UTA Arad

Mara și Coman o vor pe UTA în Liga a 2-a, dar vorbește disperarea din ei: Chiar DNA-ul a disculpat clubul arădean, deci nu există similitudini cu retrogradarea Argeșului!





Astra Giurgiu a bifat, probabil, cea mai neagră săptămână din vremelnica sa istorie. Miercuri a retrogradat direct în Liga 2-a după eșecul de la Ovidiu, cu FC Viitorul, iar aseară a pierdut trofeul Cupa României, după 2-3 cu CS U Craiova.

„Oficialii” Astrei vor să o bage pe UTA la „apă”

Problemele au fost și sunt cât casa la formația giurgiuveană, care a făcut o obișnuință de a nu-și plăti la timp fotbaliștii și angajații, lucru recunoscut, indirect, de președintele clubului. „Sunt ferm convins că această echipă se puteau califica în play-off, dacă nu existau aceste probleme. Jucătorii străini au plecat de lângă familii, le-a fost greu…”, a spus printre altele Dani Coman. Acesta și-a și anunțat demisia, dar înainte de a pleca vorbește despre așa-zisul „caz” de corupție ce vizează doi „oficiali” ai UTA-ei, sugerând pedeapsa maximă pentru clubul arădean: „Mai e un meci luni în care Comisia de Disciplină va analiza situația UTA-ei Arad, care e similară cu cea a echipei FC Argeș, atunci când a fost retrogradată”.

Și directorul sportiv al Astrei, Bogdan Mara, fost fotbalist la UTA în două perioade, 2006-2007 (în Liga I), respectiv 2012-2013 (în Liga 2-a), și-ar dori ca arădenii să-și frângă gâtul. „Nici cu retrogradarea nu ne dăm bătuţi definitiv. Există cazul cu UTA Arad, luni se va judeca la FRF şi vom vedea. În precedente cazuri, echipele au fost retrogradate pe aceeaşi speţă, aşa că vom aştepta răspunsul. Poate mai există o şansă de baraj”, a spus fostul internațional, la TV Telekom Sport.

Cel mult o similitudine cu celebrul caz „Valiza”, chiar DNA-ul o disculpă pe UTA

Ceea ce nu știu, însă, cei doi, sau nu vor să știe fiindcă riscă să nu-și mai recupereze din restanțe dacă Astra merge în Liga 2-a sau chiar va fi desființată este că „spețele” FC Argeș și UTA nu seamănă deloc între ele. Dacă, pe undeva, se pot găsi similitudini cu celebrul caz „Valiza I” pus în scenă de Becali la Cluj, în 2008, în sensul în care arădenii, prin Claudiu Drăgan și Codru Grădinariu (trimiși în judecată de DNA) ar fi încercat să stimuleze formația din Suceava pentru a intra pe teren pentru meciul cu Sepsi în 2017 (având și ei destul restanțe financiare, moldovenii nu mai doreau să joace deloc în campionat), cazul „Mită pentru arbitri” regizat de Cornel Penescu la FC Argeș nu are absolut nicio legătură cu ceea ce judecă acum DNA-ul și, implicit, forurile sportive.

Într-adevăr, arbitrului Mladinovici („centralul” de la Foresta Sepsi) i s-ar fi propus niște bani, dar nu exsită nicio dovadă (înregistrări audio sau de alt gen) că aceștia vin de la UTA. Dimpotrivă, din informațiile noastre, Claudiu Baboia (secretar al Asociaţiei Municipale de Fotbal Bucureşti), intermediarul implicat și el în dosar, ar disculpa-o pe „Bătrâna Doamnă” prin ceea ce spune în momentul în care era înregistrat. Inutil să mai spunem că niciun leu dinspre UTA nu a ajuns la Baboia și, bineînețeles, nici mai departe. Altfel, nu ar avea nicio logică de ce Direcția Națională Anticorupție i-a dat clasare UTA-ei în așa zisul caz de mită, iar clubul a demonstrat prin actul oficial de mai jos:

Meszar: „Zero emoții”

De aici a venit și reacția lui Alexandru Meszar, care a vorbit pe scurt despre sesizarea făcută de Radu Vișan, secretarul general al FRF, pe adresa Comisiei de Etică și Disciplină din cadrul FRF: „Avem zero emoții, deoarece din punctul nostru de vedere cazul este închis. Am și prezentat documente încă de acum două săptămâni în care UTA este absolvită de orice vină de DNA în acest caz și acest lucru e singurul  care contează”.

Prin urmare, comisia federală nu are deloc pe masă un caz similar cu cel al lui FC Argeș, ci, cel mult, unul legat de „Valiza” lui Becali, în care FCSB nu a suferit deloc din punct de vedere sportiv. Ba chiar, bucureștenii au evoluat în cupele europene în sezonul următor.

42 comentarii

  1. Indiferent de cum se termină acest caz rămâne o mare pată pe obrazul clubului.
    Ințeleg că Meszar nu face nicio mutare până la finalizarea cazului dar mă așteptam de la Codru și Drăgan să dea dovadă de un minim de bărbăție și să-și prezinte demisiile.

    0
    0
    1. Se vede ca nu esti in tema cu noutatile , Dragan nu mai face parte din organiograma clubului UTA de mult timp .

      0
      0
  2. RUSINE Bogdan Mara !!! Ai jucat la UTA. si ai fost FOARTE RESPECTAT si acuma ce faci ? Declari ca,speri sa se i-a o decizie favorabila Astrei prin retrogradarea UTA-ei ? Dani Coman la fel ? Oameni sunteti voi ? A-ti retrogradat, duceti-va in liga2a , de ce trebuie sa va injositi in asa hal ? Dar sa stiti ca, Nu mor caii cand vor cainii !!! UTA. tot in liga 1a o sa fie indiferent de rautatile voastre !!! forta uta arad !!!

    0
    0
    1. Bani Coman nu este o surpriză, omu-i un deșeu, dar de la Mara nu mă așteptam, se pare că perioada petrecută la Cefura Cluj l-a schimbat.

      0
      0
  3. Mai repede ar trebui Astra să fie pedepsită pt dopaj, regulamentul zice clar că dacă sunt mai mult de 2 jucatori implicati dintr-o echipă(la ei au fost 3) echipa va fi retrogradata conform directivelor fifa si uefa! Așa că dacă UTA va fi retrogradata , Iasul ar trebui să spere la baraj, si voluntari la salvarea directă, nicidecum Astra!

    0
    0
    1. Mai da-i undeva si pe Astra Giurgiu, o pseudoechipa mutata de la Ploiesti, cu un foarte controversat patron Ion Niculae, infractor de drept comun ,care si-a batut joc si de jucatori, antrenori, personal administrativ a clubului, practic de toata lumea,sa- manance puscaria !

      0
      0
  4. disperarea e mare dar astra se va desfiinta….uta nu poate fi retrogradata cand a.ajuns.in liga 1 trebuia judecat imediat cazul si date atunci sanctiuni daca ar fi.fost ceva!

    0
    0
  5. In modul cum merg treburile la federatie(pile si interese), sa nu ne miram daca ne vor penaliza cu atatea puncte incat sa cadem direct.In tara asta nici intr-un domeniu de activitate nu se merge pe principii valorice.Nici clubul nu trebuia sa se preteze la asa ceva,dar interesant cum a reaparut cazul exact acum,parca de abia se astepta…

    0
    0
  6. Asta-i ca si cum politia îti da permisul de conducere și după un an își aduce aminte că intr-o zi n-ai dat prioritate la un pieton si ti-l suspendă.
    Cam asa suna aici. Pai, mai oameni buni, de ce le-ati dat licenta de liga 1 si acuma le-o luati?
    Va incarcati de ridicol cu cei doi conducatori cu tot…care spera la cai verzi pe pereti

    0
    0
  7. Postacilor,voi care îl vedeați și credeați pe Mara un MARE UTIST ,mâncați acuma cai duminica !!
    Un pervers stupid cu influența la prosti !!!
    Erați citiva -mai mulți ,pe aici cu Mara in sus cu Mara in jos -și cu Mara marele Utist!!!!
    Îl lăudați pe Mara mai mult ca pe un CORAS ,ca pe un Duckadam,ori alți fotbaliști care au pus suflet in echipa asta !Utisti adevărați pun suflet și multe altele și după aceea banii!!!
    Ca și in cazul de fata ,o sa mai vorbim de Apostu și Balint peste vreo 2-3 ani !
    Amintiți-vă acest comentariu!!!!

    0
    0
    1. Sincer l-am admirat ca jucator de fotbal, coordonator si marcator.Apoi restul este desertaciune ,chin si suferinta ,cum zice popa

      0
      0
  8. Nu e de gluma ! Cei care scapa nepedepsiti – de FRF-dupa o afacere de dopaj, in care Legile Fotbalului sint clare, spera sa continuie cu ajutorul….DNA si a FRF, care au tinut in sertar un dosar….ca si „Scrisoarea Pierduta ” pentru ca …” ne m-ai trebuie si alta data…neicusorule ! „.Cine spune ca intre Servicii si FRF nu exista ” gragoste si colaborare”….sa nu ne creada…fraieri.
    https://www.sport.ro/liga-1/scenariul-incredibil-prin-care-astra-poate-ramane-in-liga-1-uta-arad-risca-o-penalizare-dura-dupa-scandalul.html

    0
    0
  9. Mara {l-am admirat ca fotbalist }, un gunoi, despre Coman ce sa zic, a supt cat a putut de la Niculae ,daca a fost cum zic ei, de ce n-au actionat din 2017 pana acum ? Este o mare gainarie de presa pe care nimeni dintre forurile superioare nu o va baga in seama.Adica ma duc eu , Jupanu din partea lui Gradinaru, sau al lui Dragan sa-i ofer lu fundasul Sucevei, Apuliibumbului neste bani, si ma mai duc sa-i dau (promit ) arbitrului Tanase din Liga 2, alti bani ,dar doar daca bate pe Sepsi. Nu credeti ca suntem hazlii.Ei ,oficialii UT-ei, m-au gasit pe mine Tilica, care nu am nici o treaba cu clubul, ca sunt om de incredere ca sa-i stimulez pe adversari si pe arbitri.Rasul curcilor !

    0
    0
  10. Sa ne fie învățătură de minte!!
    Ca și în cazul „haina de blana”.. Tre sa știi ca turnători sunt peste tot și că unii se pretează la orice ca să te înfunde și sa îți ia locul.. Arădenii niște ageamii în chestii din astea.. La Chindia cu Voluntari nu s-a mai sesizat nimeni !! De ținut minte! Mai bine nu te bagi dacă nu ai relații.. Asta una la mana.
    Doi la mână, dacă sunt asa de siguri că o să ocupe locul UT-ei cu ajutorul FRF, de ce se carabanesc de la Astra, acum când e situația de a se menține în prima divizie?? O vrăjeală eftima care totuși spune ceva.. UTA e cam singurica în furtună asta!!

    0
    0
  11. De ce nu intervine nimeni din conducerea UT-ei in mass-media ca sa lamureasca lucrurile si acuzatiile care ni se aduc, drept e ca atreia zi dupa Scriptura ,adica dupa 4 ani.Sa iasa in public un competent de la UTA si sa lamureasca speta o data pentru totdeauna.Scurt si la subiect !

    0
    0
  12. Deci sa înțeleg ca federația ar vrea în Liga-1 o echipa la care cel puțin 3 jucători au fost prins dopați, la care patronul ii arestat, la care jucătorii nu sunt plătiți cu lunile și la care în finala Cupei României au fost maxim 50 de suporteri in tribuna din partea lor în detrimentul unei cu public numeros cu stadion nou și care acum 4ani doreau sa premieze pe unii care nu mai vreau sa joace ca erau neplătiți?

    0
    0
    1. ce nu intelegi tu e ca echipele din sud inclusiv miticii au.o deolasare lunga la arad unde se iau greu puncte si nici nu se baga uta in smecherile lor asta ii deranjeaza nu neaparat pe frf pe mafia din fotbal!

      0
      0
  13. Dani Coman ,rautatea rautatilor, afirma ca, el crede ca, UTA. va fi retrogradata cum a fost FC. Arges cu multi ani in urma ? De unde stie el ? Poate o stii el ceva ce nu stie UTA. ? Ca, FRF. vrea cu orice pret sa o readuca pe Astra inapoi in liga1a ? Om trai si om vedea ce mismasuri si manevre se vor face maine ? Sper sa iasa bine si Mara cu Dani Coman sa ramana cu ochii in soare !!!

    0
    0
  14. FRF. s-a trezit dupa 4 ani ,cand UTA. era in liga2a ,sa analizeze cazul de ceea ce s-a intamplat in 2017, tocmai acuma cand ASTRA a retrogradat in liga 2a ? Foarte dubioasa actiunea FRF, se vede de la o posta ca, cauta nod in papura UTA-ei pt. a o retrograda pe UTA. si a o repune pe Astra in drepturi, asta se cheama magarie curata !!!

    0
    0
  15. Cei din conducerea clubului dacă există așa ceva la UTA l-am dori la club pe domni Dukadam și Coraș oameni cu o istorie bogata în fotbal pe care îi cunoaște toată Europa nu sânt nimeni în drum că și Coman și Mara . UTA are nevoie mare de oameni cu personalitate care știe să se impună în fața oricărui nu să se bâlbâie când stă de vorbă cu o personalitate și influența în fotbalul românesc.

    0
    0
  16. Sper că, clubul a remis un punct de vedere si documente si comisiei de disciplină nu doar prin presă.
    Sa nu se repete gafa cu licența.

    0
    0
  17. As vrea sa fiu optimist Din pacate Noi am mai patit cu F R F Ma tem ca miine pe vremea asata sa nu fim retrogradati deja Au prea multe interese sa ii salveze pe cei tinuti in brate Totusi am si un dram de optimism Clasarea clubului de catre insusi D.N.A Asta e un mare nod in git pentru cei care ne vor judeca Sper sa raminem acolo unde ne-am cistigat dreptul sportiv Mai sigur ne vor retrograda Asta pentru ca vor , pot si isi permit

    0
    0
  18. Daca UTA s-a ocupat de gainarii prin Gradinaru, Dragan sau alti interpusi, si se dovedeste in cadrul procedurilor de cercetare in instante, atunci isi merita soarta ! Dar nimeni n-a analizat revenirea miraculoasa a lui Dinamo, si alte rezultate deocheate din finalul Ligii 1

    0
    0
  19. IOAN !!! Nu ai dreptate !!! Cum adica ,isi merita soarta ? Nu ai inteles ca, din acte reiese CLASAREA UTA-ei in acest caz !!! S-au vazut retrogradati Hermastandt si Astra si ce au zis ? Sa reia cazul UTA din 2017 ,scrie Gazeta Sporturilor !!! Urat lucru !!! Pai atunci Astra la ce probleme au avut cu cei trei jucatori, nu s-a mai sesizat nimeni de la FRF ?

    0
    0
  20. FRF -se cam impute de la cap….. p e s t e l e
    fluierasi din bucuresti pentru bucuresteni
    prosport copiat din sport arad
    salarii neplatite== cand au fost la uta cumi ati tratat
    schimbati sistemul si pentru timisoara iasi,brasov,etc nu numai pentru craiova si bucuresti
    nu se vrea liga 1 o serie- 18 cad 4 direct
    liga 2 2 serii de 18 cad cate 3 direct
    liga 3 6 serii de 18 cad 21 direct
    mai bine baraj de un joc care sa se moseasca cu fluierasii ???

    0
    0
  21. Cetatenii astia doi cred ca sunt,dusi cu pluta, daca DNA a inchis cazul UT-ei mai mult cazul a fost casat,dar cu dopajul lor cum ramane? (care sa petrecut recent si nu in 2017).Pe ei lasatii sa doarma si sa viseze cai verzi pe pereti pana la pastile cailor, sa va fie rusine domnilor Mara si Coman daca Astra a cazut ,gata discutia sa incheiat si mergeti frumos in liga a 2a ca niste barbati nu fi-ti domnisoare sau poate va desfitati naibi.Pentru noi doar UTA conteaza.HAI UTA ARAD,HAI UTA ARAD.

    0
    0
  22. impotriva sentintei scrie clar–se puteau face plangeri in 20 zile

    mai federatie,liga,etc,etc–acum in ce zi sunteri a 20 dupa scripturi….r u s i n e
    asta daca ati fi corecti ati sanctiona pe cei ce mai casca gura dupa 4 ani

    0
    0
  23. Daca, MESZAR le-a aratat celor de la FRF actul prin care UTA a primit clasarea de la DNA, atunci de ce mai insista FRF prin vocea lui Radu Visan ? Inseamna ca, exista interese ca, Astra sa nu retrogradeze ? Pai atunci , cu cazul Valiza cum ramane de FCSB nu a fost retrogradata ? Asta se mai numeste dreptate ? Pt. atii MUMA iar pt. altii Ciuma ? Cum se judeca ? Dupa bunul plac ?

    0
    0
  24. Pai daca nu s-au facut plangeri in acel termen de 20 de zile impotriva sentintei, atunci de ce mai insista FRF. si Astra prim Dani Coman si Mara care spun ca, mai au un meci de disputat cu UTA. la Comisia de Disciplina ? Ar fi culmea ca, FRF sa incalce legea si sa i-a decizii dupa bunul plac ?!

    0
    0
  25. Pt mine faptul că a zis Meszar că sunt 0 emoții e de ajuns.. când a promis că vom promova am promovat, când a promis că nu vom juca nici barajul deși aveam înfrângeri pe linie, așa a fost cum a zis, așa că am încredere în Meszar! Un lucru nu înțeleg…ce căuta mizeria aia de Stanciu la tribuna oficială la meciul cu Mediaș?

    0
    0
  26. Adevarul ca incepe sa fie penibil. Deci noi chiar nu avem pe nici un om in conducere care sa poata da o declaratie in presa, sa intre direct la o emisiune si sa apere clubul? Pai daca noi nu ne aparam cine sa o faca, altii? Eu inteleg ca nu ne dorim sa fim pe la emisiuni toata ziua buna ziua dar acum chiar se impune asa ceva. Chiar lasam pe toata lumea sa ne terfeleasca? Sincer chiar ne trebuie un om care sa se ocupe cu media, macar din cand in cand. Din pacate Codru care ar trebui sa fie un astfel de om, el e zero pe aceasta pozitie.

    0
    0
      1. Am citit ceea ce a spus ieri domnul Meszar, dar ce a spus el a spus in presa locala. Eu ma refeream la a spune in presa nationala si la intra in direct la o emisiune nationala( nu am vrut sa dau nici un nume de ziar sau post de televiziune) Noi am vazut ce a declarat aici dar cei din Bucuresti nu.

        0
        0
      2. Da!! Dar sper sa fie și mâine cineva la federație sa apere cauza UT-ei !! Nu știu cum e?? Se poate judeca în lipsa??? Sau e doar praf în ochi pt creșterea audientei?? Ma gândesc și la asta.. Oricum am observat pe comentări și la Gsp și la Digi.. Ca lumea e pro UTA.. Și mai puțin pro Astra!!

        0
        0
    1. Aici sunt de acord cu tine , doar Mara si Coman apar in toata presa centrala cat si TV afirmand cu aproape siguranta maxima ca UTA va fi retrogradata . Nu avem si noi un ofiter de presa , sau ceva de genul , sa combata putin avantul luat de acesti doi trepadusi ai securistului puscarias ?

      0
      0
  27. Stiu ca nu are legatura directa cu subiectul Dar Erico tocmai si-a prelungit contractul cu UTA Pe un an Asta spune totusi ceva Meszar nu s-ar apuca sa discute cu jucatorii daca ar stii ca miine s-ar putea intimpla ceva rau Scurta paranteza Pesmismul meu din comentariul anterior provine din neincrederea in comisiile FRF Daca am fi intr-o tara normala Sentinta de clasare ar trebui sa fie suficienta Insa ”Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul ” Vorba cuiva celebru la noi

    0
    0
  28. GSP au scris și ei că UTA nu va fi sancționată ,au prezentat și actul de la DNA. Nu mai puneți botul la toate !!! Câinii latră caravana trece…

    0
    0
  29. De ultima ora Meszar La Gsp live in aceasta dimineata ”Adversarii nu stiu sa piarda Am prezentat documentul de la DNA Pe UTA nu o paste nici un pericol de retrogradare Astazii nu e programata nici o sedinta a comisiei de disciplina a FRF Este un Fake-news Urmeaza ca cei doi angajati sa fie achitati” Deci sa le luamam babeste Clubul absolvit de vine Scris negru pe alb Posibil sa fie achitati Dragan si Codru Atunci cazul nu exista Deci urala disprarearea in Coman si Mara Nici macar nu se mai discutie azi chestiunea

    0
    0
  30. Cea mai buna imagine,in relatia cu presa a fost cand Mitran era la UTA.
    Cred ca ar fi o idee buna sa se incerce macar o colaborare cu el.Sunt convins ca ar accepta.Intodeauna a vorbit doar de bine pe UTA.
    E o parere..

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button