UTA Arad

Balint – egalul „Regelui”, dar: „Rămâne o urmă de mică frustrare pentru că am evoluat în dublă superioritate, la faza lui Hora s-ar putea interpreta un pic!”





UTA nu a reușit să treacă de Farul Constanța, deși toate planetele păreau aliniate pentru un succes intern în prima etapă a noului sezon al Ligii 1. Gică Hagi s-a prezentat la Arad fără 7 posibili titulari, Aioani, Boboc, Ciobanu, Ghiță, Ganea, Casap și Artean, a și terminat meciul în 9, după ce Dussaut a fost eliminat și Dănuleasa s-a accidentat grav și „Regele” epuizase schimbările, iar „Bătrâna Doamnă” a avut în sfârșit de partea sa suporterii, prezenți în  număr mare pe arena „Francisc Neuman”.

A lipsit golul și acea sclipire în ultimii 25 de metri…

David  Miculescu a avut cele mai mari ocazii pentru arădeni în primul și penultimul minut de joc, altfel arădenii au suferit la finalizare ca și în stagiunea precedentă, când au câștigat doar patru partide pe teren propriu. „Un joc echilibrat, cu o abordare tactică bună din partea noastră, cu toate că ne-a lipsit golul și acea sclipire în ultimii 25 de metri. Am reușit să blocăm destul de bine jocul de posesie al celor de la Farul, o echipă ce stăpânește foarte bine această armă, a controlului mingii. Am început jocul foarte bine, a fost acea bară a lui Miculescu în secunda 10-15, am mai avut apoi și alte situații, rămâne această urmă de mică frustrare pentru că am evoluat în dublă superioritate și nu am reușit să concretizăm niciuna dintre situațiile pe care ni le-am creat către finalul jocului”, a precizat Laszlo Balint la finalul disputei cu trupa de pe Litoral.

Penalty pentru Farul, gol valabil pentru UTA?

Omologul de pe banca Farului, Gică Hagi, consideră că echipa sa a fost privată de un penalty la Arad. „Prima repriză a fost penalty clar la Larie (n.a. într-un duel cu Medjimorec). Dacă nici ăla nu e penalty, ne lăsăm de fotbal! Din păcate, unele lucruri nu se văd”, spunea „Regele”, care a fost contrat de Balint cu faza la care Marcel Bîrsan a anulat golul lui Ioan Hora. „La acea fază cu Hora și portarul lor, am înțeles că s-ar putea interpreta un pic, fiindcă s-au ciocnit în aer….Dar, nu vreau să comentez arbitrajul, vreau să mă focusez pe ceea ce am eu de făcut. Oricum, la acel așa-zis fault în atac, Hora a primit o lovitură foarte serioasă în mușchi , are un hematom destul de mare pe coapsa piciorului stâng”, a menționat „principalul” utist.

Tristețe pentru că nu au câștigat pentru fani

Aradul a răspuns prezent în stil mare la reîntâlnirea cu brandul numărul unu al orașului. Aproximativ 5500 de suporteri „roș-albi” au cântat, au scandat, tonul fiind dat de galeria de la peluza „Iosif Petchovschi”. „Atmosfera a fost senzațională, exact așa cum ne gândeam și ne așteptam că va fi, le mulțumim pe această cale suporterilor. Ne-au sprijinit, ne-au încurajat din primul până în ultimul minut și rămânem cu această urmă de tristețe că nu am reușit să-i facem pe fanii noștri să plece pe deplin mulțumiți de la stadion. E clar că au așteptat și ei o victorie astăzi, dar este un punct, un început de drum care ne dă speranțe, cu multe momente de joc bun. Și trebuie să privim cu încredere spre ceea ce ne așteaptă în viitorul imediat”, a mai transmis Balint.

A forțat cu Bustea și Negoescu și, totuși,: „Ar fi trebuit să împingem jocul mai mult și în flancuri”

Dacă Gică Hagi și-a epuizat înlocuirile încă de minutul 72, Balint l-a schimbat doar pe Hora până în minutul 85, când au mai urmat alte două mutări ofensive, în condițiile în care adversarul evolua în 9 oameni. „Nu am fost mulțumiți cu punct, am încercat să forțăm, de aceea schimbarea cu Bustea, l-am împins – practic – în poziția de mijlocaș stânga. Știam că stăpânește arma șutului de la distanță și i-am transmis să încerce, fiindcă cei de la Farul au aglomerat foarte bine zona careului. Totodată, poate ar fi trebuit să împingem jocul mai mult și în flancuri și să aduceam, astfel, mai multe mingi în careu. Mă bucur și pentru Negoescu, chiar dacă a jucat puține minute. A intrat bine, având acea abilitate unu la unu. Sunt convins că va mai crește. Mă bucur și că Miculescu a făcut un joc bun, ca de altfel toată echipă. Până la urmă, toți au încercat să facă toate eforturile pentru a câștiga astăzi, în special pentru minunatul nostru public”, a mai afirmat antrenorul arădenilor.

Cere răbdare pentru unii jucători

A fost evident că UTA a suferit din nou la finalizarea acțiunilor, iar „ștefata” Hora – Dangubic nu a funcționat. Dar, au fost și noi transferuri care par să se fi acomodat mai bine. „Sunt unii jucători cu care trebuie să avem răbdare, alții s-au adaptat foarte repede și foarte bine, iar primul care-mi vine în minte e Idriz Batha, care a evoluat foarte bine pe ambele momente ale jocului, dar și Passaglia sau Vuckevic. Avem jucători de calitate, e important să avem încredere în ceea ce putem noi să jucăm, individual și colectiv. Sunt convins că vom crește, vom progresa, vom fi din ce în ce mai puternici. De mâine trebuie să ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut la Pitești, unde mergem să câștigăm toate punctele puse în joc”, a concluzionat Laszlo Balint.

În cadrul etapei a doua, echipa arădeană joacă vineri, 23 iulie, de la ora 18,30, la Pitești contra lui FC Argeș.









17 comentarii

  1. Plm numai scuze, eu unu m-am saturat de balint și de apostu… Dacă ăștia doi au ajuns sa conducă fotbalul din Arad nu mai zic nimic… Vai de pla noastră….

    0
    0
    1. Inafara ca înjuri pe un forum mai ști ceva? De unde tot apareti eu nu știu? A fost prima etapa nici mie nu mi a plăcut ca Balint a rămas cu 2 închizători deși jucam cu 2 în plus ca n a făcut toate cele 5 schimbări sa bage 2 atacanți de careu dar suntem în prima etapa. Apoi vad mai jos ca la unii Ubink n a fost în joc. Mie mi se pare ca olandezul ii cam singurul jucător de ultima pasa de pase verticala pe atacant. Mi s a părut ca n a fost căutat destul. În schimb Idris va fi cel mai apreciat și respectat de la noi după 2 3 etape.

      0
      0
  2. Batha daca continua asa ca azi va ajunge cel mai important jucator al nostru , Ubbink nu a fost in joc ( mirarea e cum il ti atatea minute ), Passaglia bunicel , Miculescu putea deveni erou ptr o zi si intra in istorie cu cel mai rapid gol, Dangubici nu a aratat nimic , Roger parca nu e 100% fizic , dar e printre putinii care dribleaza unu la unu, Hora oportunist dar de data aceasta cu ghinion ( nu cred ca a fost fault) Vuckcevici bun la recuperare dar lipsesc centrarile utile din dreapta …. cam astea imi vin in minte dupa meciul acesta ….. tot stau si ma gandesc ce le-a spus Balint in prelungiri cand am numarat 7 jucatori ai Utei in jumatatea noastra pe faza de atac si noi avand dubla superioritate .. chiar asa mult ai vrut Balint sa obtii un punct ???

    0
    0
    1. La asta mă gândeam si eu, parcă le-a fost frică de ei cu doi mai putini…normal trebuia toti in careu si centrări din toate pozitiile. poate nu stim noi…ce sa mai zicem…slab de tot. olandezul ăla e nr.10? jucătorul care tine de minge? nu cred…Nelut Rosu 2. N-are cum să fie Negoescu rezerva lui.
      Dezamăgire mare cât casa, Gyuszi! Nu de scor, de joc…

      0
      0
  3. Da, Miculescu e o certitude si va creste si mai mult in joc, plus ca va prinde si experienta. Batha excelent, luptator, ca de altfel si Hora, care s-a zbatut mult. Toata echipa a luptat mult. Public fantastic, galerie la inaltime! Cred ca vom arata tot mai bine.

    0
    0
  4. Sfântul Paisie Aghioritul spune,în cartea „Vremurile din urmă”, că:
    „Acum iarăși a apărut o boală, pentru care au găsit vaccin care va fi obligatoriu, dar ca să-l facă cineva va trebui să se lase pecetluit”.Mare atenție!Diavolul este viclean și umblă să înșele.REFUZAȚI VACCINUL ANTIHRISTIC.

    0
    0
  5. Golul lui Hora a fost perfect valabil. Plus un mare hent la Farul in careu ( Erico a cerut penalty la faza respectiva ). Cu asemenea arbitraje nu ai cum sa castigi.

    0
    0
  6. Stimate D-le Balint:
    – Farul/Viitorul a avut 5 (cinci) jucatori absenti datorita convocarii la lot
    – adversarul a evoluat din min.70 in 10; si din min.74 in 9 jucatori
    – In conditiile in care UTA a jucat aprox 20 min cu doi jucatori in plus, a terminat meciul cu 2 (doi) stopperi si 2 (doi) inchizatori pe teren
    Poti sa explici de ce?

    0
    0
    1. Nu poate pt ca nu stie ce sa raspunda. Este slabbbbbb. Foarte slab gyuszi asta sl vostru ca pe mn el si apostu nu ma reprezinta.

      0
      0
    2. Păi, aproape pă toți patru i-a înnodat Pitu spre sfârșit când am fost f aproape de înfrângere… Cu 2 in plus!

      0
      0
  7. Salt valoric, înseamnă și salt financiar. Simpla schimbare nu aduce certitudini. Nota finala, falsa a fost mini meciul cu Ripensia. Toți sunt de acord ca e de munca, totul e sa ai cu cine. Și exista substanță în lot. Sunt jucători de,, nișă ” au un targhet , dornici sa facă treaba , se pare neobișnuiți cu exigenta publicului. Pot depăși în meciuri, prin inteligenta , un adversar. Pot apare rotații. Un exemplu meci slab la Shlyakov. Atacul e de deplasare și acasă iar se mizează pe Erico. În nici un caz nu trebuie sa mai apară atitudinea de neputință virala, din final. Gata sa mai dea și gol Farul.!!! E început de ediție și lucrurile nu sunt clare Din păcate neclare și pentru noi. Se impun jocurile școală de miercuri cu cojudetenele de C. Deocamdată nu suntem în prima,, banca. ”, dar nici în ultima .

    0
    0
  8. Consider ca acest meci trebuia câștigat……Farul era o echipă…” ciontită „…. egalul este pentru Farul și Hagi……plus arbitrajul care a avut grijă să nu deranjeze pe Hagi!!!!

    0
    0
  9. Suntem în prima etapa și primul meci cu spectatori eu zic sa vă opriți și să vă răcoriți Balint este un monument de bun simt critica e buna e constructivă dar trebuie și judecată la rece ok uta nu este încă ce trebuie dar sa ne gândim că bugetul uta ei eviar de ultimele 5 echipe nu știu ce antrenor sa aduci sa fie mai echilibrat că și Balint aceasta echipă și Balint va crește odată cu trecerea timpului gândiți va că nu prea avem alte opțiuni eu cred că Balint va fi providențial dar e nevoie de timp răbdare și bani!forza uta !

    0
    0
  10. Nu fiti rai domnilor !!! Daca Barsan asta arbitra corece si nu inchidea ochii la golul perfect valabil la gafa lui Tordai care l-a daramat pe Hora in careu fara sa il atinga plus hentul lui Noere in careu la recentrarea in careu a lui Erico, acuma nu mai exista atatea atacuri critice asupra echipei si a antrenorului ? Dar ce sa ii faci era Hagi pe banca antrenor la Farul si cum oare sa dea UTA-ei gol valabil si hent la Noere !!!! Aveam pretentii la Hagi sa fie fair play dar nu ai sa vezi, el a vazut decat penaltyul la Larie care nu a fost dar pe ale UTA-ei nu le-a vazut ? RUSINOS din partea lui !!!

    0
    0
  11. Daca in sezonul trecut am spus ca balint a facut o treaba foarte buna avand in vedere ca nu a avut o perioada de pregatire a sezonului nici in vara nici in iarna , pentru o nou promovata cu multi jucatori noi a fost un sezon bun .
    Dar astazi am jucat practic cu echipa a 2 a Farului :
    -5 jucatori plecati la olimpiada
    -2 jucatori accidentati (Artean ,ely fernandes
    -2 jucatori abia veniti la echipa de o saptamana ( purece, jefte) si inafara de bara lui Miculescu nu am avut o actiune periculoasa avand in vedere ca 20 minute am jucat +1 jucato si 9 +2 jucatori.
    Muntenegreanul juctor bun defensiv … ofensiv a aratat foarte putin .
    Fundasul central croat parerea mea ca este comedie …
    Batha cel mai bun de departe un mare castig alaturi de passaglia .
    Ubbnik mediocru .
    Nu avem un jucator de banda periculos de viteza care sa vina cu centrari .(roger bun dar locul lui este in spatele atacantului )
    Nu imi dau seama care e rolul atacantului la aceasta echipa … nu se intalneste nici o data cu mingea (fara centrari utile , fara pase filtrante,fara mingi in adancime ) inafara de pressing nu ii vad rolul .
    Uta a suferit enorm in benzi si anul trecut … si nu sa dus un mijlocas bun de banda .
    Parerea mea ca stilul de joc al domnului balint e bun pentru promovarea echipelor din L2 si locurile 9-13.

    0
    0
  12. Joc lent și bazat în cele mai multe momente pe sclipiri individuale. Dacă în prima repriză am mai văzut ceva schimburi de mingi dintr-o atingere, cu progresie (chiar dacă nefinalizate cu ocazii), în repriza a doua, în special după ce am rămas în superioritate numerică, totul a devenit haos și panică. Am abuzat prea mult de jocul pe benzi iar continuările venite din zona aia au fost pradă ușoară pentru fundașii centrali ai Farului. Prezența noastră în careu a fost palidă. Am avut foarte mule faze fixe care însă nu ne-au adus nimic.
    Altfel avem un mijloc ce pare mai consistent decât anul trecut dar în continuare marea noastră problemă e ultima treime. Nu știu dacă e din cauza lipsei omogenității sau pentru că unii jucători au evoluat slab din punct de vedere individual. Dar Balint trebuie să găsească repede formula și traseele care să ne facă să avem în primul rând ocazii pe teren propriu.
    Ca mențiune, mi-au plăcut Batha, Miculescu, Vukcevic și Roger. Colectiv, plusul a fost reprezentat de atitudinea echipei… la capitolul ăsta nu e nimic de reproșat.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button