UTA Arad

După Vulturar, UTA mai dă un junior în fotbalul italian: Norbert Nagy semnează cu Venezia! Roli Nagy: „Muncă și sacrificii!”





La un an de la transferul lui Cătălin Vulturar, la Lecce, grupare cu care mijlocașul arădean de 17 ani a și promovat în Campionatul Primavera 1 la finalul stagiunii 2020-2021, clubul UTA mai dă un fotbalist în Italia. Este vorba despre Norbert Nagy, fiul fostului fotbalist de Champions League, Roland Nagy, de numele căruia se și leagă, ca antrenor, promovările echipei fanion din ligile 4 și trei și accesul la barajul pentru Liga 1 din 2016.

Finalist cu UTA în Liga Elitelor

Fotbalist cu un fizic impunător (1, 93 metri) la vârsta sa (16 ani), Norbi Nagy a început fotbalul sub comanda lui Norbi Josza, după care a a mai fost antrenat de Florin Voinea, Bogdan Oneț, Francisc Tisza, Dinu Donca și Adi Ungur. În stagiunea precedentă a jucat finala Ligii Elitelor cu UTA Under 17, pierdută cu 5-1, în fața Viitorului. Mijlocaș la bază, în ultimele sezoane Nagy jr. s-a reprofilat vârf, post pe care a evoluat inclusiv la echipa națională Under 16. În această vară, talentatul fotbalist urma să facă pasul spre Liga 3-a, în tricoul celor de la Gloria Lunca Teuz Cermei, doar că a fost „deturnat” de echipa de tineret a clubului Venezia Calcio.

Aproximativ 90 de mii de euro, clauza de cumpărare a utistului

Prin intermediul impresarului Cătălin Sărmășan, Nagy  a susținut probe de joc echipa Primavera a grupării în negru și verde și stafful tehnic condus de Andrea Soncin a dat undă verde pentru transferul său. De fapt, în primă fază e vorba despre un împrumut pe un an de zile, cu opțiune de cumpărare, fixată în jurul sumei de 90 de mii de euro. Probabil, Venezia va activa mai repede clauza de achiziționare defintivă a arădeanului, doar că în această vară a făcut numeroase investiții, inclusiv la nivelul echipei de tineret, cu care-și propune să promoveze în campionatul Primavera 1.

 

Roli Nagy: „Pas la momentul oportun în cariera sa”

Cert este că Norbi Nagy va semna contractul cu noua sa echipă vineri, în prezența părinților săi și a impresarului Cătălin Sărmășan. „Noi spunem că pentru Norbi acest pas în cariera sa vine la momentul oportun. Condițiile pe care le oferă clubul din Venezia, faptul că s-a creat o emulație fantastică acolo și după promovarea primei echipe în Serie A, cu impact pozitiv și la echipa Primavera, ne-au convins să-l sprijinim pe Norbi în alegerea sa. Dincolo de partea sportivă, el va studia la Colegiul American din Venezia, cred că-și va echivala fără problemele studiile făcute până acum la Colegiul Moise Nicoară, engleza o vorbește fluent, deci e important și acest aspect. Cred că și-a impresionat plăcut și noii antrenori, din moment ce el și clubul UTA au primit oferte clare. Chiar dacă mai are deprinderi de mijlocaș, fiind tânăr și puternic, cred că cei de la Venezia au realizat că e material bun de lucru pentru ei ca și atacant de careu. Va fi coechipier acolo și cu orădeanul Luca Popa, pe care-l cunoaște destul de bine, se vor ajuta reciproc în procesul de acomodare. Ca și părinte nu e ușor să te desparți de băiat la 16 ani, dar eu și soția avem noroc că săptămânal sunt două curse directe de avion până acolo și sper să-l vedem cât mai des. Aș vrea să le mulțumim din inimă tuturor antrenorilor și profesorilor care s-au ocupat de educația sa sportivă și școlară, iar aici îl includ și pe Daniel Bondar. Mai departe Norbi e conștient că-l așteaptă multă muncă și sacrificii”, ne-a declarat Roland Nagy, fostul fotbalist al celor de la UTA, FC Brașov, Steaua, Mainz, FSV Frankfurt, SV Darmstadt, din nou UTA și Tricotaje Ineu.









10 comentarii

    1. Poti sa te faci si tu impresar boss,dar probabil nu ai timp,trebuie sa-ti arunci laturile si frustrarile pe aici.

      0
      0
  1. Ne-am lămurit și cu asta… De la Cermei direct la Venezia…. Ăsta da salt! Pe când la prima echipă????

    0
    0
  2. Imi pare rau pentru Rolly Nagy, mai ales ca il cunosc,..dar calea aleasa- transfer la Venezia- ;a varsta asta, nu e buna, pentru tanarul sau fiu.Nu inseamna o garantie de avansare rapida in meseria de fotbalist. Bine ar fi sa ia exemplul lui Man, care si-a sfatuit si urmarit bine copilul. Nu stiu…nici macar un roman , care plecat la varsta asta in Italia- dar si in Europa- sa reuseasca,…poate doar Dragusin, de la Juventus….dar este exceptia…care intareste regula. In fine, fiecare doarme …cum isi asterne ! Ii doresc succes tanarului viitor fotbalist !

    0
    0
    1. @Calin, @ aluat bun.
      Cunoscandu-l pe Roly din copilarie si pe tanti Ani si nea Istvan,mama si tatal lui Roly (Dumnezeu sa-i ierte),oameni de un ales caracter in comuna Sagu,pot spune,apropo de aluatul bun,ca Norbi va reusi la Venezia.Printr-o conjunctura legata de serviciu,am cunoscut si pe bunicii din partea mamei.
      Nea Craciun,bunicul matern,cadru militar iesit la pensie,lucra pamantul si cultiva tutun la Cermei.Da,de aici se trage gena lui Norbi,din oameni harnici si onesti….Felicitari Roly,pentru Norbi.Si acum parafrazandu-l pe Teoharie Coca Cozma la finala din 1986,Steaua-Barcelona,referitor la penaltyul transformat de Lacatus,spun si eu -Norbi trebuie sa reuseasca,Norbi va reusi….Semnat,R. C.-Sagu.

      0
      0
  3. Ca si mereu,cand pleaca un junior de valoare,crescut in pepiniera,inainte sa faca pasul mare la prima echipa,un ochi imi plange,celalalt imi rade….
    Pai daca si tatal sau,Rolly,om mare de fotbal,nu stie ce e mai bine pentru fiul sau?…atunci nimeni din lume….Sa se mai lase rautatile si sa-i dorim succes enorm copilului….Oare cati dintre voi stiti,ca inca de mic,antrenorii sai,trebuiau sa se prezinte mereu,cu certificatul sau de nastere,pentru ca nici un adversar nu credea,din cauza inaltimii sale si al fizicului,ca e grupa lui de varsta..:-)))
    PS:nu stiu daca am inteles bine,dar se pare ca si parintii sai se vor muta in Italia,ca sa-i fie foarte aproape,cel putin cat dureaza adaptarea si scoala…
    BAFTA MULTA!!!

    0
    0
  4. Cum să ajungă la UTA acest puști ,,minune,, dacă nimeni de la UTA nu are ochi pt el? Sau poate nu este impresariat de domnul Apostu și Giusi … Las că îl iau străinii ,după ce dracu mai există academia de juniori , creste-i pentru prima echipă ! Hoți și mercenari in conducerea echipei UTA.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button