UTA Arad

Hagi – mulțumit de rezultat, dar nu și de arbiraj: „A fost penalty la Larie!” Ce a spus „Regele” despre UTA și suporterii săi?





Marele Gică Hagi a trăit la intensitate maximă primul său meci de la revenirea pe banca tehnică Viitorului, pe care a transformat-o chiar el în Farul Constanța. Fără 7 fotbaliști cu pretenții de titulari, fostul „decar” al „Generației de Aur”  a reușit să facă o echipă ce avea să reziste eroic unei echipe UTA cu 5500 de suporteri pătimași în spate.

Mulțumit de rezultat la cum au decurs ostilitățile

Farul a terminat meciul de pe „Francisc Neuman” în 9 oameni și cu toate astea Tordai a scăpat fără gol primit. Dussaut fusese eliminat în minutul 72, iar Dănăleasa a ieșit grav accidentat, fără ca echipa sa să mai poată face înlocuiri. „Așa cum a decurs meciul, suntem mulțumiți cu un punct. Ne bucurăm că la Dănăleasa ni s-a zis că starea este bună, stabilă. Am suferit mult, în special după ce a venit acea accidentare și am rămas cu doi jucători în minus. UTA ne-a dominat  și putea să înscrie. Fiecare jucător a dat ce a putut mai bine, cât a putut mai bine, am băgat și tineri care au jucat cât au putut de bine, după aceea am băgat jucătorii care au venit mai târziu la pregătire, care nu sunt încă sută la sută. Per total sunt mulțumit, știu că am întâlnit o echipă foarte bună, care a prestat un fotbal bun, dar și noi cred că am încercat să avem timpul nostru cu mingea la noi. Într-adevăr, speram să dominăm mai mult, să jucăm mai bine fotbalul nostru. Una peste alta, plecăm acasă mulțumiți cu un punct. I-am felicitat pe băieți, au făcut un efort mare, până la urmă plecăm cu un punct acasă dintr-o deplasare foarte grea”, a spus Gică Hagi la finalul disputei de la Arad.

A vrut un penalty și eliminarea lui Roger

Antrenorul Farului a sărit și la gâtul arbitrului Marcel Bîrsan, invocând un penalty pentru echipa sa și o eliminare pentru UTA. „În prima repriză a fost penalty clar la Larie (n.a. într-un duel cu Medjimorec). Dacă nici ăla nu e penalty, ne lăsăm de fotbal! Din păcate, unele lucruri nu se văd. Sunt patru arbitri în teren și nu poți să vezi o situație clară de gol probabil, poate nu, dar a fost clar penalty…Poate și a fost și cartonaș roșu la cel care l-a faultat pe Dănuleasa, pentru că intenție, neintenție, mă rog…”, a adăugat Hagi, care – însă – nu a văzut prea bine nefericitul contact ce a provocat accidentarea gravă a tânărului său elev. Mai degrabă, Dănuleasa a fost agresorul în duelul aerian cu Roger jr., care a avut și el nevoie de îngrijiri medicale.

Bucuros de prezența Aradului în Liga 1

Până la urmă, „Regele” a avut parte de o revenire de gală în fața unui stadion arădean plin pe jumătate, cu suporteri entuziaști că-și pot vedea din nou favoriții pe viu în Liga 1. „M-am bucurat pentru ceea ce am văzut la Arad. Am jucat pe un stadion frumos, cu o echipă bună și lume foarte multă în tribune. Au fost suporteri așa cum trebuie să fie, UTA are o  tradiție mare, e un club important, mă bucur că Aradul este în prima ligă. Mai departe, nu știu pentru ce ne putem bate noi, pentru ce se bate UTA…E luptă, suntem mulți acolo, e devreme. Am văzut toate celelalte meciuri care s-au jucat, e greu să spui în momentul în care noi suntem, la a treia, a patra săptămână de pregătire. Aș mai avea nevoie de încă o lună, ne mai trebuie timp, să ajungem toți la o anumită formă fizică. Dar e important să produci rezultate în perioada asta, rezultate bune, cum este cel de la Arad”, mai consideră Gheorghe Hagi, care și-a amintit că în tinerețe venea la Arad pentru miuțe cu bunii săi prieteni, Miță Țârlea, Marcel Coraș sau Marius Țucudean, al cărui fiu, George Țucudean, a ieșit campion al României sub comanda „Regelui”.

Vrea să o depășeacă pe UTA la numărul de titluri

Întrebat despre fuziunea Viitorul – Farul, Hagi a vorbit și despre ceea ce oferă clubul ca și condiții. „Nu e fuziune! E unire, ne-am unit! Unde toată lumea se desparte, noi ne-am unit. Am vrut să fie un singur brand, o singură iubire. Asta se cheamă Farul Constanța. Vrem să facem o echipă bună. Acum suntem doar o singură echipă. Palmaresul e al clubului nostru. Farul are cea mai bună academie și bineînțeles că are și o echipă în prima ligă. Eu cred că suntem cei mai buni la infrastructură, la toate suntem numărul 1 în România. Mai facem încă 8 terenuri, avem deja 16 terenuri și un teren de 5000 de metri pătrați pentru construit hotel, cu bucătării, cu camere și cu de toate. Deci Farul are cea mai frumoasă bază sportivă din România, cea mai nouă, cea mai mare, așa că ne rămâne doar să construim echipă acolo, mai dați-mi timp. La Academie suntem cei mai buni, avem cele mai multe trofee în ultimii ani în România și vrem să ajungem și noi lângă UTA ca trofee, să o depășim și noi într-o bună zi, probabil”, a încheiat Gheorghe Hagi.

În runda cu numărul doi, Farul o găzduiește pe Gaz Metan Mediaș, la Ovidiu.









6 comentarii

  1. HAGI sa fie corect si sa nu mai cerseasca pomana 11 m ca, nu a fost si mai bine sa spuna cate actiuni periculoase la poarta lui Iacob care a somat si jucatorii lui s-au aparat pe doua randuri ,nu mai spun ca, Barsanel a tinut cu echipa lui la multe faze impotriva UTA-ei ,nu mai zic de golul valabil marcat de UTA. !!! La fair play HAGI a decazut la cat de corect se da !!!

    0
    0
  2. Doua adevăruri intuite. Echipa lui Hagi nu a resimțit lipsa , olimpicilor ” Asta e realizarea lui. Aduce numai oameni utili, plus talentul valului de pusti, atrași de numele lui, care pun presiune pe titulari. Am spus ca arbitrajul va marca,, FIN. ” tributul lui către olimpici. Golul valabil anulat la Hora. Proteste timide la UTA

    0
    0
  3. Cu 20 de minute ramase, Hagi surprins cu.,, dinaintea goala”’ El ca antrenor trebuie sa prevadă și astfel de situații. Noroc ca UTA tocmai la asta nu se aștepta. Mare minus la Balint. Farul pierdea pe mana lui Hagi. Undeva în fieful divinității, partida a fost conceputa ca una a fraternitatii. Asta dacă nu își baga coada dracu’ și marca în final Pitu. Hagi mulțumit la o echipa care și asa nu-l poate da afara. O partida cu învățăminte cât pentru un tur întreg !!

    0
    0
  4. „Farul are cea mai bună academie și bineînțeles că are și o echipă în prima ligă. Eu cred că suntem cei mai buni la infrastructură, la toate suntem numărul 1 în România. Mai facem încă 8 terenuri, avem deja 16 terenuri și un teren de 5000 de metri pătrați pentru construit hotel, cu bucătării, cu camere și cu de toate. Deci Farul are cea mai frumoasă bază sportivă din România, cea mai nouă, cea mai mare, așa că ne rămâne doar să construim echipă acolo, mai dați-mi timp. La Academie suntem cei mai buni, avem cele mai multe trofee în ultimii ani în România și vrem să ajungem și noi lângă UTA ca trofee, să o depășim și noi într-o bună zi, probabil”, a încheiat Gheorghe Hagi.
    UTA are ICRTI-ul pentru antrenament, un teren tare, care produce tendinite și alte afecțiuni ale membrelor inferioare și gazonul de pe F.N. care este protejat și se întrebuințează doar pentru jocuri amicale și oficiale!
    Pe F.N. nici scaunele spectatorilor nu sunt curate…CE FACE RECONSUL, de ce nu aduce personal și pentru curățarea scaunelor?!
    Aceasta este diferența între infrastructura Farului și cea a UTA-ei!
    Domnule Meszar, haideți să ne înțelegem cu Victor Orban, altfel nu văd cum ar putea beneficia și UTA de terenuri de antrenament în stare bună și alte facilități!
    Toate acestea nu scuză cu nimic faptul că Gyuszi nu a știut să reorganizeze aranjarea în teren a jucătorilor, la o DUBLĂ superioritate numerică!!!
    Forza UTA!!!

    0
    0
  5. Analfabetul blatist vede numai ce ii convine lui,au fost cel putin inca 3 faze discutabile in careul facaturii lui de echipa care in orice campionat normal si corect ar fi fost demult retrogradata,asta pe langa hentul ala clar,la ala a avut orbul gainii rejele fara statuie,faulturi nedate noua,faulturi inventate pt ei,Pitu iertat de cartonas la tinerea aia clara,gol valabil a lui Hora.Dar asa-i,rejele guita cat poate,oare o persoana din conducerea noastra nu poate iesi sa faca scandal,tot timpul ne lasam la toti analfabetii si prostovanii.

    0
    0
  6. Eu îl respect pe Hagi pentru ceea ce reprezintă în fotbalul românesc dar e trist că el nu se respectă pe sine însuși. Pot înțelege temperamentul coleric sau tactica de a pune presiune pe adversari. Există însă o limită pe care dacă o depășești, cazi în zona circului. Din păcate e ceea ce a făcut Hagi (și) ieri: circ!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button