Șoimii Lipova

Abel Popa s-a întors pe gazon cu cască de protecție: „Mă simt bine, mi-a fost puțin frică să sar la cap, încerc să ajut Lipova să ajungă la baraj”





Aproape o lună și jumătate a petrecut lipovanul Abel Popa în afara gazonului după accidentarea la cap, suferită la meciul de la Pecica, din penultima etapă a sezonului regular. Atunci, fundașul de 19 ani s-a lovit de Bogdan Bozian și a fost transortat de urgență la Spitalul Clinic Județean. Aici, i s-a făcut un CT, dar și alte investigații, iar diagnosticul a fost unul destul de grav: fractură a boltei craniene parientală stânga. Medicii i-au recomandat din start tânărului fotbalist cel puțin o lună de zile de repaos total, iar la revenirea pe gazon obligativitatea purtării unei căști de protecție.

Asta s-a și întâmplat, Popa a ratat primele 4 confruntări ale echipei sale în play-off și a revenit în cea de-a cincea. La Chișineu Criș, apărătorul a rămas pe bancă până în minutul 72, când a intrat în locul lui Giosu. „Mă simt foarte bine, am jucat câteva minute, după ce am avut o săptămână de pregătire în care am ajuns cât de cât la nivelul colegilor. Mă simt bine, mi-am revenit total, n-am mai avut probleme cu capul, am avizul doctorilor să-mi continui cariera fotbalistică. M-am acomodat cu casca, mai mă jenează puțin, am mai tăiat-o un pic, am făcut niște retușuri. În timp voi scăpa și de ea, pe primul loc este sănătatea, voi vedea în timp cum mă simt, sper să o dau jos cât mai repede. Nu am avut emoții când am reintrat pe teren, mi-am văzut de treabă și am încercat să-mi ajut echipa cât am putut de bine. Mi-a fost un pic frică să sar la cap, dar cu timpul îmi va trece și asta. Încerc să-mi ajut echipa cât de mult pot și sper să ajungem la baraj, ăsta este obiectivul nostru principal”, a spus tânărul fotbalist născut chiar la Lipova, aflat în circuitul primei echipe de 4 ani.

La Chișineu Criș, Modan părea să aducă succesul „șoimilor” cu golul de 1-2, din minutul 89, dar Sabău a egalat la ultima fază a meciului. „Am sperat că vom câștiga meciul, dar nu știu cum a intrat acea minge în plasă. Toate sunt meciuri grele, cu echipe bune, toate se apără bine și fiecare echipă își dorește puncte. Fiecare echipă are șanse matematice la baraj, noi tragem cât putem și sperăm să ajungem să ne îndeplinim obiectivul. Mai sunt doar patru meciuri, iar primul, cel cu Dumbrăvița, este cel mai important, trebuie să-i învingem. Va fi un meci greu, de luptă dar am încredere în colegii mei și jucăm acasă, avem și susținerea suporterilor”, a adăugat Popa.

Lipova – Dumbrăvița se joacă azi, începând cu ora 18, pe arena „Motorul” din Arad.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button