Șoimii Lipova

Sabău: „A fost exact ceea ce mă așteptam, doar că speram să marcăm, să câștigăm dueluri unu la unu”





Gazdele rămân fără succes în fața Crișului în acest sezon și nu reușesc să reducă din diferența de puncte față de competitoarele din Play-off. Practic, au fost două rezultate albe în Ghiroda și Giarmata Vii – Dumbrăvița și Lipova – Crișul, așa că situația în clasament rămâne – practic – neschimbată.

Șoimii Lipova a ales din nou să joace pe sinteticul de pe „Motorul”, dar nici suprafața rapidă nu a ajutat-o să marcheze după 0-3 cu Dumbrăvița. „Surprinzător și pentru mine că nu am marcat niciun gol în 180 de minute pe sintetic. Dar, dar tocmai pentru că e terenul bun, adversarul s-a grupat foarte bine. Dumbrăvița și Crisul au stat cu 5 pe fund, 4 la mijloc și cu unul în față și pe orice teren ai juca, creează o densitate de 10 în apropierea careului și e destul de greu să-i desfaci. Sau, ar fi foarte simplu, trebuie să câștigi un duel și să dai gol. Meciurile de profilul ăsta se câștigă pe dueluri unu contra unu, nu atât de mult pe desfacerea adversarului, pentru că, oricât ai încerca să ataci colectiv, adversarul nu se desface. A fost exact ceea ce mă așteptam, doar că speram să marcăm. Dacă am fi reușit măcar o dată, meciul era câștigat sută la sută. Pe faza ofensivă doar noi am pus probleme, iar în spate nu am avut probleme deloc. Am avut patru situații destul de mari, două din faze fixe și două pe atac pozițional și nu m marcat. Cam așa e cu echipa care se apără organizat, dacă deschizi scorul se deschide meciul, dacă nu reușești să marchezi, se întâmplă de multe ori chestia asta. Am și schimbat sistemul azi, am jucat cu trei atacanți, am urmărit să punem presiune mai mare în față și a-i forța să greșească pe cei trei fundași centrali ai lor. Din păcate, nu am prea reușit, ci doar să-i împingem, dovadă că toate ocaziile pe care le-am avut au fost din interiorul careului. Nu am schimbat nici sistemul, nici jucătorii decât în ultimele 20 de minute, fiindcă ne așteptam  să câștigăm măcar cu un duel unu contra unu. Am forțat mereu cu trei atacanți și speram ca unul din ei să facă diferența în meciul ăsta. Asta este, ne concentrăm pentru meciul cu Dumbrăvița și să sperăm că o să fim mai eficienți”, a declarat Flavius Sabău la finele disputei cu Crișul.

Lupta în play-off rămâne deschisă, cu atât mai mult cu cât și derby-ul Timișului s-a încheiat nedecis. „Am jucat degeaba etapa asta, căci și la Ghiroda – Dumbrăvița a fost tot 0-0. După cum am văzut echipele, fiecare încearcă să scoată maximum cu armele sale și e normal să fie așa. Noi suntem echipa care și-a dominat ambele adversare în aceste prime două etape. Sper să dominăm și la Dumbrăvița și, dacă reușim, să dominăm pe toată lumea și să îi forțăm să se închidă atât de mult, eu zic că așa recunosc și ei care e echipa cea mai bună. Doar că nu contează cine e cel mai bun, contează cine termină pe primul loc”, a adăugat antrenorul Lipovei.

În etapa a treia, Lipova joacă tot vineri, pe terenul Dumbrăviței, echipă clasată peste ea în clasament, pe locul 3, la un singur punct distanță.

FOTO: Costel Șerban

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button