Crisul Chisineu-CrișȘoimii Lipova

Ieșite din cursa pentru Liga a 2-a, Lipova și Crișul mai au doar miza locului 3! „Nu suntem în vacanță!”





Ultimul derby arădean al stagiunii din play-offul Ligii a 3-a le găsește pe Șoimii Lipova și Crișul Chișineu Criș cu gândul mai mult în vacanță. Ambele au pierdut lupta pentru un loc de baraj cu Dumbrăvița și Ghiroda, care-și se vor duela în ultimele etape pentru locul 1 în seria a 8-a, respectiv evitarea Reșiței la prima „dublă” în drumul spre Liga 2-a.

Polgar: „Sperăm să reușim să ne capacitam ca să scoatem un rezultat pozitiv”

Pentru Lipova lucrurile sunt puțin mai neplăcute, în sensul că toată campania de achiziții din iarnă a fost făcută pentru obiectivul barajului, dar săptămâna trecută a fost groaznică. „Alb-albaștrii” au pierdut în intermediară cu Dumbrăvița chiar pe teren propriu, apoi s-au despărțit de antrenorul Flavius Sabău, iar la Ghiroda au primit golul ce i-a scos defintiv din cursă în cel de-al 8-lea minut de prelungire din penalty. „Din păcate, noi, arădenele, ne luptăm pentru locurile 3-4, iar timișenele pentru locurile 1-2, ele fiind deja calificate la barajul de promovare. Nu ne-am așteptat, dar asta e situația, mai avem două meciuri, vrem maximum din ele. Primul va fi un derby arădean, sperăm să reușim să ne capacitam vineri 100% ca să scoatem un rezultat pozitiv. E important și pentru noi, antrenorii acest meci, sper să ne facem jocul și să câștigăm. Vor lipsi Filimon și Iliescu pentru cartonașele roșii de la meciul cu Ghiroda și Prună, care și-a reziliat contractul. Flavius Sabău a plecat brusc, este un moment greu, un sezon compromis, dar trebuie să luptăm până la final ca să terminăm pe podium. Nu este totuna să fim pe 3 sau 4, pe podium se cântă imnul la marile competiții”, spune Norbert Polgar, „secundul” lui Marius Ciubăncan la Lipova.

Abrudean: „Nu suntem în vacanță, sunt convins că ambele echipe își doresc locul 3”

În cazul celor de la Crișul, deznodământul a fost unul cu final așteptat. Lotul de jucători s-a subțiat mult în iarnă, atât numeric, cât și valoric și era normal ca spre finalul sezonului să intervină și oboseala, uzura în dreptul celor 12-13 jucători care au evoluat mereu pentru trupa de pe Crișul Alb. „Nu am reușit să rămânem nici măcar cu șanse matematice până în ultima etapa, asta este realitatea. Nu ne rămâne decât să onorăm această competiție și să scoatem maximum din cele două partide. Nu avem lot numeros ca să mă gândesc să dau minute și celor care au jucat mai puțin. Jucăm cu aceiași, dar nu suntem în vacanță, suntem conectați. Era foarte greu pentru noi, dar nu imposibil, să ajungem la baraj. Aveam șanse mici și – iată – că ne-am ținut bine până  etapa trecută, când am cedat la limită la Dumbrăvița. Dacă eram atenți, nu pierdeam. Nu știu dacă este meritorie poziționarea celor două timișene pe locurile de baraj, dar, dacă sunt acolo, le doresc baftă mai departe. Păcat că nu am ajuns la baraj, era o provocare pentru noi cei din vestiar. Acum nu ne rămâne decât să vedem părțile bune, avem doar o înfrângere în play-off și încă două meciuri pe care le vrem câștigate. Mi-aș fi dorit mai mult de la echipa mea, dar atât se poate la această oră. Ne creăm greu situații de a marca și nu am fructificat acele puține situații pe care le-am avut. Sunt convins că atât noi cât și Lipova ne dorim locul 3, nu avem nimic de pierdut. Ambele echipe vor fi dispuse la a da tot ce au mai bun pentru această partidă și, nefiind această miză a barajului, poate vor fi mai multe faze de poartă. A revenit și Peter în programul echipei, știm ce probleme de lot au cei de la Lipova, dar au un lot numeros și pot alinia o echipă competitvă și la acest meci”, susține Adrian Abrudean, antrenorul celor de la Crișul. .

Lipova – Crișul, din cadrul etapei a 8-a a play-outului Ligii a III-a (seria a 8-a) se joacă vineri, de la ora 18, pe arena „Motorul” din Aradul Nou.

Formații probabile:

Lipova:  Buta – Nagy, Nicolescu, A. Popa, Aldan – Gavrilă, Simion, Sahli, Suslak – Modan, Capătă.

Crișul: Blaga – Pașca, Sabău, Nistor –Haloș, Tănase, Susan,  Siminic – Clej, P. Pașcalău, Ciubotariu.

Arbitri: Tudor Jurcă (Arad) – Răzvan Nistoran, Roberto Svatsinka (ambii din Reșița).

Observatori: Iulian Spătaru (Timișoara), Monica Sobolovits (Caraș Severin).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button