Șoimii Lipova

Ghiroda a smuls remiza ce o duce la baraj și a încheiat sezonul Lipovei! Leuca: „Nu înțeleg de ce au făcut antijoc” v.s. Ciubăncan: „Un pic ciudat arbitrajul!”





CSC Ghiroda și Giarmata Vii a evitat în cel de-al 8-lea minut de prelungire al treilea eșec din play-off cu Șoimii Lipova. A fost un final cu cântec pe terenul din comuna timișană, acolo unde Filimon a primit prea ușor al doilea cartonaș galben, iar faza penalty-ului din care s-a restabilit egalitatea a fost eronat interpretată de arbitrul Alexandru Șuvar din Sibiu. În primul rând, acesta dictase 8 minute de prelungiri, nimeni nu știe de ce, fiindcă Ambulanța nu intrase pe teren, dar nu au fost nici alte incidente. Revenind la faza din cel de-al 5-lea minut de prelungire, în primul rând, oaspeții au reclamat fault în atac asupra portarului Iliescu, după care mingea trimisă în mâna lui Suslak de Trandu lovise mai întâi coapsa fundașului „șoimilor”. În fine, Iliescu a fost eliminat și el pentru al doilea avertisment luat pentru proteste, iar Trandu nu a avut probleme să-l bată de la punctul cu var pe fundașul Nicolescu. Pentru lipovan, Nagy deschisese scorul în minutul 20.

Leucă: „Având în vedere evoluția din teren, nu mă pot mulțumi cu o remiză”

Punctul o duce pe CSC Ghiroda și Giarmata Vii la baraj cu două etape înainte de final, doar că de acum „galben-albaștrii” împart prima poziție cu vecinii din Dumbrăvița, iar miza evitării Reșiței rămâne importantă. „Având în vedere evoluția din teren, nu mă pot mulțumi cu o remiză. Nu pot să înțeleg de ce Lipova a încercat de la începutul meciului să facă doar antijoc. Până acum au fost o echipă de respectat datorită faptului că încerca să joace, astăzi a făcut 90 de minute antijoc. Practic, nu am cum să mă mulțumesc cu un egal, având în vedere că am ratat multe ocazii, chiar foarte multe, cu mingea prin fața porții de vreo 3-4 ori în prima repriză, în a doua repriză au scos mingea de două ori de pe linia porții. Din păcate, nu am reușit să câștigăm, mergem înainte. Nu știu dacă suntem la baraj sau nu suntem la baraj, practic o să mai fie două meciuri foarte tari în care vom vedea supremația locului 1. Într-un fel, important pentru noi e bine că suntem la baraj pentru jucătorii tineri care să capete experiență. Și astăzi au fost foarte foarte mulți spectatori, cred că peste 400, din păcate nu reușim să-i mulțumim într-un final cu o primă victorie în play-off, dar măcar o să mai aibă de văzut încă câteva meciuri de fotbal. Nu știu dacă o să vină și victoriile, din punctul meu de vedere majoritatea meciurilor le-am controlat, am încercat să jucăm fiecare meci ofensiv, atât cât ne-a permis valoarea și jucătorii. Meci de meci am fost o echipă pozitivă, am gândit pozitiv, am prestat un joc ofensiv, atât am reușit în momentele în care echipele se apără aglomerat. Până la urmă, sper să ne deblocăm și cu o victorie. Când va fi, va fi binevenită”, a menționat Răzvan Leuca după 1-1 cu Lipova.

Banca echipei gazdă i-a reproșat „centralului” destule decizii în primele minute ale meciului, iar team managerul, Florin Brădău a fost și avertizat. Tot acesta avea să fie eliminat în partea secundă, dar după un conflict cu Ciprian Pătroi, directorul sportiv al „șoimilor”. „Au fost câteva decizii simetrice gândite diferit, din punctul nostru de vedere. Până la urmă, arbitrii sunt suverani pe teren, ei decid cursul. Din păcate, cred că mentalitatea noastră este greșită, că prea ne focusăm pe arbitri și nu pe jocul nostru. Dar, având în vedere momentul și tensiunea din cadrul jocului, câteodată, poate e de înțeles. Dar totuși, pe viitor sper să gestionăm altfel și să fim mult mai concentrați pe jocul nostru și nu pe arbitraj”, a adăugat antrenorul timișenilor.

Ciubăncan: „Locurile 1-2 le-am pierdut în timpul sezonului regular”

Deciziile din partea secundă și mai ales din final au fost comentate și Marius Ciubăncan, cel care a preluat frâiele din mâna demisionarului Flavius Sabău, alături de Norbert Polgar și Cătălin Bujor. „Înainte de toate, a fost fault la portar la celebra fază din prelungiri, doi jucători au sărit pe el. Suslak a fost lovit în picior și după aia în mână, iar mâna oricum era la nivelul corpului, dar arbitrii au zis altceva. Oricum și galbenul la Filimon, al doilea, a fost destul de ușor acordat. Nu l-a atins și, oricum,  așa zisa infracțiunea era la 30 de metri în terenul lor, fiind o intrare din lateral. Un pic ciudat arbitrajul, să zic așa, mai ales cele 8 minute de prelungire, nu am înțeles pentru ce. Că nu au fost trageri de timp? N-a fost mare lucru și s-au dat 8 minute de prelungire…”, a spus fostul mijlocaș al UTA-ei.

Ciubăncan mai antrenase în Liga 3-a la Ineu pe un final de sezon, în urmă cu 6 ani de zile, iar acum mandatul interimar e tot unul foarte scurt. „A fost primul meu meci ca antrenor principal în Liga 3-a după o lungă vreme, am mai fost perioada de 3-4 etape la Ineu. Din punctul meu de vedere, 4-4-2 e un sistem foarte bun pentru nivelul Ligii a III-a, îmi place sistemul și avem și jucători pentru sistemul ăsta. Oricum, eu zic că băieții s-au autodepășit, am vrut toți să scoatem un rezultat bun. Au încercat să joace exact ceea ce am pregătit la antrenament, să jucăm un pic mai vertical și să încercăm în ultima treime să jucăm mai repede, dintr-o atingere, două și ne-au ieșit câteva faze foarte bune. Am marcat destul de repede, am ținut jocul destul de bine. Din păcate, după eliminarea lui Filimon au început să ne călărească și după aia, ce să zic, în minutele de prelungire ne-au egalat cum ne-au egalat. Rămâne să ne pregătim în continuare, mai avem două meciuri și vrem să le încheiem cu bine. O să le vină rândul la toată lumea, o să dau tuturor încredere în ultimele jocuri, apoi vom vedea ce va fi”, a mai afirmat Marius Ciubăncan.

Practic, obiectivul stagional al Lipovei a fost ratat după remiza de azi. „Din păcate, locurile 1-2 nu le-am pierdut la meciurile astea, le-am pierdut în timpul sezonului regular. Atunci am pierdut destule puncte echipe mai accesibile. Altfel, poate eram un pic mai bine acuma. Jocurile de play-off sunt închise, ele se joacă mult la rezultat și e destul de greu să desfaci apărările adverse”, mai consideră Ciubăncan.

Crișul (acasă) și Dumbrăvița (afară) sunt ultimii adversari stagionali ai celor de la Șoimii Lipova. Ghiroda are derby pentru locul 1 cu Dumbrăvița și vine în ultima etapă la Chișineu Criș.

Un comentariu

  1. Domnule Leuca eu am fost la meci . Nu stiu unde ai vazut tu antijocul echipei din Lipova . Eu as tacea in locul tau ca ti-au luat 7 pct din 9 . Daca era un arbitru cu co..e aveai parte la Mancas de eliminare in sec 8 pt talpa aia pe gat. In prima repriza ai avut o singura ocazie atunci cand a trecut mingea prin fata portii. Atat si nimic mai mult. In repriza a doua ai primit cadou eliminarea lui Filimon si ai mai avut doua ocazii una a lui Pop si una cand a fost scoasa mingea de pe linia portii . Dupa a venit POMANA ARBITRILOR . Altfel nu dadeai gol in veci vecilor si te bateau baietii a doua oara in 10 oameni. Asa ca mai lasa vrajeala cu antijocul .

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button