Superliga

Nu doar Supercupa României se joacă la Arad, ci și un amical România – Germania, în septembrie: „Proiectul dă roade!”





Așa cum sportarad.ro anticipa încă de luni, Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal a optat azi în mod oficial pentru arena „Francisc Neuman”, ca loc de disputare a Supercupei României. În data de 9 iulie, de la ora 20,30, pe stadionul din Arad se înfruntă campioana CFR Cluj și Sepsi Sfântu Gheorghe, câștigătoarea Cupei.

E un meci istoric pentru fotbalul românesc, atâta timp cât va fi primul eveniment cu sistem VAR (arbitraj video), urmând ca toate echipele din Liga 1 să beneficieze de această tehnologie în sezonul 2022-2023. Sistemul VAR a fost implementat în toate campionatele importante din Europa încă de acum două-trei sezoane. Deținătoarea Supercupei României este Universitatea Craiova, care a învins-o pe CFR Cluj după loviturile de departajare, scor 4-2, pe Arena Națională, pe 10 iulie 2021.

În baza relațiilor excelente pe care le are cu conducerea Federației Române de Fotbal, de pe vremea regretatului Adrian Lucaci, deputatul Sergiu Bîlcea a avut un rol important în această lovitură de imagine importantă pe care o dă Aradul. Totodată, parlamentarul arădean ne anunță că în luna septembrie, tot la Arad, va avea loc un meci amical dintre echipele naționale U20 ale României (antrenată de Bogdan Lobonț) și Germaniei (antrenată Christian Wörns, care a strâns 66 de selecții pentru Die Mannschaft).

”Vești foarte bune pentru fotbalul arădean! Proiectul nostru de a introduce stadionul UTA în circuitul național și internațional dă roade. FRF a stabilit că Supercupa României se joacă la Arad, în 9 iulie, iar în septembrie vom avea un meci al naționalei U 20, cu Germania! Trebuie să ne bucurăm de acest succes și să mergem mai departe cu investițiile care să rezolve problemele cu gazonul și cu stadionul în așa fel încât să corespundă tuturor normelor internaționale!” – mesajul lui Bîlcea, care nu uită să ridice problema calității gazonului, cu atât mai mult cu cât testul dintre „tricolorii” mici și nemți va avea loc după evenimentul muzical Symphonic Experience (19-21 august).

5 comentarii

  1. Poate ar fi cazul sa beneficiem si noi de un gazon nou, platit de Compania Nationala de Investitii, ca la altii CNI le-a construit stadioane de milioane de euro iar la Arad au fost din bugetul local.

    0
    0
  2. Incet,incet se mai uita FRF spre Ardeal,vrand-nevrand,nu prea au incotro…Unde naiba sa tina acest meci intre doua echipe Transilvanene,ardelene?La Mogosoaia,Craiova,Paltinisanu,Severin,Cluj sau unde?Au promis VAR si doar FN este pregatit pentru asa ceva..Rau din rau,dar exista….Sa vezi suporteri din Ungaria…Apoi, decat Dan Petricescu,plangaciosul…devine interesant…

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button