Crisul Chisineu-CrișȘoimii Lipova

Lipova a bătut Crișul pentru un loc 3 ce contează pentru palmares! Ciubăncan: „Conform cu realitatea din teren” v.s. Abrudean: „De ce mi-a fost frică nu am scăpat”





Prima victorie a Lipovei asupra Crișului după 3 ani și jumătate a venit prea târziu pentru obiectivul „șoimilor”. 3-0 a fost scorul la care trupa lui Ciubăncan, Polgar și Bujor s-a impus în fața celei lui Abrudean, Lung și O. Pașcalău, la capătul unei partide în care echipa oaspete a dat semne clare de oboseală. Dubla lui David Ciubăncan (min. 24 și 45+1) și prima reușită a lui Capătă la Lipova, din penultimul minut de joc, au decis câștigătoarea.

Ciubăncan: „Un meci bun, în care noi am fost mai inspirați”

Lipova urcă în clasament, pe locul 3, peste rivala de azi, înainte cu o etapă de finele sezonului. „Am marșat toată săptămâna pe faptul că nu suntem în vacanță și că trebuie să terminăm cu fruntea sus acest campionat, dar și să încercăm să pregătim terenul pentru ceea ce va urma pe viitor. Noi trebuie să gândim ca niște profesioniști, pregătim cât mai bine meciurile și la final să tragem linia. Eu zic că a fost un meci bun, ambele echipe au încercat să joace fotbal, noi am fost mai inspirați și la final eu zic că și rezultatul a fost conform cu realitatea din teren, am mai avut câteva situații bune să marcăm. Una peste alta, băieții și-au făcut treaba și au dat dovadă de profesionalism. Mă bucur că am avut în sfârșit un meci cu trei goluri și au marcat atacanții. În momentul în care joci 4-4-2, punctul forte al echipelor sunt atacanții , dar atunci trebuie să le ducem foarte multe mingi pe culoare sau din centrări din zona laterală pe cadrul porții. Pentru că, să fim sinceri, înainte, atacanții nici nu prea au avut situații bune de a marca și n-au marcat dar nici nu prea au avut mingea. Eu am încercat și săptămâna asta să dinamizez un pic jocul în ultima treime, să jucăm din prima, să riscăm, să aibă libertate, să dea și să plece ca să rezulte un joc spectaculos în anumite momente. Asta e, mă bucur că am câștigat astăzi, felicit băieții. Ne gândim să câștigăm și la Dumbrăvița, nu ne interesează exact cine e pe primul loc sau cine pe locul 2. În schimb, ne pare în continuare rău că am pierdut foarte multe puncte în campionatul regulat”, a spus Marius Ciubăncan, cel care a preluat echipa din mâna lui Flavius Sabău la mijlocul săptămânii trecute.

„David Ciubăncan e un copil de moral, trebuie să-i dai încredere, să joace meci de meci”

David Ciubăncan (17 ani) a reușit „dubla” împotriva Crișului, dar a mai avut alte două ocazii importante. „David e un copil de moral, la care dacă îi dai încredere și îl ajuți și joacă poate să realizeze foarte multe lucruri frumoase. În general, nu numai la David, la orice copii de 16-17 ani care au calitate, trebuie să le dai minute, să joace meci de meci. Copiii au o formă sportivă oscilantă, nu ca seniorii care sunt mai constanți. Așadar, trebuie ajutați, iar când mai au și fluturi în cap trebuie să-i mai aduci cu picioarele pe pământ. Dar ei trebuie să joace”, a adăugat Marius Ciubăncan.

Abrudean: „Faptul că am ieșit din cărțile accederii la baraj probabil că a contat în subconștientul jucătorilor”

Crișul a cedat total după eșecul de la Dumbrăvița, ce i-a scos și pe ei definitiv din cursa pentru locurile de baraj. La formația lui Adi Abrudean e vorba și despre oboseală fizică și mentală, atâta timp cât au jucat mereu aceiași 12-13 jucători. „De ce mi-era frică, nu am scăpat. Am pierdut pe fondul lipsei mizei, cu toate că locul 3 era încă în joc. Faptul că am ieșit din cărțile accederii la baraj probabil că a contat în subconștientul jucătorilor. Cu toate că la pauză a fost 0-2, după două goluri ușoare, în repriza a doua am încercat și noi cu ce avem la această oră la dispoziție, dar nu am reușit să înscriem. Unii jucători au jucat și cu ușoare dureri, se resimt și după acest meci. Am jucat destule partide cu puțini oameni. Felicităm adversarul pentru victorie, iar nouă nu ne rămâne decât să vedem cum recuperăm jucătorii pentru că mai avem o partidă, cu toate că pentru mine cel puțin este greu să capacitez jucătorii în acest moment pentru săptămâna viitoare. Asta s-a întâmplat și astăzi pentru că, până la urmă, sunt convins că pe acest fond de relaxare s-a derulat și această partidă. Dar, le-am spus toată săptămâna că ar fi bine să încercăm să fim conectați la joc. Nu pot să spun că nu și-au dorit, dar, repet, am luat acele două goluri care ușor, ușor, au dus jocul către un final în care adversarii au putut să controleze partida fără să le punem prea mari probleme”, a punctat Adrian Abrudean.

Antrenorul Crișului nu are certitudinea că va continua pe bancă și din vară. „Este firesc să se termine campionatul și după aia, bineînțeles, vom avea discuții despre viitor. Cred că așa este normal, să încheiem și ultima partidă și după aia să se facă o analiză pertinentă la ceea ce s-a întâmplat și apoi se va trage și o concluzie”, a încheiat „Știli”.

Dacă Lipova se deplasează la Dumbrăvița în ultima etapă, Crișul încheie sezonul acasă, contra celor de la Ghiroda și Giarmata Vii, care au pierdut primul loc, fără să câștige niciun meci în play-out.

FOTO: Costel Șerban

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button