Șoimii Lipova

Lipovanul Andrei Rusu a debutat în Liga 3-a cu un gol de 6 puncte pe terenul Ghirodei: „Am crezut până la final, vrem să câștigăm totul până la final”





Play-off palpitant în seria a 8-a a Ligii a 3-a. Echipele arădene, care nu câștigaseră în 2022, s-au revanșat la momentul oportun, în deschiderea fazei decisive, cu succese la Ghiroda și Giarmata Vii și Dumbrăvița. Șoimii Lipova a făcut o primă repriză excelentă contra liderului, dar a ratat prea mult și a intrat la cabine cu avantaj minim. Timișenii și-au revenit după pauză, au egalat la 1 și chiar au căutat și golul doi. Elevii lui Sabău, Ciubăncan și Polgar au forțat din nou în ultimele 10 minute și, în cele din urmă, insistențele le-au au fost răsplătite.

Cel care a adus bucuria în tabăra „alb-albaștrilor” a fost Andrei Rusu, un atacant de 17 ani, care a și debutat cu această ocazie în Liga a 3-a. Acesta intrase pe gazon în minutul 85, în locul lui Brad, care a muncit mult, dar nu a avut prea multe realizări. În cel de-al patrulea minut de prelungire, Vlad Filimon, cel care și-a procurat penalty-ul din care a făcut 0-1 în prima parte,  a pătruns în careu, a tras puternic, Mosoarcă a respins până la Rusu, care a urmărit și a reluat în plasă. „Am crezut până la final, nu am renunțat. Trebuia să rezolvăm meciul încă din prima repriză, am avut puțină neșansă, dar mă bucur că am luat toate punctele. Sunt foarte fericit că am reușit să debutez cu gol într-un meci atât de important. Chiar m-am gândit înainte de acest meci, mi-era gândul să debutez, să dau gol și mă bucur că am reușit. Mister mi-a spus să intru cu tupeu, să am încredere în mine și să stau cât mai aproape de poartă. Am luat niște puncte foarte importante, mai rămân încă opt meciuri de jucat și trebuie să le câștigăm pentru a încerca să terminăm pe primul loc”, a spus eroul „șoimilor” la Ghiroda, poreclit „Deiu” de către colegi.

Andrei Rusu e al treilea tânăr lipovan getbeget care debutează în Liga 3-a în ultimele două sezoane, după Abel Popa și Răzvan Gherman. „Am reușit să promovez de la juniori la echipa mare cu multă muncă, plăcere, în primul rând și sacrificii. Le mulțumesc din suflet antrenorilor mei, domnului Ioan Stoica și acum lui Flavius Sabău, că au avut încredere în mine și m-au învățat tot ce știu eu astăzi”, a mai punctat Rusu, care a avut un weekend perfect, marcând și pentru Lipova II, tot un gol decisiv, la Zădăreni și tot spre final, în minutul 86.

De altfel, fotbalistul născut pe 5 decembrie 2004 și-a făcut mâna la echipa din Liga 5-a pentru care a înscris de 6 ori în 2022, de două ori de la 25 de metri. „Andrei Rusu a început destul de bine și pregătirea de iarnă, este un atacant cu execuții, în primul și în primul rând. Știam chestia asta despre el, îl ținem pe lângă noi de trei ani și nu pot decât să mă bucur pentru el, pentru acest debut cu gol. Nu a renunțat să joace la juniori, a dat cinci goluri (n.a. șase cu cel de ieri, de la Zădăreni), adică este un jucător care marchează și am mizat pe asta și astăzi (n.a. vineri). Adică să ne aducă un plus în ultimele 5 minute pentru execuții și din fericire chiar a reușit. Este tânăr, mai are de muncit din punct de vedere fizic și de câștigat și în alte aspecte”, a spus și Flavius Sabău despre atacantul său.

4 comentarii

  1. sper sa nu fie un al doilea RUSU pe ca sa-l pierem degeaba! Apropo DENIS RUSU a iesit total din peisaj!
    UTA,UTA,UTA!

    0
    0
    1. Tu nu vei pierde nimic, nu ai absolut nicio tangenta cu Lipova. Esti ca si cainele care sta pe coada si urla la luna. Vezi de UTA, eventual du-te macar la un meci al „Batranei Doamne”.

      0
      0
    2. Ce tot comentezi de Rusu ? Parca era mic slab inutil previzibil, parca v-ati saturat de el . Ce tot bauni Rusu in sus Rusu in jos.?

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button