UTA Arad

Batha, noul „barometru” din jocul „Bătrânei Doamne”: „Este o plăcere să joci în acest campionat, pe acest stadion, le mulțumim fanilor!” + FOTO





Idriz Batha a fost poate cel mai bun jucător al UTA-ei în remiza albă din prima etapă contra Farului. Mijlocașul albanez sosit în această vară la Arad a alergat enorm și a impresionat prin dăruirea arătată pe parcursul partidei.

Fotbalistul de 29 de ani a făcut aproape la perfecție ambele faze ale jocului, lipsidu-i – practic – doar golul ca să fie notat cu 10. Iar șansa a avut-o chiar la ultima fază a partidei când șutul său cu stângul nu a prins cadrul porții lui Tordai. „Asta e nu poate să intre toate, altfel ar fi baschet, nu fotbal. Rezultatul este dezamăgitor, dar cred că am jucat bine. Norocul nu a fost de partea noastră, dar este doar primul meci, trebuie să luptăm pentru meciuri și rezultate mai bune. Ne pare rău că nu am putut să-i facem fericiți pe fani, dar așa e fotbalul, de aceea e frumos. Poți juca mai bine decât adversarul și să faci egal sau chiar să pierzi. Cred că am jucat bine, dar bineînțeles că se poate și mai bine, este doar primul meci dintr-un campionat lung”, ne-a declarat Batha după partida cu trupa de pe Litoral.

Pentru prima oară, fanii au avut acces pe noua arenă „Francisc Neuman” la un meci oficial, iar atmosfera a fost impresionantă. „Impactul a fost cel la care mă așteptam, pentru că inclusiv în ultimul amical fanii au creat o atmosferă frumoasă. Este o plăcere să joci în acest campionat, pe acest stadion. Le mulțumesc fanilor, a fost incredibil să joc în fața lor, sper să fie așa în fiecare meci”, a adăugat albanezul, care a glumit când a fost întrebat cam ce distanțe aleargă în timpul unui meci de fotbal: „Nu știu exact, ca să fiu sincer azi mi-am pierdut GPS-ul pe teren”.

În runda a doua, utiștii vor da piept cu FC Argeș, echipă pe care nu au reușit să o învingă în sezonul trecut. „Nu îi cunosc pe cei de la FC Argeș, dar din ce am auzit e o echipă bună. De fapt, am văzut aseară meciul lor contra Craiovei, au jucat foarte bine. Cred că va fi un meci dificil dar mergem acolo să obținem maximum”, a încheiat noul „barometru” din jocul UTA-ei.

Cotat la 400 de mii de euro pe transfermarkt.com, Idriz Batha a sosit la Arad de la FK Tirana, iar ulterior a mai evoluat la Partizani, Besa Kavaje, FK Teuta și Flamutari, tot în fotbalul albanez. Mijlocașul central e ultimul albanez sosit în Liga 1, după Papa și Fili (FC Botoșani) și Roumpoulakou (Chindia, fost la UTA).

Galerie FOTO, UTA – Farul 0-0, semnată Claudia Carp









22 comentarii

  1. Deși cu multe calități, excelează prin luciditate. Lucru care ii lipsește pana și lui Roger. Dacă așteptăm mintea limpede, aici speram sa fie. Noi, și jocul cere însă omul care sa dea gol. Asa ajungem sa evidențiem obiectivul numărul unu la echipa Predicția victoriilor cu argumente reale nu pe hârtie. Dacă iar nu ești sigur de ceva victorii acasă, mai ales,, poftit ” de adversar, nu poți construi nimic solid. Echipa se va ,, aseza” cu timpul și nu aici avem îndoieli. Echipa , cu bune cu rele trebuie sa faureasca un traseu acceptabil, ferit de sincope care gonește lumea. Ne-o fi hărăzit și asa ceva. Cat privesc emoțiile la fotbal, cine vrea sa le evite, poate rămâne acasă.

    0
    0
  2. Dle Ionescu Gavrila…Despre Batha ne spuneti ca…”excelează prin luciditate”. Nu prea inteleg cum ati tras concluzia asta. Omul s-a straduit, dar a fost fara realizari vizibile. A fost de 2-3 ori in pozitie liber de sut , a 16 si a dat-o aiurea. Nu-s convins ca e peste Albu de exemplu. Ii reprosati lui Roger..lipsa de luciditate…pai Roger…nu este niciodata mijlocas dreapta…cum sa joace..unde nu poate ? In prima repriza a conlucrat bine cu fundasul dreapta..apoi s-au stins fizic si el si fundasul. UTA atacand in doar 3-4 jucatori…nu va avea sanse de gol, jocul , in atac, previzibil „organizat” de Balint este …slabut. Sa joci 15-20 min cu doi oameni in plus si sa nu realizezi nimic este de prost augur. Cine mai crede ca, in deplasare , UTA va mai fi capabila sa scoata puncte multe ? .Antal a fost „umbra si vis”, Hora si rezerva sa …nu s-au vazut, Ubbink, neasteptat… extrem de slab. UTA nu are rezerva pentru aripa stanga…nu ma convinge nimeni ca Negoesca poate fi mai bun decit Buhacianu. Nu oamenii din atac au fost slabi anul trecut,si nici anul asta… ci jocul organizat de Balint un antrenor …cu resurse tactice limitate, care nu intelege jocul de atac. parca nu s-a uitat …la EURO. Nu am vazut…nici un plan B. Majoritatea am plecat nemultumiti de la Arena,UTA imi pare…sub anul trecut. Inca 2-3 meciuri din astea si publicul se satura…vor ramane doar aripa de la peluza iar de acolo…vor incepe fluieraturile de protest la adresa antrenorului…cam sub nivelulprimei divizii.

    0
    0
    1. In primul rand Balint a fost un fotbalist fara realizari deosebite in intreaga lui cariera.Automat nu a avut antrenori mari, de la care sa “ fure “ meserie, nici mari jucatori alaturi de la care sa invete cate ceva. Acestea sunt dezavantajele lui foarte mari. De la a vrea pana la a putea este cale foarte lunga. Si peste toate acestea nu stie decat joc de aparare. Neagoe, Sandoi au stat langa Piturca care la randul lui a fost antrenat de Jenei, Iordanescu si a jucat fotbal alaturi de mari fotbalisti. Un antrenor bun isi pune amprenta asupra jocului unei echipe dupa vreo 6 luni de antrenamente. Ce vedeti diferit in jocul practicat de UTA antrenata de Balint de mai bine de 2 ani ? Nimic!!! Frica si nesiguranta pe care le transmite involuntar jucatorilor.

      0
      0
      1. Il criticam pe Balint,pe buna dreptate…Lipsa de reactie,fricos,intarziate mult schimbarile elocvente,necesare,chiar si cand eram cu doi oameni in plus,dar mult mai devreme ar fi trebuit…A dat timp circarului Hagi,sa regandeasca rapid situatia critica si a facut-o foarte bine…Aici se face diferenta….Hagi urla pe colaboratorii sai de pe banca,deja din primele minute,ca nu percuteaza,iar la Balint,oamenii sai, Panzaru si ceilalti,erau stana de piatra,lipiti unul de altul,ca si gugustiucii „guduriti” pe banca…Mucles…Taiati ca maioneza..Doar bietul preparator,Alexandru Radu,facea naveta…Greu de inteles,nu-i asa???
        Avem o conducere!Cand vor fi bagati in sedinta de analiza,ca raport de contributie versus financiar,fiecare,personal?Pana nu este prea tarziu???S-a taiat in carne vie,doar unde a vrut Balint…Perfect, vedem ca stam cam „nasol”,daca imi permiteti jargonul de balta…
        Momentan,nu aruncam armele…Urmeaza alte confruntari abordabile….Exista oare un plan B?In caz ca???

        0
        0
  3. Si totusi cum ramane cu ,, publicul e al 12-lea jucator”? Sau ,, cu public in tribune echipa nu va mai pierde nuciun punct acasa” ? Sau alte variatiuni pe aceeasi tema…
    Astept un raspuns de la un specialist , ca e plin de comentarii de specialisti. Aia de stiu cum se face echipa,cine trebuie sa joace, aia de schimba antrenorul dupa prima etapa etc.

    0
    0
    1. Ieri nu este nimic de reprosat publicului (…din contra ! )..care, realmente, a fost ..fantastic..de liga I, peste nivelul echipei. Ba chiar a pus presiune pe arbitru, care…de citeva ori a dat pentru UTA…dupa reactia violenta a spectatorilor. dar publicul nu poate …sa o bage in plasa. El doar „poate da aripi” jucatorilor ( daca astia…pot „zbura”..), ii timoreaza pe oaspeti si pe arbitru. Un arbitru, care sub reactia publicului nu a vazut un penalty…la Larie si nici nu a dat rosu la accidentarea constanteanului…dupa o reactie violenta, intarziata a lui Roger. Dar ce sa faca publicul…cind…cu doi oameni in plus, in teren antrenorul de la UTA tine inapoi 2 stoperi si 2 inchizatori, pe linga Antal si Ubbinc…total in afara jocului ? @ PET-CT orice ati spune …Balint nu ne-a aratat ca stie sa „aseze” echipa !

      0
      0
      1. Antal nu a jucat ieri!! Cum naiba sa ne luam de jucatori care nici nu intra pe teren. Preferam sa fie schimbat Ubbink cu Antal poate mai facea ceva sau cu Negoescu insa nu in minutul 87.

        0
        0
      2. Nu la asta ma refeream ci la ideile, adevarate axiome, emise de ,,specialistii” de aici. Printre care si aceea ca atunci cand vor fi spectatori in tribune, echipa nu va mai pierde puncte pe teren propriu. Si chiar de la primul meci s-a dovedit ca nu e asa chiar daca ,,specialistii” dadeau verdicte. Despre asta e vorba: fiecare sa-si vada lungul nasului!

        0
        0
  4. Prestație consistentă atât cât l-a ținut pregătirea fizică. Pe final realizările au fost mai rare. Împreună cu Roger pot fi cheile meciurilor din deplasare.

    0
    0
  5. La Batha m-am uitat mai mult ca închidere și recuperare. Nu mai vorbim de forță și rezistenta. Aici vad o luciditate a fisei de post. Luciditatea la Roger trebuia sa se materializeze în sfârșit la măcar un gol. Se plimba destul prin careu cu rezultate incerte. Mai trage la poarta când pune adversarul capac la minge. Acele câteva secunde în plus sau minus fac diferența. Cei vreo doi trei la care ai pretenții, transmit și la ceilalți lipsa de luciditate încât nu mai știu nici cati oameni mai adversarul în teren. UTA nu e caracterizata prin joc exploziv, susținut, și atunci la joc elaborat ai alte pretenții.

    0
    0
    1. Cu tot respectul,domnule @Ionescu Gavrila,aici va contrazic total….Batha nu este de meserie nici inchizator si nici macar ,mai putin, recuperator…Nu este fisa postului sau de creatie, este spre ofensiv..Ca a facut-o,e de apreciat!Doar frica antrenorului Balint,il face ca in loc sa-si vada de treaba sa, sa trebuiasca sa coboare,nevoit, intre o aparare nesigura,pe recuperare,foarte multe greseli personale si pase,doar sa scape de „obiect”,fundasii…Automat lipsa la creatie,”da-o repede la cel mai apropiat si ai scapat”…Nu prea cred ca mananca acest Batha jaretec,ca sa reziste pana la final,cu travaliul enorm al sau, facut….Un castig cert,in cazul ca nu-i vin ceva idei nastrusnice lui Balint,ca sa-l replofileze..Ne putem astepta…Cu pareri de rau…

      0
      0
  6. Batha este Kante de UTA! Am vazut ca multi aradeni au scris ca nu avem romani sau chiar aradeni….Denis Maneran 2002 mijlocas dreapta si Abel Popa 2002 fundas central Lipova sunt juniori cu un potential foarte mare,acum depinde cum stam cu bugetul!

    0
    0
  7. UTA. sta slab la capitolul atacanti .HORA s-a luptat s-a zbatut cat a putut dar se vede ca, are o varsta ,nu mai este ca la 25, 26, 27 ani !!! Sa vedem cum va evolua Dangubic in viitoarele etape. Apostu, trebuie sa mai aduca neaparat un atacant . Meciul cu Fc. Arges va fi un meci foarte greu ca, de altfel toate meciurile . Argesul o echipa fara prea multe vedete la echipa cum dealtfel au fost si campionatul trecut dar este o echipa foarte muncitoare cu 2 antrenori priceputi Ianovschi si Prepelita ,o echipa care le-a pus mari probleme CS. Craiova si in plus de aceasta vad ca are un nou MAKELELE o adevarata stanca de piatra si periculos in atac !!!

    0
    0
  8. Pacat ca nimeni nu scoate in evidenta si aspectele pozitive din meciul de ieri , cum ar fi partitura de joc, UTA nu mai joaca lunag si pe a doua, puen mingea jos si mai mult de atat , nu am mai vazut jucatori care sa se plimbe pe teren , absolut toata lumea dar absolut toata lumea a luptat pana la ultima picatura de energie !Pronostichez ca ,Miculescu si Negoescu vor fi surprizele extrem de placute in acest sezon!

    0
    0
    1. Da…este valul care il poate duce pe Negoescu sus de tot,daca i se dau minute..Imi place baiatul…Are viteza,tehnica si foarte bataios…Succes!

      0
      0
  9. Ba da ,am si spus dupa meciul cu Farul ca, mie mi-a placut cum a jucat UTA. ,baietii au avut atitudine si o siguranta a circulatiei a mingei destul de buna fata de campionatul trecut. Urmeaza ca, de la meci la meci UTA. sa fie mai eficienta. Atat mai trebuie UTA-ei, inca un atacant bun !!!

    0
    0
  10. Batha a fost omul meciului…..puternic ca un berbec fara frica de contacte a alergat cat Roger Pasaglia si Ubbink la un loc…..cu o clasa peste restul mijlocasilor

    0
    0
  11. Cel mai bun jucător de pe teren. Travaliu impresionant, curaj și agresivitate în sensul bun al cuvântului, a recuperat enorm, a fost mereu acolo unde ”ardea”. Dacă la elementele enumerate mă așteptam să le văd în jocul lui, m-a impresionat calitatea adusă pe faza ofensivă. Nu s-a ferit de pase riscante, a urcat și cu mingea la picior, a creat superioritate de multe ori. Păcat că nu a marcat la acel șut din finalul meciului, ar fi fost încununarea unui meci foarte consistent. Un box-to-box foarte util. Rămâne acum doar ca și jucătorii din jurul său să își ridice nivelul astfel încât calitățile lui Batha să fie puse în evidență de jocul colectiv.

    0
    0
  12. cel mai bun transfer al utei care a confirmat din primul meci foarte bataios din pacate domnul balint cu tactica lui cu un singur varf nu functioneaza

    0
    0
  13. Nici nu se discuta…Batha,cel mai bun de pe teren….de departe…,cel putin fata de Farul dar probabil si pe viitor,speram….

    0
    0
  14. Apostole ==cauta,cauta….un vulpoi sa stie sa dea la poarta
    Balint..1/.pune jucatorii toti sa traga la poarta ca asta nu pre stiu
    2./care vezi ca e vreunul ciulangiu pune-l la 10 ture de teren

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button