Șoimii LipovaUncategorized

Ex. polistul Nicolescu a debutat cu gol pentru Lipova, care a evitat în ultimul minut eșecul din amicalul cu Lotus Băile Felix





După insuccesele cu Ripensia (0-2 și 0-5), Șoimii Lipova a găzduit o colegă de eșalon din județul Bihor. CSC Sânmartin, rebranduită în Lotus Băile Felix sub comanda aceluiași Gheorghe Ghiț, a condus o oră de joc în amicalul din Sânnicolau Mic, dar s-a văzut egalată la ultima fază de marea noutate din lotul lui Flavius Sabău, Bogdan Nicolescu.

Orădenii au deschis tabela după o jumătate de oră de joc pe o contră rapidă, finalizată de Ionuț Ban. Filimon, Gavrilă și Alexandru Ban au încercat fără succes poarta adversă în prima parte, pentru ca la reluare juniorul Brad să obțină un penalty, ratat, însă, de un alt Under, Abel Popa. Cosmin Abrudan a avut și el o ocazie mare de egalare, dar 1-1 s-a făcut de abia în minutul 90. Atunci, Gavrilă a centrat din corner și Nicolescu a marcat cu o lovitură de cap.

Așadar, fundașul Bogdan Nicolescu (31 de ani) e foarte aproape de revenirea în fotbalul românesc la Șoimii Lipova. A plecat la începtul lui 2019 de la ASU Poli în Australia, apoi în Spania, unde mai evoluase în trei rânduri în cariera sa și acum e din nou acasă. Fiind prieten cu Bogdan Bozian, Nicolescu a primit o ofertă de la campioana en-titre a seriei a 8-a, pe care o va analiza până săptămâna viitore.

„Am făcut foarte multe greșeli pe posesie și ne-au surprins pe contraatac. De vină este și oboseala, dar am greșit pase și în jumătatea proprie și normal că un adversar bun te taxază. Nu ne-a ieșit nici pressingul, am stat prost și am oferit foarte multe contraatacuri adversarilor. Pe plan ofensiv am avut puține acțiuni și nu am finalizat decât prin șuturi de la distanță. S-au luat decizii greșite, dar e normal, zic eu, pe fondul de oboseală în care suntem în această perioadă. Mai lucrăm o săptămână intensiv, sperăm să îmbunătățim jocul pe noul sistem. Am primit întăriri în linia defensivă, Bogdan Nicolescu, e exact ceea ce-mi doream, sperăm să rămână la noi, vom vedea săptămâna viitoare”, a spus Flavius Sabău, care și-a actualizat și programul de amicale, după cum urmează: Buziaș (31 iulie), Sântana (4 august), CSC Sânmartin (7 august), Cupa României – turul 2 (11 august), CA Oradea (14 august), SCM Zalău (21 august).

Formații:

Lipova (prima repriză): Buta – Stoin, Polgar, Dolga, Gherasim – Simion, Bozian, Al. Ban – Filimon, Trabalka, A. Gavrilă

Lipova, repriza 2: Iliescu – Aldan, Nicolescu, A. Popa, Hațegan – Suslak, Gavrilă, Sahli – Filimon, Ciubăncan, Brad. Au mai intrat: Cosmin Abrudan (2004, Oradea), Andrei Rusu (2004, junior Lipova)

Lotus Băile Felix: Beke – Fl. Pop, Cr. Oros, T. Paublusztig, M. Arsene – Habakuk, D. Dardai – R. Pop, Codoban, I. Ban – A. Fărăgășanu. Au mai jucat: S. Nogo, T. Tamaș, Ș. Tirla, V. Costea, D. Sfîrlea, R. Baciu, D. Lupșe, N. Farcaș.









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button