Crisul Chisineu-Criș

Crișul rămâne fără eșec stagional în fața Lipovei! Abrudean: „Un egal cât o victorie, am absorbit bine presiunea adversarului”





Crișul Chișineu Criș e cu totul o altă echipă în play-offul Ligii a 3-a față de ultima parte a sezonului regular a Ligii a 3-a. După succesul de la Dumbrăvița, a urmat remiza de la Arad, cu rivala județeană din Lipova și echipa de pe Crișul Alb ține de locul 2, ce i-ar asigura prezența la barajul de promovare.

Rezultatele trupei „alb-albastre” sunt cu atât mai prețioase, cu cât vin după o iarnă în care echipa a pierdut mulți jucători importanți, unul chiar în favoarea adversarului de azi, pe Nicu Modan. „Sunt mulțumit de rezultatele din play-off până în momentul de față. Jocul de astăzi s-a desfășurat exact cum mă așteptam. Știam că vom fi dominați, am absorbit bine presiunea adversarului, am avut organizare destul de bună de joc. În prima repriză, am avut și două-trei situații de contraatac, nu am luat deciziile cele mai bune. Dar, una peste alta, nu am decât să-i felicit pe jucători pentru implicare, pentru dăruire și atitudine în interpretarea fazelor în cele mai multe momente ale jocului. Trebuie să recunosc că acest egal este pentru noi ca și o victorie, pentru că avem mulți jucători tineri, pe care, am mai spus-o, încearcăm să-i dezvoltăm pentru ceea ce urmează. Întâlnim adversari puternici, ăsta este adevărul și ne dorim să obținem cât mai multe puncte în acest play-off. Până acum suntem în grafic, ca să spun așa, dar trebuie să muncim în continuare, să fim serioși. Va fi din ce în ce mai greu, pentru că trec etapele, jocurile sunt dificile, iar noi suntem puțini. Astăzi, pe lângă rezultat, mă mai bucur de un alt aspect pozitiv și anume că nu mai am jucători accidentați. Spun asta, că în precedenta partidă, cea de la Dumbrăvița, l-am pierdut pe Mâneran pentru tot restul sezonului. În concluzie, un rezultat bun și muncă multă pe acest teren sintetic. Trebuie să recunosc că îmi era frică de acest aspect, pentru că Lipova este echipă de posesie, îi avantaja acest lucru și se și antrenează pe acest teren. În schimb, noi nu prea eram familiarizați cu această suprafață și îmi era frică nu numai de teren, ci și de calitatea adversarului, individualități bune pentru acest nivel. Au multă putere ofensivă, dar și în general au o echipă echilibrată. Cu atât mai mare este satisfacția că am reușit să nu pierdem astăzi și să facem un joc în care am reușit să facem și să obținem ceea ce ne-am propus. În primul rând, ne doream să nu luăm gol și să încercăm să fim cât mai periculoși. Nu am prea reușit, este adevărat, dar sper că pe viitor să creștem și în atac, iar tinerii noștri să prindă încredere”, a spus Adrian Abrudean la finele disputei de pe „Motorul”, cu Lipova.

Fostul golgheter al Crișului nu s-a deblocat nici după al treilea său meci la Lipova. Ca și la Ghiroda, Nicu Modan și-a trecut în cont o bară, dar nu și golul. „Modan e obișnuise la Crișul, unde era un lider. Acum a făcut o mutare în cariera lui și nu este ușoară această mutare. În primul rând, a venit la o echipă care are alt profil de joc față de noi și mă așteptam să nu se acomodeze foarte, foarte repede. Dar, eu sunt convins că o va ajuta pe Lipova în etapele ce urmează, pentru că are putere ofensivă, este un jucător de execuții. Nu cred că s-au înșelat cei de la Lipova aducându-l și pe el și pe Capătă. Oricum, din punctul meu de vedere, Lipova s-au întărit foarte mult cu acești doi jucători, dar – probabil – ambii mai au nevoie de timp până vor fi ceea ce trebuie să fie și dă dea dovadă de eficiență”, a mai afirmat antrenorul viceliderul din C8, care bifează al treilea rezultat pozitiv stagional cu Lipova, după succesul (0-1) de la Sânnicolau Mic și remiza (0-0) de pe arena „Aurel Ardelean”, din Chișineu Criș.

Peste 8 zile, pentru prima oară în acest play-off, Crișul va juca pe teren propriu împotriva liderului Ghirioda și Giarmata Vii. Cele două echipe sunt despărțite de 6 puncte în clasament.

FOTO: Costel Șerban

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button