UTA Arad

Benga cunoaște și atuurile Petrolului: „Au în ADN spiritul de a juca la victorie, dar și noi așteptăm cu nerăbdare ziua de luni, avem de luat o revanșă”


UTA va juca luni, de la ora 21:30, primul meci pe teren propriu din acest sezon, contra nou-promovatei Petrolul Ploiești. Ambele echipe au început campionatul cu rezultate negative: arădenii au cedat fără drept de apel la Pitești cu FC Argeș, 0-2, iar ploieștenii au fost învinși pe teren propriu cu 1-0 de FC Voluntari după un penalty transformat în prelungiri de fostul utist Daniel Florea.

„Petrolul are un elan dat de public, pe care îl avem și noi și care contează foarte mult”

Alexandru Benga, fotbalist care a îmbrăcat tricoul Petrolului în trei perioade diferite (2009-2011, 2013 și 2015-2016),  pare a știi exact la ceea ce să se aștepte din partea adversarilor de peste două zile. „Am jucat acolo aproape patru sezoane. Ca și la echipa noastră, la Ploiești, există un spirit special. Fiind o echipă de tradiție, au în ADN acest spirit de a juca meciurile la victorie și cu o agresivitate specifică dată de atmosfera care se creează în stadion. Însă, pentru mine personal va fi un meci ca oricare altul. Sincer, de-abia aștept să jucăm în fața propriilor suporteri, pentru că au trecut câteva luni de când nu am mai jucat acasă. Așteptăm cu încredere și cu nerăbdare ziua de luni, în care vrem să ne luăm o revanșă față de evoluția pe care am avut-o în prima etapă. Cred că cei de la Petrolul formează un grup unit, au un entuziasm, un elan dat de public, pe care îl avem și noi și care contează foarte mult, poate compensa anumite carențe. Eu cred că unitatea clubului și a echipei este principalul lor atu în acest sezon”, e de părere fundașul UTA-ei.

„Suntem la început de drum”

În prima etapă a campionatului, utiștii au arătat rău la Pitești, lipsa de omogenitate fiind evidentă în toate compartimentele. „E un lucru evident, dar trebuie punctat: suntem la început de drum. Nu suntem de foarte mult timp împreună, sunt lucruri care necesită timp. Aceste nesincronizări care au apărut la meciul de la Pitești pot fi remediate sau lucrate într-o marjă de timp puțin mai îndelungată. Bineînțeles, suntem conștienți că au fost destule lucruri mai puțin bune la meciul de la Pitești. Le-am analizat foarte bine, suntem conștienți că trebuie să le îmbunătățim și de la meciul cu Petrolul vrem să arătăm că putem avea o prestație mai solidă”, a adăugat Benga.

„Mesajul suporterilor către noi a fost clar de unitate și de susținere”

Luni, cu trei ore înainte de meci, suporterii UTA-ei organizează un miting de protest la adresa actualei conduceri, dar atmosfera din vestiar nu va avea de suferit. „Mesajul suporterilor către noi a fost clar de unitate și de susținere. Așa că noi, jucătorii și staff-ul tehnic, nu cred că resimțim atât de mult acest diferend de opinii. În continuare, cel mai important lucru e că suntem susținuți de suporteri, ne dorim din toată inima ca această situație să se rezolve pentru că ce am trăit aici la Arad este ceva unic în România, acest spirit și acest fenomen social care se numește UTA. Pentru un jucător, este foarte onorant să faci parte din acest fenomen și ne dorim ca lucrurile să rămână pe un făgaș normal și acest spirit să meargă mai departe și să creștem sănătos, așa cum își dorește fiecare suporter” a declarat apărătorul de 33 de ani.

Să fim inteligenți, să ne adaptăm condițiilor de joc

Probabil, la ora jocului, în Arad vor fi în jur de 30 de grade, asta după ce în ultimele două zile temperaturile au trecut chiar și de 40 de grade. „Categoric, consumul de energie este mai mare, dar nu avem ce face, trebuie să ne adaptăm, plus că și adversarii joacă în același condiții. Trebuie să fim inteligenți, să ne adaptăm condițiilor de joc, să ne dozăm efortul, să nu facem risipă inutilă de energie și să scoatem maxim din orice lucru și în orice condiții”, a fost concluzia lui Benga.

În cariera sa, Alex Benga a jucat de patru ori împotriva Petrolului, toate meciurile fiind din perioada în care acesta evolua la Oţelul, iar bilanţul este de o victorie şi trei eşecuri. Fotbalistul originar din Brașov a început cel de-al treilea său sezon în la UTA.

4 comentarii

 1. Poate doar tu și Iacob ați arătat atitudinea corectă,era sa uit de Erico care a intrat cum a intrat în teren și care e de 10 ori mai căpitan decât Keseru,pe noi nu ne impresionează vorbele,da,aveam și avem pretenții de la el dar modul său de a fii capitan și lider de vestiar in prima etapă a lăsat de dorit,ii înțeleg unele reacții dat sa fii mereu cu mâinile pe sus și să-ți arăți doar nemulțumirea e deranjant,la ce frumos vorbești,în iarbă mă așteptam și dacă nu ai realizări personale cel puțin să ai atitudinea perfecta a unui lider de vestiar și căpitan.
  Puyol la Barcelona purta banderola și după accidentari,indiferent ce schimbări se făceau era un lider și exemplu cum cred că este și Erico la UTA,nu cred sa luat decizia corectă când sa decis căpitanul, sper să mă înșel,hai UTA!!!!

  0
  0
 2. Benga, un exemplu de seriozitate și devotament!
  Poate juca încă câțiva ani la un nivel bun și pe urmă mi-aș dori să rămână în cadrul clubului UTA pe o funcție! De oameni de caracter avem nevoie!

  0
  0
 3. Probabil singurul jucator absolut constant,invariabil de cand e UTA in Liga I-i,care isi vede de treaba…Nu a fost Everest dar nici Groapa Marianelor..Nu l-am vazut nici facand nunta la victorie si nici ingropaciune la esec(uri)..nervi sau exultare fara rost…
  Felicitari si succes maxim Alex Benga,tuturor de fapt!

  0
  0
  1. Poate şi noi publicul ar trebuii să luăm mai mult in timpul meciului din cântari, am nenorocii pe adversari sa cantam tot timpul, nu doat UTA ARAD! SI GATA!!! ESTE BUM SI AŞA DAR POATE CEVA MAI MULT AR TREBUII CÂNTAT!!! IN TIMPUL MECIULUI ODATĂ CU GALERIA!!!

   0
   0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button