Frontiera Curtici - arhivă liga 3

Periamul atacă și Curticiul după trei succese consecutive în Liga 3-a! Anca: „Meci important, dar nu capital!”





Rezultatele de weekendul trecut au aprins și mai mult lupta în play-outul seriei a 8-a a Ligii a 3-a. Din postura de spectatoare, Frontiera Curtici a văzut cum Avântul Periam s-a apropiat la doar 4 puncte de ea, respectiv locul pe care scrie salvare, iar Pobeda și chiar Cermeiul sunt și ele undeva acolo, în „horă”. Runda de la finalul acestei săptămâni a devenit și mai importantă, cu atât mai mult cu cât avem parte de duelul ultimelor clasate.

La Graniță vine chiar Avântul Periam, formație ce a legat trei succese la rând, de la confruntarea ce părea că o condamnă la retrogradarea directă, respectiv eșecul intern din penultima etapă a sezonului regular, 0-1 chiar cu Frontiera. Nu a trecut decât o lună de zile și curticenii se văd din nou serios amenințați de trupa lui Sorin Bălu, care vrea să-și ia revanșa sâmbătă, începând cu ora 17, dar mai ales să-și sporească la maximum șansele de rămânere în eșalonul terț.

Anca: „Am încredere în băieții mei, am făcut meciuri bune în acest an”

Așadar, Frontiera a avut parte de etapă liberă, susținând un test de 70 de minute cu Unirea Sântana. Veștile sunt bune din infirmerie, acolo unde au mai rămas doar veteranii Huțanu și Pavel. Prin urmare, Radu Anca ar avea de unde alege pentru un prim „11” cât mai echilibrat. „De obicei, nu prea mă gândeam prea mult când alegeam prima echipă, cci nu aveam opțiuni, dar acum am două-trei dubii. Probabil, o să încercăm să ne adaptăm puțin și la tactica adversarului, i-am văzut în meciul cu Pobeda, au jucat un fel de 3-6-1, sunt foarte bine organizați. În atac nu au pus mari probleme, golul l-au marcat dintr-o fază fixă, acum s-ar putea să dorească să ne surprindă cu cel puțin doi atacanți. Bineînțeles, eu am încredere în băieții mei, am făcut și noi meciuri bune în acest an, poate cel mai bun chiar cu ei, la Periam. I-am bătut cu 1-0 în urmă cu o lună de zile, sincer nu ne gândeam că de atunci vor face 9 puncte,  cel puțin victoria de la Chișineu Criș fiind o mare surpriză, în opinia mea. Asta e, s-au apropiat din nou la 4 puncte de noi, așa că meciul de sâmbătă e important, dar nu capital. Vor mai fi destule meciuri până la final, cei de la Periam mai stau două etape, noi doar una. Vrem să câștigăm, asta e clar, acum să vedem cum decurge meciul, poate la final ar fi bun și un punct. Îi așteptăm pe curticeni alături de noi, se anunță vreme bună și vom face tot posibilul să le oferim un fotbal plăcut și un rezultat pe măsură”, susține antrenorul lui „Fronti”.

Bălu: „Nu mai vreau presiune”

Ca și la Chișineu Criș, cel care a decis destinația punctelor în confruntarea cu Pobeda Star Bîșnov a fost Cosmin Mînecan, antrenorul-jucător al echipei în dezastruosul sezon de toamnă. Acum „închizătorul”, care a mai trecut și pe Sebiș în cariera sa, își aduce aportul la revenirea echipei sale în „ecuația” salvării. După ce bătut-o pe Gloria Lunca Teuz Cermei acasă, la ultimul meci al lui Flavius Moisă pe banca „sămădăilor”.  „Nici măcar nu ne uităm pe clasament, nici nu vrem să mai vorbim dacă reușim sau nu să ne salvăm. Efectiv vreau să iau toată această presiune de pe băieții mei, pentru că atunci când am avut presiune, în meciul cu Curtici, nu a fost în regulă, am făcut o partidă execrabilă. Iar pentru meciurile pe care le mai avem de jucat până la final, vreau să facem tot ce depinde de noi să obținem maximum dacă putem. Dacă nu, fiecare partidă aș vrea să fie un prilej de distracție, să zicem, de a se simți bine pe teren jucătorii, fără să mai simtă presiunea rezultatelor, a retrogradării”, spunea antrenorul Sorin Bălu după acel meci.

Formații probabile:

Curtici: Mucha – Puta, Calvin, Gligor, A. Popescu – N. Varga, Coșa – Moldovan, Avrămuțiu, Prică – Burlă.

Periam: Rădulescu – Mureșan, Telescu,  David – Mager, Mânecan, Poparadu, Bot, Gălățan – Gașpar – Toma.

Arbitri: Roxana Recorean (Mediaş) – Emeric Tocai (Alma – Sibiu), Bogdan Vasile (Sibiu)

Observatori: Sorin Ciotlăuș (Deva), Florin Ştiube (Reşiţa)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button