Frontiera Curtici - arhivă liga 3

Curticenii au rezolvat mare parte din ecuația salvării pornind de la defensivă! Trifoi: „Să ne facem fericiți suporterii printr-un rezultat bun și cu Dumbrăvița!”





Au fost suficiente două etape din sezonul de primăvară al Ligii a III-a (seria a 8-a) pentru ca ecuația echipei ce va retrograda, alături de desființata ACS Poli, să se rezolve în mare parte. În ciuda tăierilor din pauza de iarnă, Frontiera Curtici a s-a mobilizat exemplar și s-a întors cu maximum de puncte din deplasările de la Chișineu Criș și Periam. Contra „lanternei” pregătite de Sorin Bălu succesul este cu atât mai important cu cât distanța dintre cele două formații a crescut la 12 lungimi de undă, foarte greu, dacă nu, imposibil, de recuperat de formația timișană, în play-out.

În mare parte, cele două rezultate au venit ca urmare a unor prestații defensive aproape perfecte, iar portarul Lucian Mucha a legat, în premieră stagioanală, două confruntări cu un singur încasat. „Luci e într-o formă foarte bună, s-a pregătit bine toată iarna, asta o face și acum și dă încredere echipei. Bineînțeles, fără jocul excelent al băieților din fața sa nu ar fi reușit să închidă poarta atât de bine și, până la urmă, în cele două partide nici nu a avut mingi foarte grele. Au mai degrabă centrări din benzi sau șuturi de la distanță la care nu a avut probleme. Și concurența cu Paul (n.a. Nan) începe să devină tot mai benefică pentru Luci, copilul a crescut mult față de acum trei-patru ani de când am început să lucrez cu el. Încă nu a făcut 18 ani, are tot viitorul în față. Eu am încredere în ambii, sunt sigur că-și vor aduce aportul și la alte rezultate bune din acest sezon”, spune Florin Trifoi, antrenorul cu portarii al curticenilor, care poate intra și el între buturi oricând în caz de nevoie.

Povestea lui „Fronti” este cu atât fascinantă cu cât jucătorii și antrenorii și-au văzut salariile tăiate după reducerile bugetare dictate de autoritățile locale. „Avem băieți de caracter, care au dat dovadă de înțelegere si s-au pregătit excelent. Am făcut două meciuri bune, la Periam chiar am fi meritat să câștigăm la două-trei goluri diferență, până la urmă sunt importante punctele și faptul că suntem aproape de îndeplinirea obiectivului. Nu știm ce va fi exact la vară,  noi vrem să ne salvăm, ba chiar să terminăm cât mai sus posibil în clasament”, mai afirmă Trifoi, care împlinește chiar astăzi 41 de ani, după o carieră de 25 de ani la CSȘ Gloria, West Petrom Pecica, Victoria Nădlac, Păulișana Păuliș, Partizan Satu Mare, Banatul Sânnicolau Mic, Șoimii Lipova și acum Frontiera Curtici.

Sezonul regulat se încheie sâmbătă în C8 cu „ciocnirea” singurelor formații ce au luat 6 puncte în 2022. La Graniță ajunge CSS Dumbrăvița,  formație ce a „dezghețat” anul cu un 3-0 pe „Motorul”, contra Lipovei, obținând cu această ocazie a și obținut calificarea matematică în play-off. A urmat și un 2-0 cu Pobeda Star Bîșnov, așa că formația lui Cosmin Stan are perspective de locul 2 înainte de intrarea în play-off. „Sperăm să o ținem tot așa și la Curtici și să păstrăm și acolo poarta intactă. Legat de clasament, iată că începem să avem deja pretenții. Înainte de prima etapă din sezonul de primăvară, spuneam că trebuie să ne asigurăm locul de play-off. Acum, așteptăm meciul de la Curtici să ajungem pe 3 sau chiar pe locul 2, pentru că am ajuns la un singur punct de acest loc. Sper să nu fugim după doi iepuri și să terminăm pe locul 4… Dar cred că ne stă la îndemână să scoatem un rezultat bun la Curtici și să încheiem pe podium!”, a spus și tehnicianul timișenilor.

În „alb-albastru”, Prică și Varga revin după suspendări la Curtici, iar Gligor și Vereș ar trebui să fie recuperați și ei din punct de vedere medical pentru meciul de sâmbătă, de la ora 15, de la Curtici. Moldovan, omul de trei puncte de la Periam, va fi – în schimb – suspendat, iar Huțanu și Pavel rămân în „infirmerie”. „E clar că întâlnim o echipă în mare formă, dar și noi am demonstrat că putem face față oricui. Nimeni nu ne dădea vreo șansă în aceste prime etape, dar, cu un joc de apărare bun și contraatacuri bine purtate am obținut maximum. Cam asta ne dorim și sâmbătă, nu cred că ne permitem să ieșim prea mult la joc cu o formație bine pregătită, care are și câțiva jucători care pot face oricând diferența dacă au spații și mă refer în special la Făgărășanu. E și primul nostru joc acasă în acest an, sperăm ca publicul curticean să vină alături de noi,  mai ales după cele două victorii obținute la Criș și Periam. Vom face tot ce depinde de noi pentru a-i face fericiți printr-un rezultat bun”, mai afirmă Trifoi.

Formații probabile:

Curtici: Mucha – Puta, Calvin, Gligor, A. Popescu – Coșa, Avrămuțiu – Morar, Prică, Andrieș – Burlă.

Dumbrăvița: Trifon – Bura-Koț, Bain, Moțiu – L. Bodri, Schinteie, Zurbagiu, Martinov, Ghinescu – Tismonar, Făgărășanu.

Arbitri: Mircea Salomir – Paul Pojar, Alin Revnic (toți din Cluj-Napoca)

Observatori: Dan Miholcea (Bocşa), Antonie Burtea (Reşiţa)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button