liga 1, să ne consolidăm postura de prim divizionară, să ne dezvoltăm firesc, sănătos”, spune Laszlo Balint, antrenorul „roș-albilor”.

Nu doar UTA nu a aplicat pentru licența UEFA, ci nici alte cinci grupări din Liga 1, Academica Clinceni, Gaz Metan Mediaș, FC Voluntari, FC Hermannstadt și Poli Iași.

FOTO: Claudia Carp

12 comentarii

  1. Sa nu ne amagim acum. E clar ca Craiova va lua cupa si barajul se va juca cu Sepsi. La cum a aratat Sepsi in acest play-off nu cred ca vreo echipa din play-out are vreo sansa cu ei, la Sf. Gheorghe. Noi sa fim multumiti cu clasarea la final si cu plusul din banii de la TV care in mod sigur vor ajuta la aducerea unor intariri mai valoroase acolo unde Balint considera ca vom avea nevoie.

    0
    0
  2. Negoescu a intrat bine sper să fie luat in vizor si Mercioiu de la U19 care marchează pe bandă rulantă.

    0
    0
  3. Foarte bine spus….Echipa,indiferent sub ce forma,nu a avut vacanta de aproape 2 ani,despre conducere,nici nu mai vorbesc..probabil,deloc…
    Din Liga a 2-a,la promovare,nici macar pentru limpezirea gandurilor nu a fost timp suficient….
    Consider,din foarte multe privinte,fara a privi explicatiile,ca s-a decis excelent de bine….Era o situatie care obliga altele,precum cheltuieli,improvizatii,riscuri de fortari,accidentari,etc…Am inteles ca prea multe schimbari nu vor fi,decat strictul necesar,deci baietii ar fi reluat inceperea stagionala viitoare,vlaguiti…Probabil le-ar fi ramas din nou 10-14 zile ,maxim,de odihna,dintre care unii(romani) fac 2 zile,dus intors pe drum,ca sa nici nu mai vorbesc despre strainii din lot,care sper sa fie pastrati..
    Deci,din punctul meu de vedere,a fost o decizie corecta,indiferent ca s-a spus ca serviciul a fost externalizat si aceia au gresit oalele,ca UEFA nu accepta echipe cu venituri bugetare si s-ar risca suspendarea acestor finantari,care oricum lasa de dorit….
    Mai bine asa…Ma uit la clasament si prin cate emotii si nervi am trecut,de multe ori inexplicabile,sunt incantat…
    FELICITARI tuturor celor implicati direct si va doresc o vacanta placuta,bine meritata,alaturi de familii!

    0
    0
  4. E bine pana la urma am terminat pe locul 8,meciul cu voluntari trebuia castigat dar trebuie sa recunoastem ca UTA a jucat cu doi oameni in minus(hora si d. rusu) e greu totusi sa joci aproape un meci intreg in 9 oameni.Cat despre licienta nu mai are rost sa vorbim ne gandim deja la sezonul viitor sa carpim unde trebuie carpit si sa abordam mai serios acest fenomen numit FOTBAL. Astept cu nerabdare sa inceapa sezonul urmator mai ales pt suporteri care fac parte si ei din spectcolul fotbalistic.HAIDE UTA ARAD,HAIDE UTA ARAD.

    0
    0
  5. Când vii din B ,cine se gândește la reprezentare europeană??? Faptul poate fi regretat ca aspect functionaresc și atât.Eu mă gândeam la un joc inaugurare pe FN , odată cu accesul publicului. O încercare are fi cu vecinii sârbi. Cu Steaua Roșie ,cu care eram in europene ,competitori galonați. Apoi mai e un Partizan Belgrad ,cu jucători de prima mana vânduți pe afara și care are tradiție mare la juniori. Anual ar trebui organizate la puști partide cu aceștia. Valorează cât un campionat la noi și dă măsura unui talent. Bineînțeles trebuie discutat forme de interes reciproc. Astea sunt portițe de intrare în Europa fotbalistică ,în stadiu de organizare și stabilitate financiară. Nu doua jocuri preliminare cu a cincea echipa din Gibraltar !!

    0
    0
  6. Este o decizie corecta a clubului UTA de a a nu cauta deocamdata Licența UEFA fiindca realistic vorbind nu avem „jocul” pe care il dorim pentru aceasta echipa. Jucatorii au foarte multa nevoie ACUM de o vacanta recomfortanta si meritata dupa un sezon foarte incarcat din punct de vedere fizic si psihic. La fel, conducerea clubului si banca tehnica are nevoie de putina liniste sufleteasca si timp de a analiza si a judeca la „rece” activitatea sezonului abia incheiat. Sigur v-a urma un sezon si mai provocator pentru UTA, care nu mai are avantajul de a fi o „necunoscuta” in rindul celorlalti tehnicieni al echipelor de Liga 1. V-om fi priviti cu mult mai multa circumspectie in sezonul viitor ! Daca in acest prim sezon am jucat cu succes si in Liga 1 cartea bine stiuta a contra-atacului (invatata pe dinafara si exersata cu succes in Liga 2), in sezonul care urmeaza, v-a trebui sa ne diversificam registrul tactic si strategic astfel incit sa nu mai fim predictibili sau usor de „citit” de echipele adverse. Si cred eu, asta ar trebui sa inceapa cu COMPLETAREA lotului cu jucatori care se pliaza perfect si pe o tactica de posesie continua, imaginativi in constructia ofensiva, sut puternic de la distanta sau lovituri libere, centrari perfecte din margine la punctul de la 11 m in regim de viteza. Si aici ma gindesc la jucatori de mijlocul terenului, si de extreme. Ar mai fi nevoie si de vreo 2-3 aparatori cu tehnica de deposedare „curata” si joc de cap exceptional. Este absolut necesara marirea lotului de jucatori la dispozitia bancii tehnice chiar daca asta ar subtia salariile de „top” ale unor jucatori sub contract. Deocamdata, nu avem inca un Mesi care sa traga intreaga echipa dupa el iar cind il vom avea, evident ca v-a trebui sa modificam un pic „politica” salarizarii in interiorul echipei !

    0
    0
  7. Cum UTA are stadion nou, nu problemele tehnice au stat la baza deciziei tehnice a conducerii, de a nu incerca sa jucam in Europa, cit conditiile materiale, si mai ales faptul ca s-ar fi prelungit sezonul. Apoi, eu personal , nu cred ca in doua meciuri de baraj, ( cu Chindia si probabil cu Sepsi) UTA putea iesi castigatoare. Sa nu mai spunem ca lotul pentru sezonul viitor este inca neclar. Deci : Sint multumit de locul 8, e chiar peste asteptarile mele , si peste jocul prestat ( mai ales …cel de acasa). UTA a avut multi componenti cu vechi state in prima liga, nu a fost ca si FC Arges , care si-a pastrat o mai mare parte din lotul cu care a promovat..Deci a existat experienta.. Apararea a fost compartimentul cel mai bun, cu o mentiune pentru portari si Erico,cel mai util, mijlocul a fost acceptabil, doar ca faza defensiva ( cu plus lui Isac, si Mode, de la Albu asteptam…mai mult, atacul , din pacate, a jucat,…mai mereu cu doar 4 oameni, multi masivi, nu prea tehnici, multi neinspirati ( catastrofala evolutia lui A Petre, inutila aducerea lui Voinea, sub cerinte Rus, bun Hora, buni Rusu si Miculescu, cu o mentiune in plus pentru Miculescu
    ,acceptabili Roger si Antal ( venit accidentat si nepregatit). Buhacianu nu mi s-a parut agreat de antrenor, desi are viteza si apare in fata portii, a jucat putin. Desigur unora le vom multumi- nu nominalizez- ..altora le vom propune sa ramana ( unii raman,…altii vor pleca), vor trebui alti tineri under 21, si alti vreo.. 3-4 jucatori noi,( numarul va fi in functie si de plecari), in special de la mijloc in sus, ceva „mai prieteni cu mingea: ca cei de acum. Dar…si asta va conta, din sezonul ce va venii vom fi in tribune, asta ar putea si incuraja echipa, dar va si pune presiune pe ea si pe antrenor.

    0
    0
  8. Frf-ul nu respectă criteriile de departajare puse de ei insisi in caz de egalitate de puncte.
    Au pus pe Viitorul si Medias deasupra. La ei in clasament UTA e pe 10.
    Stiam ca primul criteriu de departajare este meciul direct.
    UTA le-a bătut pe amândouă.

    0
    0
    1. au un soft care face clasamentul in mod normal, dupa puncte si golaveraj si probabil nu permite sa mute manual apoi cand la final intervine departajarea dupa meciuri directe la egalitate de puncte

      0
      0
    2. La ei este automatizat,clasamentul il face un calculator,probabil,caruia nu i-a fost rectualizat sistemul de operare…No stress!

      0
      0
  9. Personal, sunt foarte contrariat de suficiența relevată în partea a doua a declarației domnului Balint.
    Serios, „să ne dezvoltăm firesc”? Dacă ne-am fi bătut la titlu, am fi refuzat să participăm în UCL pe criteriul că e prea mult pentru o nou promovată? Ce atitudine e asta? Dpmdv, este o greșeală majoră aceea de a nu aplica pentru licență și este un mare minus pentru un club ce construiește un pedigree de club profesionist, așa cum se vrea a fi UTA. Desigur ca la începutul sezonului am fi „semnat” bucuroși pentru un scenariu în care ni s-ar fi propus doar evitarea retrogradării, dar, dacă observi că ai un culoar pentru mai mult, cum să refuzi? Îmi poate explica și mie ce raționament valid există pentru acest refuz?

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button