Gloria LT Cermei

Cermeiul și-a pierdut la ultimul meci al anului speranța la play-offul Ligii a 3-a: „Rămânem cu satisfacția că juniorii progresează la noi”


După retragerea din competiție a celor de la Național Sebiș, Gloria Lunca Teuz Cermei a devenit cea mai veche divizionară terță arădeană. „Sămădăii” au început cel de-al șaselea sezon în Liga 3-a fără aspirații deosebite, dar cu dorința de a da o mână fotbalului arădean, prin reinventarea unor tineri jucători care nu au avut șansa de a ajunge (încă) mai sus sau pur și simplu jocuri la un nivel bun pentru fotbaliști de 17, 18 ani. Toate acestea pe mâna lui Flavius Moisă, un antrenor tânăr, foarte preocupat și exemplul din iarbă al lui Adrian Piț, fostul fotbalist al celor de la AS Roma.

 „Ne-a interesat ca fazele de poartă să nu fie întâmplătoare, ci rezultatul antrenamentelor tactice”

Celelalte mutări din vară, Bercu și Vlad (împrumutați de la Lipova) nu au crescut media de vârstă a echipei, ținută – de altfel – jos prin juniorii utiști, Maxim și Clipotă. Stoianovici, Iuga sau Șimăndan sunt și ei fotbaliști care nu au ieșit demult din perioada junioratului.  „Programul de pregătire din vară a fost unul serios, cu patru antrenamente plus joc la final de săptămână. Au fost multe astfel de meciuri amicale, prin care am încercat să omogenizăm echipa. În campionat, am jucat un fotbal bun, organizat, ne-a interesat ca fazele de poartă să nu fie întâmplătoare, ci rezultatul antrenamentelor tactice pe care le-am făcut. În mare parte am reușit, au fost oscilații, normale la jucătorii tineri, au fost și bucurii, dar și dezamăgiri. Per ansamblu, a fost mulțumitor parcursul din acest an, cu toate că am fi dorit să ne luptăm până la capăt pentru un loc în careul de ași. Pentru noi, campionatul a început abrupt.  Am dat piept pe teren propriu cu forțele seriei . Pe Crișul am dominat-o, am condus, dar am pierdut pe final. A urmat Lipova, când am fost văduviți de două penalty-uri și am scos doar un punct sau,  mai bine zis, am pierdut două puncte. După aceste două înfrângeri nemeritate, a venit deplasarea la Pobeda, unde am câștigat fără probleme, ca și meciul de acasă contra Curticiului, de altfel. A venit și reculul, acasă cu Dumbrăvița nu am putut să gestionăm bine momentul bun, nu am jucat rău, dar ei au fost mai pragmatici. La Pecica am scos doar un egal, după ce am ratat pe final un penalty, iar apoi am stat o etapă. Nu ne-a priit acest lucru, pentru că am pierdut destul de clar la liderul Ghiroda. Am rămas de la acest meci doar cu golul debutantulului Clipotă. A început returul și am mers la Chișineu Criș, unde am avut posesie două treimi din meci, dar ei au dat gol și au închis jocul și au ținut de rezultat. A urmat jocul de la Arad, cu Lipova, am condus la pauză și, dintr-un penalty dubios, am fost egalați. În fine, am pierdut pe final după alte decizii suspecte ale arbitrilor, dar și execuției de la 40 de metri a lipovanului Nicolescu. A urmat victoria de la Pobeda și apoi am avut un tur de forță.  În 7 zile am scos un egal la Curtici și am învins Periamul de două ori, reprogramarea din deplasare și returul de acasă, deci am făcut 7 puncte din 9 posibile, o performanță buna pentru Liga 3-a. Am încheiat la Dumbrăvița, o adevărată finală pentru intrarea în play-off. Am făcut un meci foarte bun, dar nu am scos niciun punct, cu toate că am fi meritat”, a sintetizat Petre Bulza, președintele Cermeiului.

Obiectivul este să jucăm în Liga 3-a cu copii, tineri, pe care să-i pregătim pentru pasul la nivelele superioare”

Gloria a terminat anul, respectiv 14 etape, la cota 18 puncte, pe locul 5. Dumbrăvița e ultimul loc de play-off, cu 22 de puncte, dar și un meci mai puțin disputat. Așadar, Cermeiul va evolua, în proporție de 90%, în play-out, unde nu ar trebui să aibă probleme cu retrogradarea și să-și vadă de planul lor. „Avem satisfacția că juniorii progresează la noi. Avem  jucători care au plecat de la Cermei și joacă în Liga 2-a, respectiv Alex Sabău, Daniel Filip și Darius Buia. Juniorul Ionuț Pop a fost convocat la lotul național U17 și promite mult. Obiectivul nostru este să jucăm în Liga 3-a cu copii, tineri, pe care să-i pregătim pentru pasul la nivelele superioare. Pandemia ne-a afectat și financiar, medical și psihic, din toate punctele de vedere. Dar, am mers și mergem mai departe având continuitate pe banca tehnică și un lot de jucători de bază. Așteptăm cu încredere noul sezon, care sperăm să vină cu normalitate și respect pentru fotbal. La condițiile pe care le avem ca echipă mică, eu cred că ne-am depășit condiția. Apreciem conducerea tehnică,  pedirectorul tehnic Roland Nagy, antrenorul Flavius Moisă, ajutat de Adi Sasu și Cristi Irimia. Toți sunt oameni de caracter, care au știut să gestioneze și  momentele mai încordate. Nimic posibil fără Primăria și Consiliul local Cermei, domnul primar Ioan Vesa, dar și prietenii mei sufletiști: Valerică Ghinea, Sandu Leah, Ovidiu Laza și Ioan Petrică, firma de pază DEY și Jandarmeria, doctorul Adi Dărăbanțiu, dar și Marinel Goldiș, Doru Stamoran și alții care fac parte din marea familie Gloria Lunca Teuz Cermei, cea mai veche participantă dintre echipele arădene la Liga a treia. În numele clubului nostru, am dori să le dorim tuturor acestora, dar și iubitorilor fotbalului din județul Arad Sărbători Fericite,cu mențiunea că ne-a plăcea să avem mai mult respect între noi și pentru sportul rege, a încheiat Bulza.

În sezonul regular, cermeianii mai au de jucat doar două partide, ambele pe teren propriu, cu Progresul Pecica și CSC Ghiroda și Giarmata Vii.

4 comentarii

 1. Tu Bulza ai fost cel mai oropsit dintre toti. Pe tine te-au furat te-au jegmanit . Vai vai cum nu vezi si neputinta voastra.

  0
  0
  1. gicule sa faci ce face cermeiul ai nevoie de sange in instalatie si din pacate instalatia ta e infundata iar baza virusata

   0
   0
 2. Tot cu povestea asta vi ca ce face Cermeiul e nu stiu ce. Nu te obliga nimeni . Este orgiul tau si atat.

  0
  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button