Crisul Chisineu-CrișȘoimii Lipova

Final electrizant în Crișul – Lipova pentru încă o remiză! Abrudean: „Important este că suntem neînvinși” v.s. Sabău: „Unii nu sunt obișnuiți cu presiunea”





Oricum ar decurge duelurile dintre Crișul și Lipova cuvântul de ordine e mereu echilibrul și…remiza, a treia stagională. Astăzi, „șoimii” păreau să scape în câștigători, după primul gol al lui Modan la noua echipă, chiar împotriva noilor colegi, dar Sabău nu a fost de acord și a fixat tabela la 2-2. P. Pașcalău mai marcase pentru echipa gazdă cu 5 minute înainte de pauză, iar Filimon egalase la 4 minute de la reluarea meciului.

Abrudean: „Prea ușor s-a dat penalty, băieții mei și-au depăit clar condiția”

Remiza nu le ajută deloc pe cele două formații arădene, care rămân pe locurile 2 și 3, adică nu în zona de baraj pentru promovarea în Liga a II-a. Totuși, Adrian Abrudean a subliniat de ce punctul le cade bine elevilor săi. „Din punctul meu de vedere, important este că suntem neînvinși. Trebuie să vedem, totuși, că avem un lot foarte subțire din punct de vedere numeric, nici nu mai vreau să vorbesc despre acest lucru. Băieții merită toate felicitările, și-au depășit clar condiția, pentru că la fiecare meci aleargă până la ultima picătură de energie. Exact acest lucru s-a întâmplat și astăzi, am reușit să egalăm pe final, după ce la pauză am condus cu 1-0. Am fost egalați foarte repede în repriza a doua dintr-un penalty foarte ușor acordat. Din punctul meu de vedere, la un meci de play-off, cu o asemenea miză, nu poți da un asemenea penalty, dar face parte din joc. Normal că Lipova au în componență jucători cu o calitate individuală foarte ridicată pentru acest nivel și era clar că meciul va fi cu o ușoară dominare din partea lor. Dar, noi am făcut ceea ce am făcut la fiecare meci, am încercat să ne apărăm cât mai bine și să fim periculoși pe contre. Am și reușit să marcăm două goluri, ceea ce înseamnă că am ajuns și în fața porții. La 1-2 am decis să-l arunc în față pe Sabău pentru că știam că are un apetit ridicat pentru gol și iată că nu m-am înșelat, s-a poziționat perfect și a avut sânge rerce. Una peste alta, este un punct extrem de muncit, cred că și meritat, pentru că băieții mei au făcut risipă de efort. În parte, au respectat ceea ce le-am cerut și cred că nu este nimic întâmplător din moment ce a cincea partidă din play-off în care nu putem fi învinși”, a declarat Adrian Abrudean.

Peste doar trei zile, Crișul intră pe teren din nou, în „intremediară”, pe terenul din Ghiroda și Giarmata Vii. „Urmează un joc cu echipa care nu a câștigat în 5 meciuri de play-off, dar încă este pe locul 1. Trebuie să recunosc că această etapă intermediară pentru noi este un mare dezavantaj, pentru că suntem puțini, trag de aceiași jucători și nu știu cum vom putea să ne recuperăm energiile până marți. Timpul este foarte scurt, dar vom încerca să facem tot posibilul să ne prezentăm bine. Să vedem, oate rotim unii jucători care au evoluat mai puțin, dar, una peste alta, este clar că ne așteaptă un joc greu la Ghiroda. Bineînțeles că și adversarii își doresc să câștige, dar va fi foarte important modul în care noi vom reuși să ne recuperăm până marți”, mai crede „Știli”.

Sabău: „Nu înțeleg de ce la 2-1 am început să dăm mingea aiurea, îmi pare rău că nu am profitat de situațiile majore pe care le-am avut”

Pentru câteva secunde, Lipova nu a reușit să lege a doua victorie în play-off și își păstrează poziția a 4-a play-off. „Nu înțeleg de ce la 2-1 am început să dăm mingea aiurea. Nu știu, eu așa am simțit din prima etapă din iarnă, e o presiune mult prea mare pe noi, pe care unii dintre noi nu o putem gestiona. Și de aici rezultă tot felul de lucruri care nu au nici o legătură cu o echipă organizată, cu o echipă care vrea să facă performanță pe termen lung. Cu răbdare să construiești un joc și în urma acelui joc câștigi. Toată lumea vrea să câștige indiferent cum și la fotbal nu poți să faci asta, trebuie să știi cum să câștigi. Am gestionat foarte bine în repriza a doua, dar mai puțin pe final, când adversarul de două ori la noi în careu și am luat gol. Nu pot să-mi explic decât că este o presiune prea mare pe niște jucători, care nu s-au mai întâlnit cu asta în cariera lor deocamdată. Nicolescu și Suslak au mai jucat cu presiunea asta mare, nu știu dacă restul au mai trecut prins asta”, a punctat Flavius Sabău, vădit dezamăgit de concluzia partidei de pe Crișul Alb.

Sahli  lipsit de la Lipova, dar au revenit Abel Popa și Modan, ultimul cu primul său gol la „șoimii”. „Evident că m-am gândit și la meciul de marți când am schimbat așa mult în primul 11. M-am gândit să fim și un pic mai creativi, pentru că după meciul tur era clar că avem nevoie de creație mult mai multă în fața unei echipe ce se apără foarte bine. Dar, mai aveam nevoie și de un joc mai răbdător, pentru că în tur am încercat să jucăm direct și am văzut că nu am rezolvat prea multe. Azi am încercat să jucăm mai așezat, să încercăm să forțăm pe zonele laterale și de acolo să ne creăm ocaziile. În principiu, am reușit destul de mult, adică în prima repriză, în minutul 5, am avut două situații în care am recuperat mingea și am avut doar un fundaș în față, dar n-am reușit să profităm. O echipă cu experiență ar trebui să profite de chestia asta. Atâta îmi pare rău că nu am profitat de situațiile majore pe care le-am avut. Am urmărit și declarația lui Leuca, de la Ghiroda. Ei nu au câștigat nimic în play-off și a spus că este foarte greu să se desprindă cineva pentru că echipele se cunosc foarte bine între ele. Și din punctul meu de vedere toată lumea se închide foarte bine, încearcă să ne distrugă jocul, stau jos și joacă pe contratac. Nu ne atacă nimeni și dacă ne atacă, o fac cu mingi lungi, de 60 de metri și atunci rezultă meciuri de genul ăsta în care totul depinde de niște lucruri mărunte și dacă nu le gestionezi foarte bine și nu ești foarte bine organizat pe detalii de genul ăsta, câștigi foarte greu. Asta e , mă bucur că a revenit Abel Popa, i-am dat 15 minute, e important că se simte bine și poate să mai joace fotbal de performanță. Nu i-au interzis medicii să mai joace fotbal de performanță și asta e cel mai important pentru noi și pentru el. Modan a revenit și el cu un gol superb după doar trei antrenamente, mă bucur pentru el. Am mizat pe dorința lui de a demonstra că a fost vioara întâi la Criș și și-a făcut treaba”, a adăugat antrenorul Lipovei.

În intermediară, Lipova o găzduiește, marți, pe Dumbrăvița, într-un adevărat duel pentru locul 2 în play-off.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button