Șoimii Lipova

Lipova merge pentru punctele revanșei la Dumbrăvița! Buta: „Să nu iau gol, să nu mai greșim la finalizare și să ne apropiem de baraj!”





Etapa secundă a play-offului seriei a 8-a a Ligii a III-a s-a jucat degeaba din punct de vedere al situației din clasament. Ghiroda – Dumbrăvița și Lipova – Crișul s-au încheiat cu același rezultat 0-0 și cele patru formații rămân răsfirate în 8 puncte.

Șoimii Lipova este ultima dintre ele, cu 31 de puncte, iar dacă din punct de vedere ofensiv lucrurile nu merg foarte bine, pe faza defensivă echipa pare să aibă mai mult echilibru. S-a revenit la sistemul cu patru fundași, iar între buturi a apărut și juniorul Raul Buta, care a încasat un singur gol între deplasarea de la Ghiroda (unde a apărat și un penalty) și confruntarea internă cu Crișul. A fost și o alegere fortuită a lui Flavius Sabău, care l-a pierdut pe fundașul Popa, unul dintre juniorii titulari la Lipova. „Am fost titular la ultimele două partide din play-off, mă bucur de oportunitate, cu toate că am profitat, din păcate, de lipsa colegului Abel din linia apărării. Încerc să îmi fac treaba cât mai bine, să fiu concentrat și să rămân măcar până la finalul play- offului în poartă și, de ce nu, la barajul de promovare. Am închis poarta la puținele ocazii ale celor de la Crișul, dar – din pcăate – nu am reușit să marcăm, cu toate că am avuit trei bare și alte ocazii. Adversarii s-au apărat bine și nu am reușit să luăm cele trei puncte de care aveam mare nevoie”, spune goal-keeperul de 19 ani.

Vineri, de la ora 17, lipovanii se deplasează la Dumbrăvița, pentru trei puncte mari, dar și pentru a-și potoli setea de revanșă. În primul meci al anului, echipa lui Cosmin Stan se impunea cu un clar 3-0 pe arena „Motorul”. „La Dumbrăvița sperăm să ne apărăm la fel de bine, eu să nu iau gol și să câștigăm. Au o echipă tânăra, la fel ca și noi, au câștigat ultimul meci cu noi cu o mare ambiție, ne-au dat goluri pe contraatac și noi am jucat mare parte din partidă cu un om în minus. Sperăm să nu mai greșim la finalizare și să aducem cele trei puncte ca să ne apropiem de locurile de baraj”, mai afirmă Raul Buta.

Acesta speră ca mai repede sau mai târziu să o ia pe urmele fratelui său, Grabriel Buta care a plecat și el de la Lipova la Farul, unde a și debutat în Liga 1. „Pesonal aș vrea să promovez cu Lipova și să rămân titular. Contează că apăr și la echipa din Liga 5-a și  la cea de juniori A1. Am multe minute de jocuri oficiale, chiar dacă nivelul este mult inferior Ligii a 3-a. Am avut de lucru mult pentru că, totuși. sunt peste tot jucători experimentați, care au jucat mult mai sus și au execuții bune. Nu am apărat la Liga a 3-a o perioadă și mi-au prins bine aceste meciuri, când am fost solicitat să apăr la prima echipă am fost 100% pregătit să o fac și deocamdată, se pare, am făcut-o bine. Am primit o încredere și o șansă pe care nu vreau să le ratez, cred că este timpul meu și vreau să-mi ajut echipa și – bineînțeles – să pronesc și eu  pe drumul performanței”, mai susține Raul Buta.

Abel Popa, Victor Prună și Denis Giosu sunt absențele „șoimilor” în deplasarea din județul Timiș. „Alb-verzii” au un singur punct avans față de lipovani în clasamentul play-offului Ligii a 3-a, iar Crișul două, de la înălțimea primului loc ce duce la barajul de promovare în eșalonul secund.

Formații probabile:

Dumbrăvița: Trifon – Bura-Kot, Bain, Moțiu – L. Bodri, Schinteie,  Zurbagiu, Ghinescu – Martinov – Tismonar, Făgărășanu.

Lipova: R. Buta – Brad, Nicolescu, Suslak, Aldan – Salhi, Dobrean, Gavrilă – Modan, Filimon, Capătă.

Arbitri: Andrei Țiții (Șura Mică – Sibiu) – Adrian Epure (Orlat – Sibiu), Caludiu Doarvoaș (Mintia – Hunedoara).

Observatori FRF: Dorin Voina (Reșița), Mihail Iliuță (Reșița).

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button