Șoimii Lipova

Lipova începe să urce după succesul de la Dumbrăvița! Stan: „Golurile au fost întâmplătoare” v.s. Sabău: „Am dorit să fim pragmatici pe un teren neîngrijit”





Etapa cu numărul 7 în seria a VIII-a a Ligii a 3-a a venit cu două premiere pentru CSC Dumbrăvița și Șoimii Lipova. Timișenii au pierdut pentru prima oară în acest campionat, în timp ce campioana en-titre a câștigat prima partidă în deplasare. 2-0 a fost scorul la care s-au impus „alb-albaștrii”, după reușitele semnate Trabalka (min. 11) și Filimon (74). Până la urmă, s-a respectat o tradiție veche de câteva sezoane și anumea aceea ca „șoimii” să fie „nașii” teamului „alb-verde”.

 

Stan: „ Incredibil, nu mai înțeleg nimic”

Gazdele partidei de astăzi acuză și două eliminări, chiar a celor mai importanți jucători ai săi, căpitanul Zurbagiu și coordonatorul Martinov. Ambii au fost trimis mai repede la dușuri pentru câte două „galbene”, după infracțiuni banale, foarte ușor de evitat. „Este foarte greu să vorbesc pentru că vreau să mă detașez de arbitraj, să mă ocup doar de joc. Însă, am ajuns să fim învățați un regulament propriu de un copil de 21 de ani. Faze identice în care am primit explicații frumos, la alte meciuri, astăzi au fost judecate cum știam noi înainte, cum ar veni pe un regulament vechi. Incredibil, nu mai înțeleg nimic. Nu îl acuz pe arbitru de rea voință, cu toate că a cam fost contra noastră tot meciul. Am jucat în 10, apoi în 9 și lipovanii nu ne-au fost superiori. Tot noi am fost la cârmă, dar este adevărat că sunt experimentați, stau bine în teren și cred că astăzi i-au interesat doar punctele. Ca să concluzionez, a fost un meci echilibrat, cu un plus pentru noi. Am câștigat majoritatea duelurilor unu la unu, iar golurile au fost întâmplătoare. Nu s-a simțit omul în minus și pe final doi oameni în minus, chiar noi am avut trei șuturi pe poartă în ultimele 10 minute”, susține Cosmin Stan, antrenorul celor de la Dumbrăvița, care-și poate vedea echipa pierzând locul 2 în această rundă în fața celor de la Crișul.

Sabău: „Mă bucur că mai întâlnim și adversari care joacă fotbal”

Lipova își consolidează poziția a 4-a în clasament și leagă primele două succese stagionale, după ce runda trecută se impusese cu 4-1 contra celor de la Periam. „Am jucat mai direct datorită stării proaste a terenului, ne-a ieșit bine. Am marcat primii și am mai ratat prin Bozian și Filimon. Cu adversarul în inferioritate am și construit, ne-am dominat adversarul în a doua repriză, după ce prima a fost echilibrată. Nu ne-am aruncat la joc în superioritate, aveam avantaj pe tabelă și am dorit să fim pragmatici. Am urmărit punctele, nu putem construi pe un teren neîngrijit, il știam de la Cupă și am trimis un om să-l vadă înainte. Am întâlnit un adversar bun, agresiv, au încercat să facă pressing sus, dar am replicat cu minge lungă. Mă bucur că mai întâlnim și adversari care joacă fotbal, dar fiecare își câștigă meciurile cum consideră de cuviință. Urmează o etapă acasă, cu Pecica, vrem continuitate la victorii ca să recuperăm punctele pierdute”, afirmă și Flavius Sabău, antrenorul principal al „șoimilor”.

Clasament

 

Un comentariu

  1. Domnule Stan nu stiu ce meci ati vazut dv dar nu stiu unde e plusul ala de care vorbiti . In lumea fotbalului suturi de genul ala se numesc ,,besini”. Era greu sa te exprimi pe un teren cu iarba de 7-,8 cm chiar 10 pe alocuri. Dar intelegem ca astea sunt posibilitatile dv, si apreciem efortul care-l faceti . E greu sa castigi ( chiar si acasa) cand esti fluierat corect .

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button